Hogyan tudjuk rögzíteni jegyzeteinket a Jegyzetek alkalmazásban?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 11-ben az Apple a Jegyzetek alkalmazásba is csempészett újdonságokat. Az egyik nagy újítás, hogy most már szkennelhetünk is az alkalmazáson belül, így nem kell külön alkalmazást letöltenünk. Sok olyan rejtett funkció van, amelyet nem veszünk észre vagy haszontalannak gondoljuk.

Ilyen például a kitűzés is, ami sok esetben hasznos is lehet, főleg azoknak, akik rendszeresen használják az appot és szeretik a rendezettséget.

A rögzítés funkcióval átláthatóbbá tudjuk tenni jegyzeteinket. A kitűzött feljegyzések előre kerülnek a rögzített fül alá, így gyorsan megtalálhatjuk, nem kell keresgélni a jegyzethalom között.

  1. Nyissuk meg a Jegyzetek alkalmazást.
  2. Hozzunk létre egy új jegyzetet.
  3. Miután elkészült, térjünk vissza az összes jegyzethez.
  4. Csúsztassuk el a kitűzni kívánt jegyzetet jobbra, majd a narancssárga színű gombostűre koppintva rögzítsük.

 

Mindössze ennyi lépést kell megtennünk ahhoz, hogy átláthatóbbá tegyük jegyzeteinket. A kitűzött jegyzeteket egy szürke vonal is elválasztja az egyéb feljegyzésektől. Természetesen a rögzítést törölni is tudjuk ugyanazzal a mozdulattal, azaz szintén jobbra húzva távolíthatjuk el a kitűzést.

Szerinted hasznos ez a funkció?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nem. Gmailest, mivel egyedül az szinkronizálódik úgy, hogy máshonnan is el tudjam érni (meg az amúgy is előbb volt, mint iCloud), de ezek szerint ez a probléma. Remek, megint egy újdonság, ami semmire se jó, mivel úgy fejlesztették bele a gyári appba, hogy csak a saját jegyzettel működjön. Pedig azért egy megjelölés nem olyan rakétatudomány.. 3rd party jegyzet alkalmazások simán tudják.

  2. A rajzolás, scannelés, meg a többi hülyeség is full használhatatlan gmailes jegyzetekkel. Egyszerűen nem foglalkoznak vele, hogy valakinek kényelmesebb a meglévő eredeti rendszert használni, mint mást és nincs kedvem átmozgatni 200 jegyzetet csak azért, mert egyoldalúan fejlesztik az appot. Főleg ugye, hogy PC-ről elérhetetlen az iCloud jegyzetek, csak ha külön belépek a weboldalon akkor látom, ez meg kényelmetlen. De ezt nem gondoltam volna, hogy egy sima megjelölés is ezért nem működik… pff

  3. @Jadeye: Igen tudom, csak morgolódok rajta, hogy még egy sima megjelölés sem működik, pedig az a gyári mail appnál is megy bármilyen mail fiókra. A többi funkcióról már rég lemondtam, hogy sose fogom használni, de ez hasznos lett volna 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!