fbpx Skip to content

Az iPadeket az iPhone-okkal ellentétben nem szoktuk úgy dobálgatni, sok példány a négy fal közét se hagyta még el, de ez nem azt jelenti, hogy 100%-os biztonságban lennének. Sokan főzés, étkezés vagy akár fürdés közben használják őket, ezért az ázások se ritkák ezeknél a készülékeknél, de persze azért itt is a legtöbbet kért szervizelés az esés következtében összetört érintő üvegekre vonatkozik. Eljött az ideje, hogy újra az iPad Air készülékeket vonjuk az akciónk alá és a következő két hétben (március 11-ig) kedvezményes áron cseréljük ezeknek az összetört üvegét.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont most ugyebár az első generációs iPad Airről van szó, aminél még a két alkatrész külön is cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülékháztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk, és az alaplapon található shieldek kiszedése után már hozzá is férhetünk a csatlakozókhoz és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben, illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkihúzó segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad Air tulajoknak kedvezünk, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük két hétig (március 11-ig), a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, ezért 3-4 órát vesz igénybe, de szervizterheltségtől függően akár 24 óra is lehet ez, és természetesen a szokásos 6 hónap garancia erre is vonatkozik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment