Dark Mode-ot kapott a YouTube alkalmazás

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben a WWDC előtt és után hozzászólás-áradat lepi el cikkeinket, amelyekben az iOS Dark Mode-ját követelitek. Sajnos az iOS 11-ben még mindig nem érhető el teljes értékű sötét mód, bár egyfajta megoldás erre a Smart Invert funkció, ezért sok alkalmazás saját maga oldja meg ezt a problémát. Ilyen többek közt a népszerű Twitter kliens, a Tweetbot is, és most a videó megosztó oldalak császára, a YouTube is meglépte ez az újítást.

Dark Mode-ot kapott a Youtube alkalmazás

Asztali nézetben már jó ideje használhatjuk (közel) fekete hátteresen a YouTube-ot, de mobilon egészen a 13.08-as verzióig várnunk kellett. Béta tesztelőknek már január óta működött a kapcsoló, de a nagyközönség számára csak most vált elérhetővé.

iPhone-on még magamnak kellett a kapcsolót átállítanom, de az iPademen pár nappal később már kis felugró ablak jelezte az újdonságot, ahol egyből be is tudtam kapcsolni. Akinek az alkalmazás automatikusan nem dobná fel a lehetőséget, az jobb felső sarokban koppintson a profilképére, majd a Beállítások menüpontra és és húzza el a Sötét mód csúszkáját. Ilyen egyszerű az egész. Ha nincs ilyen opciónk, akkor lőjük ki a multitasking listából is az appot, és indítsuk el újból, ekkor már meg kell jelenjen.

Dark Mode beállítás a YouTube alkalmazásban Dark Mode beállítás a YouTube alkalmazásban

Sokáig nem voltam nagy rajongója a Dark Mode-nak, mert hosszú éveken át fehér előlapos iPhone-t használtam és a főleg fehér színű alkalmazások jobban illettek a késülékhez. Amióta viszont iPhone X-et használok, némileg megváltozott a véleményem, hiszen tényleg elég jól tud kinézni egy fekete hátteres alkalmazás, ami a minimális fekete kerettel összeolvad. Sajnos, bár érthető okokból a YouTube Dark Mode-ja se használja ki az iPhone X OLED kijelzőjének lehetőségeit, azaz, ha teljesen fekete lenne a háttér és nem szürkés, akkor a kijelző kevesebbet fogyasztana, de mondjuk úgyse a menüben töltjük az időt az alkalmazásban, hanem a videók nézésével, így inkább este tud jól jönni, amikor a videóból kilépve nem vakít el a fehérség. A Tweetbottal ellentétben itt nem szabályozhatjuk, hogy milyen környzeti fényviszonyok hatására váltson Dark Mode-ra az alkalmazás, pedig szerintem ez egy elég hasznos funkció lenne.

Átkapcsolod Dark Mode-ba a YouTube-ot?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Én már pár éve nem használom a Youtube alkalmazást, mert egyrészt lassú, szaggat, másrészt ha azon nézek videót, akkor lesznek benne reklámok is. Ellenben a böngészőből nézve gyors és reklámmentes.

  2. S itt a szifon oldalon a dark mode miért nem alapértelmezett ha én egyszer már kipipáltam, hogy ezt szeretném?! Minden elkattintáskor vagy újabb cikk megnyitásakor be kell kattintani a jobb felső sarokban a dark mode gombot. Ez nem valami frankó. Köszike

  3. Akinek nem menne, weben kell a YouTube -ba első körben bejelentkezni és ott kell a beállítások alatt engedélyezni , amint megvan rá pár percre már az ios alkalmazásban is engedi.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!