fbpx Skip to content

Egy havonta megjelenő amerikai tech magazin, a Fast Company a napokban tett közzé egy listát, amelyben 2017 leginnovatívabb vállalatai szerepelnek. A 2016-os évben az Apple a negyedik helyet foglalta el, tavalyi munkássága alapján pedig a lista élére ugrott, köszönhetően többek között az iPhone X-nek és az ARKit-nek.

Továbbá szintén a tavaly megjelenő AirPods és az Apple Watch Series 3 is hozzájárult a sikerhez.

Érdemes még említést tenni a vállalat processzorfejlesztéséről is, az A11 Bionic-ról, valamint a kameratechnológiáról, amelyek szintén a vállalatot erősítik népszerűségükkel. A Fast Company szerint a cupertinói vállalat úttörő szerepet tölt be a mesterséges intelligencia terén is a Google és az Amazon versenytársakkal szemben.

Ugyan mostanság több negatívumról is olvashattunk a vállalat kapcsán, de a termékeik tükrözik igazán az Apple erősségét, amely csak évről-évre növekszik, legalábbis ami az eladásokat illeti. A leginnovatívabb címet tehát az Apple kapta, második helyen a Netflix áll, harmadik lett a Square, a Tencent a negyedik, míg a 2016-os évben győztes Amazon idén csak az ötödik helyet kaparintotta meg. A teljes listát a top 50 vállalatról ide kattintva tekinthetitek meg.

Szerintetek is az Apple a leginnovatívabb a piacon?

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Olyan lehet, mint itthon a superbrands; fizetsz érte, kapsz elismerést.

  2. @Ferenc1: igen, ez pont ilyen, az epölnek ugyanis épp erre van szüksége, hogy minden létező platformon önigazolásokat vásároljon, hiszen közismert, hogy másképp csődbe menne. még szerencse, hogy vannak, akik lerántják a leplet ezekről a trükközésekről.

  3. @Jadeye: nem a csődbemenésről van szó, nyilván, de elég sok fiaskójuk volt az elmúlt hetekben, sőt…
    kell nekik valami pozitív visszacsatolás, amit lehet lobogtatni

    Azért azt el kell ismerni, hogy Jobs alatt nem volt ennyi hiba, amiről folyamatosan beszéltek

  4. Aki ezt a kamut benyalja az meg is èrdemli!

  5. Jadeye, ez így van! Kicsit objektíven nézve azonnal látszik, hogy mi a helyzet! 🙂

  6. “úttörő szerepet tölt be a mesterséges intelligencia terén is” Ezalatt pontosan mit értenek?

  7. @totopad: Nem hát! Akkor az hogyan is volt amikor megmutatta hogyan kell fogni az i4-et???

  8. Gunar, az nem hiba volt, tehát igaza van, kevesebb problémáról beszéltünk, de ami még fontosabb, innováció is volt. Voltak bőven lopott ötletek, de sok olyan is, amik máshol még nem. Apple mára nem újít semmit, ami egyedivé tenné.

  9. @totopad: Jobs alatt nem volt annyi felhasználó, nem volt annyi app, nem volt annyi különböző felhasználói környezet, és annyi funkció sem az iOS-ben. például a 3.0-ig copy/paste sem volt. ma meg már bármin rögtön mindmeghalunk.

    @Gunar: amúgy azok, akik most bármire fanyalognak, amit már nem Steve Jobs mutat be, vajon mit mondanának akkor, ha Steve még élne, és ő mutatná be ugyanazt, ő nyilatkozna, stb? persze ilyenkor lesöpörhető mindez azzal, hogy bezzeg Steve ezt nem hagyta volna, mintha mindenki tudná, mi és miért történik, csak valójában maga az Apple nem.

  10. Jadeye, nem tudunk mindent. A mindent tudás az Apple dolga, az én dolgom pedig, hogy a világ legdrágább tömegtelefonját hibátlanul, vagy legalábbis tolerálható hibával használjam. Nekem, de még neked sem kell a hibákkal foglalkozni, csak elvárni, hogy jó legyen. Tök egyszerű a képlet, ha valami nem működik, akkor arra alkalmatlan személyek vannak nem megfelelő pozícióban, legyen az az amatőr programozó, vagy Tim, aki nem követeli meg a minőséget. Tudom, most jön az, hogy van állás, menjek oda. Egyrészt nagyon jó melóm van, másrészt, én nem akarok programozni, azzal foglalkozom, amihez értek és ezt kéne nekik is, helyettü pedig programozáshoz értő személyeket felvenni.

  11. @Ferenc1: mégis ki beszélt itt rólad?

  12. Ferenc1:
    A nem újításra csak 3 dolog gyorsban:

    AirPower
    FaceID
    TouchID

    Ja, és nálam minden működik, vagyis nem vágom magam falhoz ha megakad 1-1 animáció, vagy a weather widget nem ugyanazt mutatja mint az app stb…

  13. Nem tudom miért hívja mindenki a legdrágább „tömegtelefonnak“
    Vegyetek huawei mate 10-et porsche design logoval:-) 🙂
    Szerintem meg igenis innovativ cég.
    Bár amúgyse értem mi köze a hibáknak az innovációhoz. De mondom én egyre több a gyíkembereslaposföldesösszeesküvéselméletes mindent tudó! Apple öt betü Steve Jobsnak 2 keze volt, 5+2=7 véletlen lenne? Illuminati mindenhol…;-)

  14. Argent, arcfelismerés már létezett, ujjlenyomat-olvasó már 2006-ban a laptopomban is volt. Erre írtam, hogy igazán egyedi, nagy dolgok nem történnek apple-nél. Vezeték nélküli töltés már rég volt máshol, mire iphonnál is lett.

  15. Miki azért, mert a legdrágább tömegtelefon!

  16. Voltak csak nem működtek :).
    Nem mindegy…

  17. Argent, 2006-ban a fingerprint gyönyörűen működött a laptopon. Arcfelismerés más készülékeken is megy már egy ideje, nem telefonra gondolok.

    A lényeg, hogy ezzel azt akarom mondani, hogy olyan újítások nincsenek, amik voltak régebben, amire azt mondhatnánk, hogy igen, ez csak az apple-nél van, vagy Ő az első benne. Én csak azért használom, mert sok dolog kézre áll, ezt szoktam meg, de nincs semmi, amitől elájulnék!

  18. Azt hiszem egyre tobben erezzuk, hogy mar nem ugyanazt a minoseget kapjuk a penzunkert. Horvath Andras szakitasa az apple-el talan a legjobb bizonyitek erre… nala nagyobb apple fanatikust nem lattam meg, es ha mar o is azt mondja, hogy gaz van, akkor ott tenyleg nem stimmel vmi 😀

  19. @Ferenc1: Gyönyörűen, mi? Lehúztad az ujjad a megfelelő szögben a megfelelő sebességgel és imádkoztál, hogy na most jó lesz e.???? Az idő mindent megszépít, mint Steve emléke és a “mit nem engedett volna”… A telefonokban eddg szereplő képmásfelismerőkre ugyanez igaz. Teljesen más, sokkal bugyutább technológiaval működtek, mint a Face ID. A 30ezer forintos ócskavasakra is le lehetett tölteni arcfelismerőt, pont ugyanolyan funkcionalitással, mint ami az S8-ba vagy a Note 8-ba gyárilag van beépítve. Annyit is érnek. Olyan “wireless” töltő mint az Airpower a mai napig nincs a piacon, pláne Qi kompatibilitással.

  20. Ef-dani ez oké, de nem értitek mit írok. Nem az a kérdés melyik jobb, hanem, hogy nincs egyedi találmánya!

  21. @ef-dani: Csak azt felejted el, hogy amit az epöl csinál ma, az egyik sem innováció – amiről a cikk valójában szól – hanem meglévő “termékek” továbbfejlesztése, ez pedig nem feltétlenül jelent egyet az innovációval.

  22. @pAnk:
    Te amúgy érted mit írsz?
    A Face ID, mi ha nem innováció? Nem továbbfejlesztés, hanem egy teljesen új technológia a Szamszung szarján nincs mit továbbfejleszteni, evolúciós zsákutca.
    Vagy pl a technológia amit az AirPods-nál használtak, az se innováció, ugye?
    Mondok mást, az X kijelzője jelenleg a legjobb a piacon, a Csamcsung mióta gyárt OLED kijelzővel telefont?

    @Ferenc1:
    Lenovo X260 kb 5-ödszörre engedett be, mert olyan gyönyörűen működik. Pedig 450 rugóért azért elvárhatná az ember, hogy működjön ami benne van, nem? (mondjuk céges, úgyhogy pont nem érdekel)

    Te most arról az arcfelismerőről beszélsz ami nem nyitja a telefont, miután megborotválkoztál? 😀

  23. Ez tényleg csak egy vélemény, de szerintem az egész modern technologia egy kicsit egy helyben topog. Az elmúlt kb 10 évben csak a termékekt fejlesztik tovább, értem itt mikróhullámu sütötol a mobilokig az autókon keresztül mindenig. Mi az ami igazán nagyot szólt és megváltoztatta az életünket. A Tesla is nagyot akart robbantani, de valahogy megakadt és megy a terelés. Vagy egy tv, felbontáson kivül nem igen javult semmi. A 3d is úgy elterjedt, hogy már nem is foglalkoznak vele. Szerintem a vége fele járunk a technikai vivmányok fejlödésének. Hiaba probálnak ujakat mutatni, prototipus téren megragad a dolog mindig. Az elsö mobiltól az elsö pár iphoneig szinte villámgyorsan fejlödött a technika, most meg…..

  24. Ma már nem azt jelenti az innovácio mint 10 éve, ezt felejtik el sokan, ezt akartam mondani 🙂

  25. Miki, tehát a szavak jelentése változik? Ma már az innováció mást jelent? Lehet, hogy ma a fekete is pirosat jelent, mert régen fekete volt?
    Egyszerűen bénák és kész. Jobs azon ritka emberek egyike volt, aki képes volt újat kitalálni és tenné ezt ma is, de hát halott. Kevés ilyen ember van, pedig van hová fejlődni.

  26. @83miki83: ma kakis emojit jelent 🙁

  27. @pAnk: Igazából ezen logika mentén az Apple soha sem volt innovatív.

  28. @Agent_H: Az a Te bajod, ha nem vagy tech érdeklődésű és nem tudod használni a fingerprint-et, vagy mást sem. Valószínű ezért nem tűnik fel, hogy az apple termékei is hibásak, de akkor ne leállj vitázni, hanem foglalkozz barbie babákkal

  29. Hulye vagy te bazdmeg!

  30. Nem változtak a szavak jelentései. Csak nem tudom miért gondolja sok ember, hogy Jobssal más lenne. Az elsö iphone óriási innovációnak számitott, pedig nem tudott semmit és ahhoz képest iszonyat drága volt! Most kapunk egy telefont ami millioszor többet tud és azt kérdezzük ebben mi az innováció?!

  31. @Agent_H: Nem vagyok szamszung párti, sőt egyáltalán nem szeretem a céget, remélem azért nem lettél rosszul amikor leírtad ezt a szép kerek, gyerekes hozzászólást. Itt jelezném neked, hogy általad annyira istenített fészájdí is egy “evolúciós zsákutca”. Lassan az összes telefon a kijelzőbe épített ujjlenyomat érzékelővel fog érkezni, így gondolom ki tudod találni mi lesz a a sorsa, amikor az epöl ismét elkezd a konkurencia után kullogni.

  32. Miki, azért, mert Jobs a saját cégét, találmányát fejlesztgette, Tim (vagy bárki más) egy, az ölébe hullott kész cégből kiveszi, amit lehet, de a termék nem érdekli.


Add a Comment