fbpx Skip to content

Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X megjelenése után már több vezeték nélküli töltőről is írtunk, amelyek mind megbízhatóak, viszont nem mindegyikük képes a gyorstöltés támogatására. Akinek viszont ez is fontos, annak ideális eszköz lehet az új Griffin Powerblock vezeték nélküli töltő, amely nem utolsósorban még jól is néz ki.

Griffin Powerblock

Korábban már írtunk az Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltőjéről, amit idáig előszeretettel használtam, viszont van pár hiányossága, ami miatt nem sikerült teljesen megszeretnem. Noha a Griffin Powerblock még csak pár napja van nálam, sokkal jobban meggyőzött. Nézzük is, mivel tud többet!

A poliuretán, polikarbonát és a szintetikus gyapjú keverékéből készült PowerBlock vezeték nélküli töltő fényes, fekete külső felülettel rendelkezik, melyet kiválóan egyensúlyoz a tetején lévő puha, karcolásmentes, szőtt szürke szövet borítás, amelyen nem csúszkál a telefon és az esetleges karcoktól is megvédi a készüléket töltés alatt. A Griffin Powerblock nagyjából akkora, mint egy kisebb sminkpaletta, ami tökéletes, hiszen így nem igazán kell figyelni, hogyan rakjuk rá a telefont, mindenképp tölteni fog. Ezzel szemben az Anker PowerPort Qi-nál, ami a legkisebb vezeték nélküli töltő, amit valaha teszteltünk, nem egyszer jártam úgy, hogy nem megfelelően raktam rá a készüléket, így az nem töltött fel reggelre, cserébe viszont jól felmelegedett.

Griffin Powerblock

A Griffin Powerblock vezeték nélküli töltő alján csúszásgátló lábacskák találhatóak, illetve három oldalán halvány LED világítást is kapott, ami sötétben sem zavaró és csak akkor világít, amikor a telefont ráhelyezzük a töltőre. Ami a Griffin Powerblock esetén idegesítő lehet, az a benne található relé, ami nagyjából 5 másodpercenként kattog, amikor nincs rajta eszköz. Viszont amint ráhelyezzük a készülékünket, a kattogás is megszűnik. Noha az Anker töltője csak két LED-del rendelkezik, mégis jóval erősebb fényt ad, mint a Griffin, ami igencsak zavaró lehet éjszaka, mert pirosan világít akkor is, ha éppen nincs rajta készülék.

Működését tekintve a Griffin Powerblock minden Qi-kompatibilis eszközzel működik, és 15W-os maximális teljesítményével háromszor gyorsabban tölt, mint a szabványos 5W-os vezeték nélküli töltők. A Griffin állítása szerint a PowerBlock vezeték nélküli töltő 5W-os, 10W-os és 15W-os vezeték nélküli töltést támogat. A 7,5W-os töltés egyelőre még nem támogatott, de hamarosan már az is elérhető lesz a Griffin tájékoztatása alapján.  A telefontok szintén nem akadály, hiszen azon keresztül is tudja tölteni a készülékünket, amennyiben az nem lépi túl a 3 mm-es vastagságot. 

Míg az Anker PowerPort Qi vezeték nélküli töltőjéhez nem kapunk USB hálózati adaptert és gondoskodnunk kell róla, hogy a helyes működés érdekében legyen otthon egy, legalább 2A-t leadó USB hálózati adapterünk, addig a Griffin PowerBlock vezeték nélküli töltője US/EU/UK/AUS hálózati adapterrel együtt érkezik, így tökéletes lehet azok számára is, akik sokat utaznak. Mi több, élettartam garanciát is kapunk mellé, így szinte bárhol használhatjuk a töltőt, és ha mégis meghibásodna, vissza tudjuk küldeni és ingyen kicserélik.

Összességében tehát a Griffin PowerBlock egy nagyon jól megtervezett és kivitelezett töltő, ami a Griffin szerint hamarosan már képes lesz az iPhone-ok esetén használt gyorstöltésre is. Akik sokat utaznak, és fontos a szép és stílusos kivitel, azoknak mindenképpen ajánlom ezt a vezeték nélküli töltőt. A Griffin PowerBlock ide kattintva megvásárolható a Styleboltban. Akik viszont egy kisebb töltőre vágynak, azoknak az Anker PowerPort Qi lehet a megfelelő választás, ami pedig ide kattintva érhető el, szintén a Styleboltban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Az Apple már engedélyezte a más gyártók termékeinél a Qi 7,5 wattos töltést?
    Az Apple eddig csak a belkin és a mophie termékeinél engedélyezte a 7,5 wattos töltést.

  2. Kattog? ????????????????????

  3. @farkas63: Úgy tudjuk még nem engedélyezte, de majd meglátjuk.

  4. ” Ami a Griffin Powerblock esetén idegesítő lehet, az a benne található relé, ami nagyjából 5 másodpercenként kattog, amikor nincs rajta eszköz.”

    WTF? Hú de imádnám. 😀

  5. Azért egy töltő teszben konkrét töltési időket illett volna letesztelni, kábelessel összehasonlítva.

  6. ” Ami a Griffin Powerblock esetén idegesítő lehet, az a benne található relé, ami nagyjából 5 másodpercenként kattog, amikor nincs rajta eszköz.”

    Amíg nem a telefon van rajta addig rárakunk valami mást, és problem solved. 😀

  7. Azért egy 20ezer forintos töltő ne kattogjon már ????

  8. A lényeg, hogy a felülete megvédi a telefont a töltés közbeni karcoktól. 😀
    De gáz!

  9. Az Aiino-nak van egy vezeték nélküli töltője, ami szerintem egészen jó, kb 10e Ft, 5V/1.5A teljesítményű, ennél nekem több nem is kell, a gyorstöltés is csak öli az akkut iphone esetén, annyira melegszik. Kell, akkor szívesen odaadom tesztre


Add a Comment