Megjelent a tvOS 11.3 – Tartalomegyeztetés már nem csak a 4K-s modellen

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel egy hónappal a tvOS 11.2.6 megjelenése után az Apple kiadta a tvOS 11.3-at.

Az új kiadás elsősorban a korábban csak a 4K-s modell esetén elérhető Tartalomegyeztetés funkciót hozza el a nem 4K-s modellekre, és több apróbb hibát is javít.

Újdonságok

A tvOS 11.3-ban elsősorban az alábbi újdonságok találhatóak meg.

A Tartalomegyeztetés funkció esetén a tartalom változás nélküli megjelenítéséhez alapértelmezetten a kijelölt megjelenítési formátumot fogja használni az Apple TV. Automatikus módban az eszköz átváltja a formátumokat a tartalom dinamikatartományának és képkockasebességének megfelelően. Ez korábban csak a 4K-s modell esetén volt elérhető, és emiatt egyes tartalmak adott esetben nem megfelelően jelenhettek meg.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 11.3 buildje 15L211.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs (sima és 4K) Apple TV-kre érhető el.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 11 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Régóta vártam már, hogy képes legyen az atv is 24p re. Márcsak az alkalmazásoknak kell támogatni. Synology NAS-t használok, és a saját DS Video alkalmazása (remélem csak még) nem képes nativ fpsre váltani, a Plex részben tudja. Nem tudom miért, de nem minden 24p film hatására képes váltani a frissítést a PLEX.

 2. Frissités utáni újrainditáskor lettem figyelmes, hogy be lehet jelentkezni egyik telefonszolgáltatói fiókkal, gondoltam megnézem miért is, és kiderült, hogy nálunk van egy szolgáltató aki apple tv 4k 32gb-t ad set top boxként. Szerintem tök jó :-) Egy kütyüvel kevesebb a tv állványon :-D

 3. Szokásukhoz híven megint elszúrtak valamit a fiuk. Frissítés után a dts hang eltünt. Csak sercegés hallható.
  Innentől nem lesz automatikus frissítés beállítva.

 4. Akkor annak csak semmi köze a frissitéshez. Csak nem a fiúk cseszték el :-) Írj a Firecore-nak, hogy milyen hibát tapasztalsz és, hogy orvosolják.

 5. @atirag: Vagy ha a frissítés okozata akkor végülis csak ők rontottak el valamit mert nem értesítették a programozókat. Ergó csak visszatértünk a tűzhöz,hogy újfent elrontottak valamit:)

 6. Jól van, értem :-) Az apple tv nem támogatja a DTS formátumait. Az infuse támogatja. A beállitásokat ellenörizd. Hangos hangok csökkentése, 5.1 hang , hangmód 16 bit. Lehet ezeket kell újra beállitani.

 7. @83miki83:
  infuse-nál át kell állítani a passtrhought automatic-ra a hang beállításoknál
  a 4K HDR HEVC-nél is variáltak mert az eddigi beállításnál totál túlszaturált lett a kép a nem HDR képes azaz SDR tv-n.
  mrmc – az teljesen szar lett, nem tudom mit hol lehetne átállítani benne, csak recseg és a HDR sem műxik normálisan.
  Plex – hang OK, de a HEVC eddig sem ment és most se megy neki directplayben, míg a fenti kettőnél igen.

  Nálam NAS-on vannak a filmek, filmekhez atv-n infuse használja a plex adatbázist, a sorozatok meg mennek plexen… mrmc törlésre került.

 8. Igen azt egyből átállítottam. Viszont onnantól ő keveri és nem lesz dts hangkép. Csak multi channelt kap az erősítő. Remélem a következőben helyreállítják és nem egyszerüen így hagyják.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!