Ilyen is lehetne iPhone X-en a Dark Mode Maximos Angelakis szerint

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy brit főiskolai hallgató megalkotta saját Dark Mode elképzelését iPhone X-re. Maximos Angelakis látványtervében a Mailtől kezdve és a Beállításokon át egészen az App Store-ig mindent átvitt a sötét oldalra. A képek és egyéb médiafájlok értelemszerűen nála is színesek maradtak, de a megjelenés alapvetően sötét.

Munkáját a watchOS inspirálta, hiszen az Apple Watch is OLED-kijelzővel rendelkezik. Mivel az OLED-kijelzők nem használnak háttérvilágítást a kijelző sötét területein, így spórolhatunk a töltöttséggel is.

“Dark Mode” a Smart Invert funkció használatával

A Dark Mode az, amelyre sokan várnak már elég régóta. Az Apple ezt így konkrétan még nem tette bele eddig a rendszerbe, csupán kisegítő lehetőségként lehet megtalálni az iOS 11-ben. A Smart Invert funkció nem mondható teljesen Dark Mode-nak, hiszen nem mindent vált tőle sötétre, viszont akik szeretik a sötét felületeket, azoknak mindenképp hasznos funkció lehet.

Az említett funkció a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Kijelzőbeállítások menüpontban foglal helyet. Mindössze annyit kell tenni, hogy aktiváljuk a Intelligens Invertálás (Smart Invert) funkciót és már működik is. A képeket és egyéb médiafájlokat, illetve többek között a Zárolt- és Főképernyőt sem sötétíti el, illetve azokat az alkalmazásokat sem, amelyek alapból sötét színt használnak.

Erről részletesen itt írtunk: iOS 11: “Dark Mode” bekapcsolása a Smart Invert használatával.

De nézzük Maximos képeit.

Maximos Angelakis koncepcióképei

Maximos szinte az összes iOS felületnél alkalmazta a Dark Mode-ot. Látványtervében megmutatja, hogyan festene többek között az Értesítések, a Kezdőképernyő, az Üzenetek, a Kontaktok, a Zene, a Mail app, a Vezérlőközpont, a mappák felülete, a Beállítások és még számos felület.

iPhone X-en különösen jól mutat a Dark Mode, hiszen így a felső bemetszés (notch) sem látható, valamint a kávamentes test miatt sokkal esztétikusabb az egész készülék. Maximos terve talán egy iránymutatást adhat az Apple számára is.

Dark Mode a Szifon.com-on

Ha pedig már a Dark Mode-nál tartunk, pár napja már a Szifon.com is olvasható sötét módban. A weboldal jobb felső részén találjátok meg a kapcsolót, mindössze csak rá kell klikkelni/koppintani és már működik is, így sötétben kényelmesebben tudjátok olvasni a cikkeinket. 🙂

ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
×
ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
Latest Posts
  • Smart HDR

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Hát nekem meg ne legyen fekete. Nagyon csúnya. Igénytelen. Iilletve fantáziátlan múlt idéző demagóg, boldogtalan, lehangoló. Nem véletlenül nincsen. Itt a szép színes kijelző és mi meg fekete fehéret akarunk. Mivan? Nem elég ez a csúnya új design. Ez a flat szégyen. Nem fizetnek már dizájnereket meg művészeket akik a szép dolgokat csináltak. Már csak az olcsó indiai programozók vannak akik fehér alapon karcokat rajzolnak. Mi meg megvesszük mert marketing eladta hogy letisztult. A hájtek hardver meg szaggat alatta. Nah léptem. Legyen nektek féket.

  2. ennek nem a jol kinezet a lenyege, hanem az hogy az amoled toredeket fogyasztja ilyenkor… X alig fogy ha feketen olvas. Semmi mas indoka nincsen ennek, szemnek is jobb a feher hatter talan.

  3. Az iOS 10 óta terjen a hír a dark-moderól és azóta sincs semmi. Egyszerűen egy vicc. Andorid vagy Windows Phone, bármelyiken lehet választani…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!