fbpx Skip to content

Alig pár hete írtunk arról, hogy az Instagram Stories GIF matrica támogatást kapott. Most pedig egyik napról a másikra egyszerűen eltűntek, de nemcsak innen, hanem a Snapchatből is. Vajon mi állhat a háttérben?

A GIF matricák egy olyan fajta újítást hoztak a Stories-ba, ami már nagyon ráfért. Sokkal egyedibbek, látványosabbak, izgalmasabbak lettek egy kis plusz hozzáadásával. Sajnos csak pár hétig élvezhettük ezt a funkciót és az eltűnése nem az érdektelenség miatt van.

Mind az Instagram, mind a Snapchat a Giphy hatalmas könyvtárából húzza be az átlátszó hátterű animációkat. A probléma gyökere is nem a két social media platformban, hanem a Giphy-n található tartalmakban keresendő. Sajnos a könyvtárba bekerült egy olyan GIF, aminek rasszista vetülete volt. Az animáció azt sugallta, hogy milliók halálát az afroamerikaiak által elkövetett bűntények számlájára lehet írni.

A Snapchat és Instagram is kijelentette, hogy nem elfogadható, hogy a platformjukon ilyen tartalom megjelenjen. Mivel a GIF matrica lehetősége elsősorban szerver oldalon múlik, ezért minden felhasználónál azonnal eltűnt a gomb, szoftververziótól függetlenül. A Giphy vállalta a teljes felelősséget és belső vizsgálatot indított, hogy hogyan is kerülhetett ilyen a rendszerbe és már változtattak az ellenőrzési metódusokon, hogy ilyen máskor ne fordulhasson elő. Várhatóan hamarosan visszatérnek a GIF matricák, de pontos időpont egyik cégtől se hangzott el.

Ti használtátok a GIF matricákat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment