2018 április: iPhone X támogatást minden frissülő alkalmazásnak!

Szeptember elején viszonylag lassan frissültek az alkalmazások az iPhone X felbontására. Nem mintha akkora probléma lenne, mert így is minden app elfut az új készüléken, de azért sokkal szebb, ha egy alkalmazás optimalizálva van rá.

(Bal oldali kép: ilyen volt a Google Maps, ameddig nem frissítette a cég, jobb oldalt a frissítés után.)

Ahogy teltek a hónapok, mára már a legtöbb, az átlagemberek által használt alkalmazás tartalmazza az iPhone X felbontását. Bár azért nem az összes, mint például az Amazon Echo sem, amit több millióan használnak. 🤷🏻‍♂️ Az Apple 2018 áprilisától megköveteli az iPhone X felbontást, ha valaki frissíti az alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy április 1-től, ha egy app frissül, már biztosak lehetünk benne, hogy tartalmazni fogja az iPhone X támogatást.

Apple iPhone X frissítés

Természetesen ez nekünk felhasználóknak a legjobb, mivel így effektíve a fejlesztő kényszerítve lesz az új készülék támogatására. Egy összetettebb alkalmazás esetén talán ez nem is olyan könnyű feladata, de az Apple mégis megköveteli.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ennek örülök, de kezdhetnének valamit a billentyűzet alatti indokolatlanul nagy szürke résszel is! Esetleg tudtok rá valami megoldást? Köszönöm!

  2. @workzone: nincsenek külön érzékelők ott, maga az érintőkijelző van csak.

    @n0rby25: azért van ott az a sáv, mert a Home gombos készülékeken is ilyen magasan van a billentyűzet, és egyébként kényelmetlen lenne a gépelés. (meg hát nyilván a gesztusvezérlés csíkja is ott van, de az nem foglal sok helyet.)

  3. Igen, én ezt megértem, de pl ha a billentyűzetválasztó be lenne szorítva a space és a numerikus közé akkor ott marad az egész üres sáv ami lehetne csak akkora, mint mondjuk az a gesture sáv ami a safariban a kezelőgombok alatt van. Lehet van akinek kényelmetlen ez jogos, de pl engem zavar, meg lehet szokni, de jó lenne ha lehetne állítani.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!