fbpx Skip to content

Alig több mint egy hónappal a watchOS 4.1 megjelenése és négy béta verzió után az Apple ma este mindenki számára elérhetővé tette a watchOS 4.2-t.

Az új verzió elsősorban hibajavításokat tartalmaz.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz.

  • Pénzt küldhet, kérelmezhet és fogadhat a barátaitól és családtagjaitól az Apple Pay Cash használatával az Üzenetekben vagy a Siri használatával (csak az Egyesült Államokban).
  • Támogatja a HomeKit-öntözőket és csapokat az Otthon alkalmazásban.
  • Támogat egy új edzéstípust más gyártók alkalmazásai számára, hogy azok az Apple Watch Series 3-mal nyomon követhessék a távolságot, az átlagsebességet, a lesiklások számát és a lejtő esését a lesikló sportokban.
  • Megold egy problémát, amely miatt az Apple Watch néha újraindul, amikor megkérdezi a Siritől az időjárást.
  • Kijavít egy problémát, amely miatt néhány felhasználónál le volt tiltva a görgetés a Pulzusszám alkalmazásban.
  • Megold egy problémát, amely megakadályozta, hogy az egyidejű időzítők vagy ébresztések külön-külön elzárhatók legyenek.

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos watchOS 4.2 buildje 15S102.

A watchOS 4.2 az összes modellre elérhető, de használatához iPhone 5s vagy újabb iPhone és legalább iOS 11-es rendszer szükséges. A watchOS 4.2-re való frissítés után nincs lehetőség downgrade-elni!

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 4-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 4 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hát ez nem lett vmi jó, mert nálam mióta fent van folyamatosan teker a wifi ikon mellett egy kis karika és a mai akkufogysztásból az óra app van a második helyen, ami nem így szokott lenni és 28% van mellette, sztem ez nem kerek, mert eddig ezt nem csinálta. Még próbálok tenni ellene, meg ha vki tudja az okát akkor kérném ossza meg velem.

  2. Lehet nem is függ össze, mert akkor kezdi el amikor diktálok egy imessage-t, de vibernél és whatsappnál ugyan úgy diktálás után eltűnik a kis tekerő ikon! Csak eddig mint írtam nem csinálta, csak mióta fent van a watch 4.2 új verziója az órán. Ergo nem tudom mi lehet az összefüggés közöttük, Sőt teszteltem ha az óráról diktálok imessage-t akkor sem marad kint az ikon, ahogy befejezte a szöveg leírását rendesen eltűnik. Nem vágom!

  3. Hat en ezzel az orafrissitgetessel mar reg lealltam, azt sem tudom mi van rajta, de legalabb tokeletes amire kell, es teljesen kiszamithatoan mukodik. Manapsag ez utobbi is nagy erenynek szamit 😐

  4. @aw123: Pont ezért nem tudom van-e köze egymáshoz a két dolognak, csak annyit hogy utána jelentkezett hogy frissült az óra és ha arról diktálom az üzenetet akkor jó, csak ha a telóról csinálom a diktálást és csak az imessage-ban akkor marad úgy a kis töltés köröcske és köröz míg újra nem indítom a vasat, na meg eszi vele az akkut is jobban.


Add a Comment