fbpx Skip to content

Manapság már nem nagy ördöngösség az, ha le akarunk fotózni valamit. A mai technológia szinte mindenben segít, a kezünk alá dolgozik, és az iPhone 8 Plus, valamint az iPhone X portrémegvilágításai mutatják meg ezt a legjobban.

Apple fotós oktató videók

Az Apple készített néhány videót, többek között egy olyat, amiben bemutatja, hogy mennyi időt és energiát öltek abba, hogy a portrémegvilágítás ilyen egyszerűen használható legyen. Természetesen nem elég hozzá néhány kódsor, ezeket a megvilágításokat meg kellett tanítani a készüléknek és ebben játszik szerepet az új A11 Bionic processzor is. Enélkül sajnos nem működik sem a Face ID, sem a portrémegvilágítás, amit korábban már is is teszteltünk. Nézzétek meg az alábbi videókat.

Tanulmányoztuk a portrékészítés művészetét a festményektől egészen a fotókig. Együtműködtünk képkészítőkkel és a világ legjobb fotósaival,  kombinálva az időtlen megvilágítási szabályokat gépi tanulással ahhoz, hogy olyan iPhone-t alkothassunk meg, ami stúdióminőségű portré fotókat készítenek a stúdió nélkül.

A stúdióban való fotózás, a fények irányítása olykor a legnehezebb feladat. Így az Apple-nek sem volt ezt könnyű ezt a funkciót beépíteni, ami látható is a fenti videóban. Íme még néhány tipp az Apple-től, hogy hogyan fotózz fekete-fehérben, vagy éppen lassítva, élő fotókat készítve.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment