fbpx Skip to content

Számos cikket írtunk már az Apple Parkról, drónvideókat láthattunk róla, valamint a Visitor Centerbe is betekintést nyerhettünk képek formájában.

Az Apple alkalmazottai nemrég költözhettek be az új székhelyre, de már adódtak problémák az épülettel kapcsolatban.

Az üvegfalak szépek, de mégsem olyan biztonságosak, mint ahogy azt a vállalat szeretné, ugyanis már legalább két ember sérült meg miattuk. A hírek szerint ugyan többen is nekimentek már figyelmetlenségből az üveg ajtóknak vagy falaknak, viszont mindössze csak két esetben kellett a helyi segélyhívót használniuk a balesetek megtörténtekor. A MarketWatch szerint ez sértheti a kaliforniai törvényt, és nem kizárt, hogy az Apple-re akár bírságot is szabhatnak ki, valamint kötelezhetik a céget a biztonságosabbá tételre.

Az Apple Park büszkélkedhet a világ legnagyobb íves üveglap designjával, több mint 3000 gigantikus hajlított üvegtáblát használtak az Apple négyemeletes campusának külső és belső oldalán. Összességében az Apple Park több mint hat kilométernyi hajlított üvegből áll.

Apple Store - Chicago

Nem ez az első alkalom, amikor az Apple nagy üvegablakok iránti szeretete miatt problémák keletkeznek. A chicagói Apple Store-nál rendszeresen halott madarak találhatók az ablak előtt, mivel a madarak az üveget nem látva nekirepülnek az épületnek. Az üveg használata valóban egy igényes designt adhat egy-egy épületnek, azonban érdemes az Apple-nek elgondolkoznia azon, hogy hogyan tehetnék biztonságosabbá a kivitelezést. Léteznek olyan módon kezelt üvegek, amelyek az UV-sugárzást visszaverik, így láthatóak a madarak számára, miközben az emberek  továbbra is csak a sima üvegfelületet látják:

Ez persze csak a madarak védelmét szolgálná, a munkatársak figyelmét más módon kell felkelteni, hogy ők se sétáljanak bele az üvegtáblákba.

Mindenesetre érdemes megnézni a legfrissebb drónvideót az Apple Parkról:

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Így legalább kicsit érthetőbb miért is lett több helyen hibás az IOS11 ilyen munkatársak mellett. 😀

  2. Nem kene mindig a telefont bámulni menet közben xD


Add a Comment