fbpx Skip to content

A LEGO is beszállt az új őrületbe, az AR-be, azaz a kiterjesztett valóság alkalmazásokat készítők sorába. Fontos megjegyezni már az elején, hogy a LEGO AR Studio-nak nem célja a fizikai játékok lecserélése, sokkal inkább egyfajta kiegészítőjük tud lenni a gyermekek számára, akik a történeteiket kiegészíthetik olyan készletekkel is, amikkel nem rendelkeznek a valóságban.

Hatalmas LEGO fanatikusnak tartom magam, igaz, sosem voltam roskadásig ellátva újabbnál-újabb összeállításokkal, de viszonylag szerencsének vallhatom magam, mert igaz nem a nagy csomagokból, de a kisebbekből viszonylag sokkal rendelkezem a mai napig főleg Star Wars témájúakból. Most viszont nemcsak a gyerekeknek nyújthat egy új élményt a LEGO új alkalmazása, hanem az öregebbek számára is, anélkül, hogy a dobozok mélyéről elő kellene túrni a régi építőkockákat.


A LEGO már évek óta nem csak a műanyag építőkockákról ismert, hiszen jópofa animációs sorozatokkal vagy épp az óriási sikereket arató filmekkel is megörvendeztettek már minket, ahogyan az egyedi humorral megáldott videojátékokkal is. A márka továbbra is elsősorban a gyerekeknek szól, de az új AR Studio-val szerintem a szülői korosztály is bőven el tud szórakozni.

Az összes AR alkalmazáshoz hasonlóan most is úgy kezdődik minden, hogy le kell “szkennelnünk” a szobánkat és keresnünk kell sík felületet, ahova az app el tudja helyezni a LEGO készleteket. Az a jó az egészben, hogy a megjelenített darabok nem csak állnak magukban, ahogyan a fizikai építőcsomagok, ha épp nem játszik velük senki, hanem aktív tevékenységet folytatnak, sőt, jó részük irányítható is.

A tűzóltőállomásról kivonulhatunk a kocsival eloltani a közeli házban felcsapó lángokat, vagy akár vonatpályát építhetünk a szőnyegünkre és masinisztát játszhatunk vele, aki meg a Ninjago szetteket szereti, az repülő kalózhajóval is elütheti az időt, de nekem mégis a kedvencem a tűzokádó sárkány volt. Jelenleg sajnos elég kevés összeállítást tartalmaz csak a LEGO AR Studio, de azok elég jól működnek és persze a jövőben újabbak megjelenésére is számíthatunk.

A szülők számára is hasznos tud lenni a LEGO AR Studio, hiszen számos, komolyabb árú készlet is megtalálható már most is az alkalmazásban, amiket a gyermekek anélkül “kipróbálhatnak”, hogy ténylegesen be kellene ruházni rájuk, és ha nem tetszik, akkor legalább nem vettük meg hiába. Én rendkívül jól szórakoztam, elég jópofa kis videókat készítettem vele, csak kár, hogy amit közben beszélek, azt nem rögzíti az alkalmazás. Ezt leszámítva, csak ajánlani tudom a kicsiktől az egészen nagyokig, vagy ahogy a LEGO dobozokon szokott állni: 5-99 éves korig. Az alkalmazás futtatásához legalább A9-es chippel meghajtott iOS 11-es eszközre van szükség vagyis 6s vagy újabb készülékre van szükségünk iPhone fronton.

[appstore id=”1296734986″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Hogyan működik a kiterjesztett valóság 6s-en?Élvezhető vagy inkább felejtős?

  2. már írtam másik VR-cikknél, érdemes hazavinni egy LEGO katalógust, letölteni a LEGO 3D Catalogue appot, és megnézni 3D-ben az egyes termékeket. Azok is mozognak, körbe lehet őket járni a telefonnal, nagyon jól megcsinált cucc. Nekem 6S-en teljesen élvezhető volt!


Add a Comment