fbpx Skip to content

Hidegben a melegről álmodozunk, melegben pedig a hidegről, mindig másra vágyunk, mint ami épp van. Lehet kellemesebb lenne most nem fagyoskodni, hanem egy kellemes nyári napon egy sört szürcsölgetni, de ha már tél van, akkor használjuk is ki azt. Igaz, most nem a téli sportokra gondolok, hanem téli témájú játékokra, olyanokra, mint például a Pengy.

A játék főhőse Pengy, a pingvin, aki folyamatosan az utazásról álmodik, arról, hogy mi lehet a lakhelyén túl, milyen lehet a világ északra és délre. Egyik este megjelenik neki az Észak Szelleme és segít valóra váltani a kis pingvin álmát.

Pengy-t kalandja során Wingy nevű szárnyas barátja segíti és látja el jó tanácsokkal, hogy biztosan elérje célját és láthassa a vulkánokat és az északi fényt. Mivel Pengy egy pingvin és mint az köztudott, a pingvineknek van ugyan szárnyuk, de azokkal nem tudnak repülni, ezért másfajta közlekedési módot kell kieszelni a két madárnak. Kapóra jön, hogy hideg van és a jég bizony rendesen csúszik, és ez kihasználva Pengy is képes tartani a tempót barátjával.

A játék lényege, hogy kis jég ugratókat rajzoljunk a levegőbe, amin tovább suhanva kis pingvinünk messzebbre juthat, viszont ha bármi másra, mint jégre landol, akkor vége a kalandnak. Alapból nem beszélhetünk egy nehéz játékról, de ahhoz, hogy igazán sikeresek legyünk benne, némi gyakorlásra és ügyességre is szükségünk lesz, ugyanis nem mindegy, milyen ívű ugratót húzunk, mert a túl lapos és a túl meredek se biztos, hogy célravezető. Minden pályán különböző kihívásokat kell teljesítenünk, hogy abszolválhassuk a szintet és haladhassunk tovább pingvinünk álma felé. Vannak kihívások, amik bizonyos tárgyak összegyűjtéséről szólnak, és olyanok is, amik a levegőben megtett távolságot mérik, de ez csak a két legalapabb a sok közül.

A játékot az nehezíti, hogy nincs végtelen jegünk, amiből ugratókat készíthetnénk, ezért úgy kell Pengy-t reptetnünk, hogy a jégkristályokat lehetőleg ne vétse el, különben lehet hamar véget ér az utazása. A kihívások teljesítéséhez szükséges elemek mellett persze mindenféle extrát is rejtenek a pályák, amelyek segítségével például gyorsabban haladhatunk, vagy épp kedvenc kis pingvinünk kinézetét változtathatjuk.

Pengy-t jelenleg 21 pályán át kell segítenünk az álma elérésében, melyek során egy aranyos kis történet bontakozik ki, ami a kicsik számára is izgalmas lehet, bár magyarul nem tud a játék. Nincsenek se reklámok se alkalmazáson belüli vásárlások, csak a puszta játékélmény, ami manapság elég ritka. Aki nagyon megkedvelte Pengy-t az még iMessage matricaként is használhatja a kis pigvint. Szerintem egy elég jópofa, egyedi megoldással dolgozó, remek téli hangulatú játék, érdemes letölteni.

[appstore id=”1184347124″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Röhögök. Ez a grafika szánalmas.


Add a Comment