fbpx Skip to content

Múlt évben írtunk a Startup Safary-ról, aminek végül közel 3200 résztvevője volt tavaly! A Safary nem egy átlagos konferencia, hanem egy olyan rendezény, ahol egy 2 napos, gigantikus startup fesztivált csinálnak a városból!

Budapest Startup Safary

Berlinből, 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak – sőt, akár még az új állásajánlatoddal is hazamehetsz. A Startup Safary-t eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig.


A több mint 300 programból érdeklődésüknek megfelelően válogathatnak a regisztrálók. 13 különböző tematikus útvonalat (Journey) raktak össze, hogy a számotokra legérdekesebb cégek életébe nézhessetek bele, vagy a legfontosabb szakemberek előadásait hallgathassátok meg.

  • Growth Hacking
  • Design
  • Mobile App
  • Coding
  • IOT, Hardware, Robots
  • Data Science
  • Fintech
  • IT Security and DevOps
  • Education
  • Office and HR
  • Corporates ♥ Startups
  • Lifestyle
  • Legal

Az alapító gondolkodása / Founder mindset

Mi van, ha állandóan olyan dolgot kell csinálni, amihez nem értesz és eddig nem ezt csináltad, azaz start up founder vagy? Egy biztos, el kell fogadni, hogy nem értesz hozzá, de kemény munkával meg tudod tanulni. Érdemes elmenni Halácsy Péter előadására, ha múlt évben nem tettük meg.

Régen Barbie-ztunk, most adatokkal játszunk

Mi úgy játszunk az adatokkal, mint 20 éve a Barbie babáinkkal. Barbie megtanított minket arra, hogy egy nő az lehet, ami szeretne lenni, ezért mi is beteljesítettük álmainkat és adatvarázslók lettünk. Gyere és nézd meg, hogy a Starschema-s lányok hogyan alakítják át az adatokat vizuális elemekké, legyen szó a nők nemzeti parlamenti részvételéről vagy magáról Barbie-ról. (Starschema)

Spórolj az infrastruktúrádon több ezer dollárt ezzel az egyszerű trükkel

A pay-as-you-go modellben elérhető szolgáltatások térnyerésével könnyen jelentős kiadássá válhatnak a fölöslegesen igénybe vett erőforrások költségei. A racionális költségek mellett természetesen elszaporodnak az olyan esetek, amikor egy automatizmus vagy felhasználó a lefoglalt erőforrást ottfelejti, amiért a szolgáltató örömmel számláz akár éveken keresztül is. Mit tehetünk ez ellen? Hogyan menedzselhetünk felhőben futó erőforrásokat? Hogyan lehet ez bárhonnan elérhető, mégis biztonságos? Hogyan ne költsük a potenciális megtakarításunkat resource management eszközökre? Ezekre a kérdésekre kellett választ találnia csapatunknak, és az előadás során bemutatom tapasztalatainkat, és eredményeinket.

„Azt akarjuk megmutatni, hogy az új technológiák kiaknázásával bárki felépítheti magát, üzletét és ezzel megváltoztathatja az életét életkortól függetlenül. Például meg lehet ismerkedni digitális nomádokkal, akik a világot bejárva dolgoznak más és más közösségi irodából online marketingesként vagy projektmenedzserként.” – fogalmaz Kovács Péter.

Szifon.com ajándék jegy!

A Budapest Safary egy olyan kezdeményezés, amivel a Szifon.com teljes mértékben azonosulni tud, olyan események vannak, amik titeket, olvasókat is érdekelhetnek, és ebből rengeteg van. Tényleg, rengeteg!

Amennyiben gyors vagy, tied lehet a 30 ingyen jegy egyike. Ehhez nem kell mást tenned, mint a Szifon.com-ra hivatkozva bejelentkezni a [email protected]-ra, vagy a [email protected]-ra küldött levéllel és jogosult leszel egy ingyenes economy típusú jegyre. Nézzétek meg a Budapest Safary oldalát, találjátok ki, hogy mi érdekel titeket és regisztráljatok. ???? Siessetek, mert a helyek fogynak!

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. A gender nyelvcsapás azért kötelezően ott van…

  2. @DaWiz: milyen “gender nyelvcsapás”?

  3. @Jadeye: a Barbie témájú bekezdésre utaltam.

  4. @DaWiz: mármint úgy érted, a nők nem képviseltethetik magukat ebben a szegmensben?

  5. @Jadeye: Véletlenül sem így értem. Sőt. Szerintem rátermettség, hozzáértés alapján legyen ott mindenki nemektől függetlenül. Minden területen. Nem egyenlőségben, hanem egyenlő jogokkal és lehetőségekkel. Ezért érzel teljesen indokolatlan és izzadságszagúnak egy teljes bekezdést külön a nőknek, és a morális alapon enyhén szólva is megkérdőjelezhető barbie-s példának, de ebbe nem mennék bele jobban, így is elnézést, ha nagyon offtopik volt.


Add a Comment