fbpx Skip to content

Senkinek nem kell bemutatni Jony Ive-ot, az Apple vezető formatervezőjét, aki 1996 óta erősíti a vállalat tervezőcsapatát. Az elmúlt két évtizedben az ő nevéhez köthetjük többek között az 1998-ban megjelenő első iMac-et, a 2001-ben napvilágot látott iPodot és a 2010-ben debütáló iPadet, 2012-ben pedig már a szoftverek kinézetéért is felelős volt.

Sokan azt hihették, hogy eddig is az ő kezében van az irányítás a design terén, ami részben igaz is. Különböző projektek miatt azonban csak közvetve irányította a tervezőcsapatokat, de két év “kihagyás” után ismét ő felel az Apple termékek designjáért.

Ive az utóbbi két évben az Apple Park, valamint a Visitor Center designjának munkálataiban vett részt, ezért nem maradt ideje az Apple termékek tervezésére. Így 2015-től csak távolról figyelte a formatervezői eseményeket. Ezalatt Alan Dye és Richard Howarth vezette az Apple design részlegét, az iPhone X kijelzőjének formaterve tehát nem feltétlen Ive sara.

Az Apple Park, amelynek tervezésében Ive is részt vett

Persze Ive azért figyelte a folyamatokat, valamint Alan és Richard folyamatosan jelentettek neki. Most, hogy az Apple Park végre elkészült, Ive ismét visszatért régi, megszokott pozíciójába, és újra ő felel a termékek kinézetéért.

Hogy aztán ennek milyen nyoma lesz a jövő évi iPhone megjelenése esetén, azt pár hónapon belül megtudjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Jó lenne ha valami újat villantanának, mert még az X is csak alig változott.. “Ha azt vesszük számításba, hogy lekerekített sarkok, totál sík telefon, semmi különös ismertetőjel”… most itt nem az X Kijelzőire gondolok, mert az tényleg egyedi, de maga a formavilágra értem, mint pl a 3gs ről váltottak a 4-re, majd az 5-re és amikor végezetül megjelent a 6.. itt ezeknél mind szembetűnő a változás! A hatos óta nem nagyon van fantázia az apple-nél.. Úgyis lehet mondani, helybe topognak. Olyan változásnak örülnék mint a 3Gs és a 4-re re való váltáskor. De szerintem nem csak én, hanem mindenki.

  2. végre kapunk megint valami rendes iPhone designt ????????

  3. @Put2: Mégis miben egyedi az X kijelzője, a belógó kolbászra gondolsz? Mert ilyen mértékű kijelző aránnyal már 1 évvel előtte is találkozhattunk, méghozzá egy igen színvonalas telefon formájában (lsd. Mi Mix).

  4. Remélem Józsi nem azzal kezdi megint, hogy lefelezi a telcsi vastagságát. Ez a baromság a mániája. Már a 6 is olyan vékony nekem, hogy tok nélkül kényelmetlen a fogása. Arról nem beszélve, hogy a tavaszi szellőtől is meghajlik.

  5. @adam.meyer: az, hogy egyedi az még nem jelenti azt, hogy jó ???????? Viszont az OLED panel az penge. Sajnos a formaterve “egyedi” Nekem semmilyen formában nem tetszik az Iksz.. Ezért maradtam a 7nél.. A 8 meg nem igen hoz lázba… Sok ismerősöm meggyőzte saját magát, hogy jó a homegomb nékül, akkor lenne jó, ha mind2ő rajta lenne, és a szituáció döntené el, hogy melyikel oldod fel a telefont.. Remélem az Xi vagy 8s vagy 9 vagy mittudomén???????? jövőre jobban lázba hoz! 🙂

  6. Hát ennél már csak jobb lehet! Az iPhone X valami rettenetes ahogyan kinéz. Szörnyű az a megoldás a kamerákkal, az egész hátlap egy csúnya gagyi, a króm keretet érzed a kezeddel hogy nem fekszik tökéletesen, nem vágja a kezed de kb olyan érzés mintha sorjás lenne. Merő ujjlenyomat mindenhol és maga a telefon nehéz, a krom karcos. Rossz ránézni. Egy S8 mérföldeket ver kinézetben. De lehet még egy Huaweii is.


Add a Comment