Hangvezérlést kaphat a Spotify

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A streaming szolgáltatók egyik legismertebbje a Spotify, ami nem csoda, hiszen 71 millió Premium előfizetővel és 159 millió havi felhasználóval büszkélkedhet.

A hangvezérlés manapság egyre népszerűbb, így kétségtelen, hogy idővel a streaming alkalmazásokat is ellátják majd ezzel a funkcióval.

A Spotify nyilatkozata alapján a hangvezérlés funkció még tesztelés alatt áll, és így egyelőre csak néhány felhasználó férhet hozzá. Az AppleInsider az egyike azoknak, akik már kipróbálhatták ennek a működését, erről egy GIF-et is készítettek:

A Spotify Voice dalkeresésre és különböző parancsok teljesítésére alkalmas. Ahogyan a GIF is bemutatja, a képernyő jobb alsó részén egy mikrofonnal tudjuk működésre bírni a Spotify Voice-t. Az ikon megérintésével egy olyan alapvető, hangalapú, interaktív felület nyílik meg, amely hasonló az Amazon vagy éppen a Google rendszeréhez.

Az asszisztens meglehetősen fejlett, természetes nyelvhasználati képességekkel és gyors végrehajtással bír. A Spotify Voice-szal átugorhatunk, megállíthatunk, vagy megismételhetünk dalokat.

A hangvezérlés funkció azt is sugallja, hogy a Spotify akár egy saját okoshangszórót is piacra dobhat, ezzel szorongatva meg az olyan versenytársakat, mint az Amazon, a Google, vagy éppen az Apple. A Spotify a múlt hónapban közzétette állásajánlatait a munkaerő-toborzási weboldalán, melyekben mérnököket, vezetőket és egyéb szakembereket keresnek, így könnyen elképzelhető, hogy egy új hardverprojekten tervez dolgozni a svéd vállalat.

Nektek tetszene egy ilyen hangvezérlés funkció a Spotify-ban?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @totopad: Részben egyetértek. Vettem egy Alexát és a lámpa kapcsolgatásra, milyen időjárás kérdésre és ilyen dolgokra tök jó. De zenére, ha egy konkrét számot szeretnél kérni nem jó. 10-ből ha kétszer érti meg melyik számot vagy lejátszási listát szeretnénk játszani, telefonról sokkal egyszerűbb. Viszont az okosotthon feature-ökre szerintem hasznos tud lenni.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!