fbpx Skip to content

Minden évben probléma az akkumulátor idő. Jóformán sosem lehet megfelelni az embereknek, bár én az iPhone az 6- és 7 Plus-ommal teljesen elégedett voltam, nekem nem kellett külső akkumulátor sem.

iPhone X akkumulátor

Azonban mikor a kisebb, megszokott 4,7-es méretű iPhone-t használtam, simán megvettem hozzá az Apple Smart Battery Case-ét, mivel anélkül fél napot bírt nálam a készülék. Az iPhone X a nagyobb méret miatt kétcellás akkumulátorral is rendelkezik, így számomra pont elég ez, egész nap tudom használni az iPhone-t. Az elmúlt időszakban rengeteg akkumulátor problémával találkoztunk, ahol nem csak az Apple volt a ludas, hanem egyes alkalmazások is. Úgy látszik, ez a jövőben megoldódik majd, mivel az Apple saját maga által fejlesztett teljesítményvezérlő chipeket rakhat az újabb készülékeibe!

Az egyes források szerint az Apple új, saját fejlesztésű teljesítményvezérlő IC-je lehetne a legfejlettebb az iparban. Olyan számítási, jelfeldolgozási kapacitással rendelkezhet, amely által hatékonyabban végezhetné a teljesítménymérést, -figyelést és -elosztást a különféle alkatrészek között. Az iPhone-felhasználó pedig “csupán” annyit látna ebből, hogy a készüléke alacsonyabb fogyasztás – így hosszabb akkumulátoridő – mellett is jobb teljesítményt nyújtana.

Az Apple több éve dolgozik ezen, és a következő két évben tervezi a részleges, majd a teljes beépítését az új iPhone-okba, és más Apple termékekbe. Úgy látszik, a cég megint okosan, és nem “izomból” próbálja megoldani ezt a problémát, mint a többi gyártó. Persze ezekhez mindig idő kell, de két év múlva már lehet több napos akkumulátor idővel mászkálhatunk az utcán egy iPhone SE 3-mal. ????

Mit tehetünk, ha kikapcsol az iPhone a hidegben?

Ez minden évben előfordul. Általában az akkumulátor a hibás, ilyenkor érdemes cseréltetni benne. Amennyiben garanciális még a készülék, természetesen vigyük el egy hivatalos Apple szervizbe. Ha már nem garanciális, akkor érdemes például az iSamurai-ba elvinni, mivel gyorsan, egy órán belül cserélnek akkumulátort, ott sem kell hagyni, és fél éves garanciát kapunk rá.

iPhone akkumulátor csere

Sokszor előkerül az a kérdés is, hogy miért egy bizonyos frissítés után kapcsolgat ki a készülék? Ez legtöbbször azért van, mert a frissítéssel új funkciók érkeznek, például az iOS 10.3.3 és iOS 11 között. Ezáltal megnövekszik az akkumulátor használat és bizony kiderül, hogy már nem olyan az akkumulátor, mint új korában.

Tehát ha kikapcsol hidegben a készülékünk, az valószínűleg hardveres hiba, amit jobb megelőzni, mint egész télen magunkat szívatni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Pár éve is hallottunk már ehez hasonló híreket,én azt gondolom nem valósult meg!!! Parasztvakítás .

  2. A 6S után bár gariban cserélték fél éve az akksiját, mert bele esett a gyári csereprogramba, de az X egy megváltás. A 6S újkorában sem bírt fél napnál többet a kezemben, a X viszont könnyen kihúzza lefekvésig, ritkán megyek 20% alá, és az alacsony töltöttség módot még nem is használtam, a 6S-nél rendszeresen kellett.

  3. majd fél év múlva térjünk vissza erre 😀 kár hogy %-ba mérhető a romlás, hónap alatt…

    Nekem a i6S egész jól bírja, játékkal persze lemegy, de amúgy kibírja egy átlagos napon.
    Mikor 6S plus-om volt, másfél napot elvoltam vele az elején (én vettem újonnan), végére meg már nap végére centizve volt.. (1évesen cseréltem le sima 6s-re). A sima 6S-emet meg már 4.-re cserélik ki, de brutál módon elhasználódik az aksi… 2. csere óta figyelgetem… 🙁

  4. Félnéves SE (ios 10.3.3) simán bír egy napot, sokszor normál használat mellett 2 naponta töltöm, értsd pénteken 12.00-kor leveszem töltőről 100%-on, vasárnap 12.00-kor teszem rá és még 20% felett van. Ez persze nem jön össze mindig, de gyakran előfordul.

  5. @lambdacore:

    Ezt ki tudnád fejteni órában sacc/kb?
    Én is 6S-X váltás előtt állok, nekem olyan 5-6 óra aktív használat (beszélgetés, net….)
    Tényleg érezhető valami abból, hogy kevesebbet zabál az oled kijelző?

  6. Valamit kezdejen is magával mert a konkurencia órákat odavert a kisebbik iPhone ra aksi teszteken. Pl 5s be vettem aksit kb 8 hete (gyári). Most ott vagyok hogy 11%nál kikapcsol, ha egy napot kibír az csoda…

  7. @AppleFan: az Apple nem ad ki alkatrészt, nem tudsz eredeti akkut venni.

  8. @AppleFan: ebben az esetben te nem akkut vettél bele, hanem az Apple-lel kicseréltetted az akkut. az alkatrészt nem adta ki neked külön az Apple, hanem beletették a készülékedbe.


Add a Comment