Ennyit költött az Apple az Apple Park egyes épületeire

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múlt hónapban az Apple Keynote-on bemutatkozott a nemrég elkészült Steve Jobs Theater. Bár már régóta ismert, hogy az Apple új campusa 5 milliárd dollárba került, a BuildZoom részletesen bemutatta az Apple Park épületeinek költségeit.

Steve Jobs Theater - iPhone 8 bemutató terme

Az Apple Park a világ 4. legköltségesebb épülete, ez meg is mutatkozik mind a külsejében és a belső terekben is.

Az Apple Parkban a legdrágább épület a Spaceship. 427,570,867 dollárba került, és ami különlegessé teszi, az a 3000 darab egyedi üvegpanel. A Steve Jobs Theater foglalja el a második helyet 179,437,885 dollárral. A helyiségről tudni kell, hogy szénszálas tetővel, 6 méter magas üvegfallal és 1000 férőhelyes földalatti előadóteremmel rendelkezik.

A Campus és a kültér épületeinek költségei

Az Apple természetesen a környezetre is figyelmet fordított: 85 millió dollárt költött a tereprendezési és az öntözési rendszerre. Szintén érdekes tény, hogy a vállalat több mint 25 millió dollárt áldozott a bejárati alagútra a komplexumban. A teljes jelentés épületenként a BuildZoom oldalán olvasható el.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!