fbpx Skip to content

Szülőként gyakran okoz fejtörést az ajándékvásárlás, hiszen mindenki a legjobbat szeretné nyújtani a gyermekének úgy, hogy az ajándék ne csak szép és szórakoztató legyen, de hasznos is a csemete számára.

Neobear interaktív gyerekjátékok

Rengeteg cikket lehet olvasni arról, mennyire kártékonyak lehetnek az okos eszközök a kicsit számára, de mit csináljon az egyszeri szülő, amikor a gyermeke nem botokkal és golyókkal szeretne játszani? Hogy mutasson kütyümentes példát a programozó, a grafikus, vagy az online marketinges? Szükséges távol tartani a gyermeket az okos eszközöktől, ha a szülők kezében állandóan mobilt lát? Akkor is vásároljunk hagyományos kifestőt, ha az untatja a gyereket? A kisiskolásokról nem is beszélve, akik természetes módon kezelik az érintő képernyőt, az okos tévét és a konzolokat. Számukra unalmas, múlt századi technológia egy sima ismeretterjesztő könyv. Az ilyen dilemmák feloldására hoztuk el megoldásként a Neobear interaktív játék családot, amely minden tagja tartalmaz klasszikus elemeket és app segítségével megjeleníthető interaktív összetevőket is. Így a család minden tagja számára élvezet lesz a közös játék, ami egyben fejleszti is a legkisebbek készségeit.

Mivel a csapatban van kisgyermekes szülő is, ezért a beérkezéskor rögtön teszteltük a termékeket. A játékok besorolása 3+-os, tehát ilyen korú gyerkőccel indultunk neki a felfedezőútnak. Lássuk, mit tudnak az interaktív játékaink.

Neobear Popup Zoo

Az interaktív játék család első tagja a Neobear Popup Zoo, amely állat ikonokat ábrázoló kártyákból áll. Az app segítségével a kártyákon látható állatok megelevenednek. Színesek leszenek, így a kicsik megfigyelhetik a tollak vagy bőr mintázatát, az állatok parancsra hangot is hallatnak, illetve mozgásra is bírhatók. Így lesz az egyszerű alak felismerésre tanító kártyákból a nagyobbak számára is szórakoztató 3D-s játék. A játék több nyelven megszólal, így akár a nyelvtanulásban is segítséget jelenthet.

Ezt ígéri a leírás, és tényleg segíthet a nyelvtanulásban, hiszen nincs magyar nyelvű verziója. Mivel maga a játék nem túl bonyolult, így az angol felületen különösebb nehézség nélkül navigálhatunk. A kártyák könnyűszerrel felkeltik a gyerekek figyelmét, mivel igényesen vannak kidolgozva, a hosszútávú használatot viszont egyértelműen az applikáció tamagotchi fukciója fogja biztosítani. A régről népszerű etetés, sétáltatás, simogatás vonaltól nem tér el számottevően, a grafikája azonban színvonalas, megfelel a 2017-es elvárásoknak. Így a gyerek lelkű felnőttek újraélhetik a kisiskolás emlékeiket, a kicsik pedig felfedezhetik a virtuális kisállattartás örömeit.

Megvásárolni ide kattintva tudjátok az iKiegészítők webáruházból.

Neobear World S Tour

A második játékunk már sokkal több tevékenységet vár el a gyerekektől is, hiszen ez egy interaktív kifestő. A klasszikus színezés fejleszti a gyermekek kézügyességét és színvilágát, az app segítségével pedig 3D-ben is megcsodálhatjuk a megelevenedő alkotást, amelynek a központi elemét mozgásra is bírhatjuk. Sőt, a képeken kiszínezett alakok érintésre egymással is interakcióba lépnek. A 3D figurákat az app segítségével lefotózhatjuk és megoszthajuk a közösségi felületeken.

Egy csomagban 3 kifestő könyv található, különböző tematikával.

A játék mindent tud, amit ígér. Kell benne színezni, a kiszínezett oldalakat megjeleníti 3D-ben, és az alakok mozognak is. Az oldalakon könnyű szerrel javíthatunk, és a játék meglepően jól adja vissza a halványabb illetve erőteljesebb színeket, színátmeneteket is. Az egyetlen furcsaság, hogy egyes oldalakon az alakok meglehetősen nagyok, így szülőként fel kell készülnünk rá, hogy egy nagyobb medve, bálna, vagy épület esetén nekünk kell befejeznünk a megkezdett munkát.

  

Megvásárolni ide kattintva tudjátok az iKiegészítők webáruházból.

Neobear AR Globe interaktív földgömb

A harmadik interaktív játék talán a legösszetettebb szórakozást nyújthatja az egész család számára, és ennek megfelelően több különböző korú gyermek számára nyújthat hasznos és élvezetes időtöltést. Az alapot egy hagyományos földgömb adja, amelyen alkalmazás segítségével új funkciókat tudunk feléleszteni. Az egyes országok elhelyezkedésén túl megismerhetjük a helyi népviseletet, részleteket tudhatunk meg a történelemből, az állatvilágról, a növényzetről, és az éghajlatról is. Sőt, magáról a Földről, mint bolygóról is tanulhatunk, hiszen megjeleníthetjük a naprendszert így tanulva a Föld elhelyezkedéséről és a többi bolygóról.  Lehámozhatjuk a föld rétegeit is, megismerve az egyes kőzetrétegeket, illetve a Föld központját alkotó magmát. A játékot egyszerre több okos eszközzel is használhatjuk, így akár családi vetélkedőt is rendezhetünk a segítségével. Ez a sokrétű játék akár az általános iskola végéig is elkísérheti gyermekünket, hiszen minden évben a megfelelő funkciókat előhívva szórakoztató játékká varázsolhatjuk a tanulást.

Szülőként kifejezetten élmény volt felfedezni, hogy a régi tudásunkat mennyi új részlettel egészíti ki ez a játék. Az app konkrétan megmutatja például, hogy a Föld mely szegletén élt a T-Rex vagy a brontoszaurusz. Ha azonban a dinókól eltekintünk, akkor ez a játék egyértelműen az iskolásókorú gyerekeknek készült. A három évesemet ugyanis tökéletesen hidegen hagyta az országok elhelyezkedése, a domborzat, a népviseletek, vagy a bolygók, annak ellenére, hogy a nagy doboz miatt erre a játékra csapott le elsőként. Apa ugyan nekiállt elmagyarázni a földgömb segítségével, hogy miért van nappal és éjszaka, viszont ez az információ még értelemszerűen túl soknak bizonyult. A készítők azért ide is becsempésztek egy kis extrát, ami tisztán a szórakozást szolgálja és semmilyen oktató funkciója nincs. A játékban a bolygó védelmezője lehetsz, a becsapódni készülő aszteroidákat kell gépágyú szerű fegyverzettel semlegesíteni.

Megvásárolni ide kattintva tudjátok az iKiegészítők webáruházból.

Konklúzió

Ha eltekintünk azoktól az apró furcsaságoktól, hogy az azonos termékcsalád minden játékához külön appot kell letöltenünk, és hogy nincs magyar nyelvű felület, akkor összességében ezek a játékok tökéletesen hozzák az ígért élményeket. A felhasználáshoz mi mindenképpen tabletet javaslunk, mivel még a nagyobb kijelzőjű mobilok is kényelmetlenül kicsinek tűnnek néhol. Főleg a földgömb naprendszert megjelenítő funkciójánál érezhető, hogy minél nagyobb a képernyő, annál kellemesebb lesz a játékélmény.

Az interaktív játékok elérhetőek az ikiegeszitok.hu webshopjában!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment