fbpx Skip to content

Minden évben a WWDC előtt és után hozzászólás-áradat lepi el cikkeinket, amelyekben az iOS Dark Mode-ját követelitek. Sajnos az iOS 11-ben még mindig nem érhető el teljes értékű sötét mód, bár egyfajta megoldás erre a Smart Invert funkció, ezért sok alkalmazás saját maga oldja meg ezt a problémát. Ilyen többek közt a népszerű Twitter kliens, a Tweetbot is, és most a videó megosztó oldalak császára, a YouTube is meglépte ez az újítást.

Dark Mode-ot kapott a Youtube alkalmazás

Asztali nézetben már jó ideje használhatjuk (közel) fekete hátteresen a YouTube-ot, de mobilon egészen a 13.08-as verzióig várnunk kellett. Béta tesztelőknek már január óta működött a kapcsoló, de a nagyközönség számára csak most vált elérhetővé.

iPhone-on még magamnak kellett a kapcsolót átállítanom, de az iPademen pár nappal később már kis felugró ablak jelezte az újdonságot, ahol egyből be is tudtam kapcsolni. Akinek az alkalmazás automatikusan nem dobná fel a lehetőséget, az jobb felső sarokban koppintson a profilképére, majd a Beállítások menüpontra és és húzza el a Sötét mód csúszkáját. Ilyen egyszerű az egész. Ha nincs ilyen opciónk, akkor lőjük ki a multitasking listából is az appot, és indítsuk el újból, ekkor már meg kell jelenjen.

Dark Mode beállítás a YouTube alkalmazásban Dark Mode beállítás a YouTube alkalmazásban

Sokáig nem voltam nagy rajongója a Dark Mode-nak, mert hosszú éveken át fehér előlapos iPhone-t használtam és a főleg fehér színű alkalmazások jobban illettek a késülékhez. Amióta viszont iPhone X-et használok, némileg megváltozott a véleményem, hiszen tényleg elég jól tud kinézni egy fekete hátteres alkalmazás, ami a minimális fekete kerettel összeolvad. Sajnos, bár érthető okokból a YouTube Dark Mode-ja se használja ki az iPhone X OLED kijelzőjének lehetőségeit, azaz, ha teljesen fekete lenne a háttér és nem szürkés, akkor a kijelző kevesebbet fogyasztana, de mondjuk úgyse a menüben töltjük az időt az alkalmazásban, hanem a videók nézésével, így inkább este tud jól jönni, amikor a videóból kilépve nem vakít el a fehérség. A Tweetbottal ellentétben itt nem szabályozhatjuk, hogy milyen környzeti fényviszonyok hatására váltson Dark Mode-ra az alkalmazás, pedig szerintem ez egy elég hasznos funkció lenne.

Átkapcsolod Dark Mode-ba a YouTube-ot?

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Hát nekem a 13.08.8-as verzió van fent, de a “Sötét téma” kapcsoló hiányzik.

  2. késülékhez

    13.08.8 nekem sincs

  3. @Criton: Ahogy ezt megírtam meg is jelent a kapcsoló 🙂

  4. Nekem továbbra sincs Dark Mode. Korlátozott mód előtt nincs ilyen opció. Újraindítottam, kilőttem, újratelepítettem.

  5. Nem vagyok beta tesztelő de mar eleg régóta Dark mode-ban használom..

  6. Szerintem egy frissítésben lesz benne ami pár napon belül elérhető lesz mindenkinek.

  7. @Bob: mármint iOS-en? mert azon csak a 13.08-as verzió óta érhető el, ami pedig a héten jelent meg.

  8. Meglett. Tetszik. A verzioszam is maradt es a helyesirasi hiba is ????

  9. Én már pár éve nem használom a Youtube alkalmazást, mert egyrészt lassú, szaggat, másrészt ha azon nézek videót, akkor lesznek benne reklámok is. Ellenben a böngészőből nézve gyors és reklámmentes.

  10. kb egy hónapja, de köszi.

  11. S itt a szifon oldalon a dark mode miért nem alapértelmezett ha én egyszer már kipipáltam, hogy ezt szeretném?! Minden elkattintáskor vagy újabb cikk megnyitásakor be kell kattintani a jobb felső sarokban a dark mode gombot. Ez nem valami frankó. Köszike

  12. @Jadeye: Igen, ezért is lepett meg a cikk. Mondjuk nem a hazai store-ban vagyok regisztrálva, egy jó pár hete már hogy így megy.

  13. @Bob: azért van így, mert: “As mentioned, this feature requires YouTube for iOS version 13.01.4 or later and is a phased release, meaning not everyone will see it at once.

  14. Azért így is kevesebbet fog fogyasztani mint, ha hófehér lenne.. 🙂

  15. @pergabb: Csak akkor fogyaszt kevesebbet, ha valóban feketét kell megjelenítenie (abból pedig nem sok van a felületen), különben teljesen mindegy milyen színt jelenít meg fogyasztás szempontjából.

  16. Akinek nem menne, weben kell a YouTube -ba első körben bejelentkezni és ott kell a beállítások alatt engedélyezni , amint megvan rá pár percre már az ios alkalmazásban is engedi.

  17. Este elalvás előtt jól jön hogy nem vakítja ki a szemem.

  18. Nekem közel 1,5 hete dobta fel a youtube egy frisítés után a dark módot, azóta használom! Már a fehér hátteres nem is jön be.

  19. @MattLeBlack I7: nálam is opcióként jelent meg, hogy be akarom-e kapcsolni

  20. @Criton: nekem így sem engedi :/

  21. @ef-dani: főleg akkor ha egyáltalán iPhoneX-e van az embernek mert amúgy semmit nem számít a megjelenített szín!

  22. Nekem sincs még mindig dark mód


Add a Comment