iSamurai – kedvezményes iPad 2 érintő üveg csere

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPadek életciklusa teljesen más az iPhone-okétól, sokkal hosszabb ideig használjuk őket, nem cserélgetjük 1-2 évente. Ez leginkább a felhasználási módjukból adódik, hiszen a telefon a többség számára sokkal inkább munkaeszköz, mint az iPadek. Persze vannak, akik komoly munkát végeznek a tableten, mert már jó pár éve erre bőven alkalmas az eszköz és vannak igazán hasznos alkalmazások is, de sokak számra az iPad csak egy otthoni hírolvasó/filmnéző kütyü, aminél nem számít annyira, ha már épp nem a legfürgébb. Nem meglepő módon a 2011-es iPad 2 a mai napig is még sok háztartás hasznos kiegészítője, igaz, lehet már kicsit ütött-kopott.

Az iPadek hatalmas kijelzője a készülék legérzékenyebb pontja, ezért nem meglepő módon ezzel szokott a legtöbb gond is lenni. Kevesebbszer ejtjük el mint a telefonunkat, de ha mégis leesik, akkor esélyes, hogy elég csúnyán be fog törni az üvege. Sajnos ez előfordulhat, de nem kell pánikba esni, mert mi az iSamurainál profi módon tudjuk ezt a kis balesetet is orvosolni.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek esetében (például iPad 2/3/4, Air, mini 1, 2, 3) ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülék háztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

IMG_0821

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

IMG_0810

A sarkokat sarokkerekítő segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul olyan mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad 2 tulajoknak szeretnénk kedvezni, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük, a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, így 3-4 órán belül tudjuk vállalni, ám ez a szerviz leterheltségétől függően akár 24 órás átfutást is jelenthet, de természetesen erre javításra is jár a 6 hónap garancia.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!