fbpx Skip to content

Egy brit főiskolai hallgató megalkotta saját Dark Mode elképzelését iPhone X-re. Maximos Angelakis látványtervében a Mailtől kezdve és a Beállításokon át egészen az App Store-ig mindent átvitt a sötét oldalra. A képek és egyéb médiafájlok értelemszerűen nála is színesek maradtak, de a megjelenés alapvetően sötét.

Munkáját a watchOS inspirálta, hiszen az Apple Watch is OLED-kijelzővel rendelkezik. Mivel az OLED-kijelzők nem használnak háttérvilágítást a kijelző sötét területein, így spórolhatunk a töltöttséggel is.

“Dark Mode” a Smart Invert funkció használatával

A Dark Mode az, amelyre sokan várnak már elég régóta. Az Apple ezt így konkrétan még nem tette bele eddig a rendszerbe, csupán kisegítő lehetőségként lehet megtalálni az iOS 11-ben. A Smart Invert funkció nem mondható teljesen Dark Mode-nak, hiszen nem mindent vált tőle sötétre, viszont akik szeretik a sötét felületeket, azoknak mindenképp hasznos funkció lehet.

Az említett funkció a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Kijelzőbeállítások menüpontban foglal helyet. Mindössze annyit kell tenni, hogy aktiváljuk a Intelligens Invertálás (Smart Invert) funkciót és már működik is. A képeket és egyéb médiafájlokat, illetve többek között a Zárolt- és Főképernyőt sem sötétíti el, illetve azokat az alkalmazásokat sem, amelyek alapból sötét színt használnak.

Erről részletesen itt írtunk: iOS 11: “Dark Mode” bekapcsolása a Smart Invert használatával.

De nézzük Maximos képeit.

Maximos Angelakis koncepcióképei

Maximos szinte az összes iOS felületnél alkalmazta a Dark Mode-ot. Látványtervében megmutatja, hogyan festene többek között az Értesítések, a Kezdőképernyő, az Üzenetek, a Kontaktok, a Zene, a Mail app, a Vezérlőközpont, a mappák felülete, a Beállítások és még számos felület.

iPhone X-en különösen jól mutat a Dark Mode, hiszen így a felső bemetszés (notch) sem látható, valamint a kávamentes test miatt sokkal esztétikusabb az egész készülék. Maximos terve talán egy iránymutatást adhat az Apple számára is.

Dark Mode a Szifon.com-on

Ha pedig már a Dark Mode-nál tartunk, pár napja már a Szifon.com is olvasható sötét módban. A weboldal jobb felső részén találjátok meg a kapcsolót, mindössze csak rá kell klikkelni/koppintani és már működik is, így sötétben kényelmesebben tudjátok olvasni a cikkeinket. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. 10/10.

  2. Alapból kellene ilyes fajta választási lehetőség minden telefonra az első használatba vételi installáláskor is!

  3. Hát nekem meg ne legyen fekete. Nagyon csúnya. Igénytelen. Iilletve fantáziátlan múlt idéző demagóg, boldogtalan, lehangoló. Nem véletlenül nincsen. Itt a szép színes kijelző és mi meg fekete fehéret akarunk. Mivan? Nem elég ez a csúnya új design. Ez a flat szégyen. Nem fizetnek már dizájnereket meg művészeket akik a szép dolgokat csináltak. Már csak az olcsó indiai programozók vannak akik fehér alapon karcokat rajzolnak. Mi meg megvesszük mert marketing eladta hogy letisztult. A hájtek hardver meg szaggat alatta. Nah léptem. Legyen nektek féket.

  4. ennek nem a jol kinezet a lenyege, hanem az hogy az amoled toredeket fogyasztja ilyenkor… X alig fogy ha feketen olvas. Semmi mas indoka nincsen ennek, szemnek is jobb a feher hatter talan.

  5. Az iOS 10 óta terjen a hír a dark-moderól és azóta sincs semmi. Egyszerűen egy vicc. Andorid vagy Windows Phone, bármelyiken lehet választani…

  6. @cyb: az, hogy valamiről terjed egy pletyka, az semmit sem jelent. ha ennyire fontos ez, akkor viszont használhatod a Smart Invert funkciót, ami pont erre jó.


Add a Comment