fbpx Skip to content

A fél világ után végre nekem is sikerült a tavalyi év talán legjobb sorozatának, a Stranger Things-nek a második évadát végignéznem. Egy hihetetlenül izgalmas első évad után a készítőknek sikerült a színvonalat megőrizniük és egy szintén eseménydús második felvonással megörvendeztetni a rajongókat. A sorozat hangulata annyira megfogott, hogy egyből rá is vetettem magam az iOS játék változatra is.

A Stranger Things szerintem nem szorul bemutatásra, de ha mégis akad olyan aki ne lenne tisztában vele, annak röviden vázolnám is az alap történetet. A sorozat a 80-as években játszódik egy amerikai kisvárosban, Hawkingsban, ahonnan egy kisfiú rejtélyes módon eltűnik, de hamar kiderül a nézők számára, hogy Will nem az erdőben tűnik el, hanem egy párhuzamos dimenzióba kerül, ami városuk legrosszabb rémálombeli változata egy vérszomjas szörnnyel. A történetet tovább fűszerezi egy kormánykísérlet során speciális képességeket szerző kislány és a tény, hogy a másik dimenzió a miénk meghódítására törekszik.

A játékváltozat nem követi egyik évad eseményeit se egy-az-egyben, ezért spoiler mentesen játszható, de talán inkább érdemes az első évad megnézése után elkezdeni vele játszani, hiszen a második promózásának céljával készült többek közt a játékváltozat. A széria főszereplői néhány, kicsit kockának mondható iskolás fiú és az ő családtagjaik és barátaik, és ez a játékban sincs másképp, hiszen Jim Hopper rendőrfőnökkel kell megkezdenünk a kalandunkat. A játék látvány- és hangulatvilága remekül passzol a 80-as évekhez (igaz kicsit modernebb, de ez legyen a legkisebb gondunk), amiben ugyebár a sorozat játszódik és mivel a srácok a játéktermek masszív rajongói, ezért kihagyhatatlan ziccer volt, hogy a játék is az akkori hangulatot hozza. 8-bites grafika és hangok felelnek azért, hogy úgy érezzük, egy korabeli alkotással van dolgunk. Az irányítás a régi joystickes érzést adja, de mindenféle gomb nélkül a képernyőn, és azt kell hogy mondjam, jól eltalálták, mi működik jól az érintőkijelzőn.

A játék eseményei kiegészítőként szolgálnak sorozathoz vagy épp némileg máshogy mesélik el azt, hogy a játékosok számára új élményként hassanak. A történet elején a Hawkings-i laborban kell a gyerek után nyomoznunk a rendőrfőnökkel, akinek elég hamar meggyűlik a baja az intézet biztonsági szolgálatával, de szerencséjére hamar rátalál a srácokra, akiknek a segítségével nemcsak a kisváros, hanem Tótágas, a másik dimenzió is bejárható. A történet előrehaladtával egyre összetettebb rejtvényeket kell megoldanunk, de minden játszható karakter különböző képességekkel bír, így a megoldás sokszor néhány szereplőváltással könnyen meg is oldható. Számomra a sok szöveges párbeszéd kicsit zavaró, de a retró hangulathoz ez is szükséges, így teljesen el tudom fogadni és összességében, ha a sorozat szintjét nem is hozza, de mindenképp egy élvezetes kikapcsolódást tud nyújtani a sorozat mobilis adaptációja.

A Stranger Things játék nem kevesebb mint 10 órányi játékot nyújt teljesen ingyenesen és mentes mindenféle alkalmazáson belüli vásárlástól. 7 játszható szereplő, 30 küldetés, 6 bejárható pálya és még sok egyéb külön feloldható tartalom várja a sorozat rajongóit. Jól hangzik, nem?

[appstore id=”1220479307″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Köszi az ajánlást. Letöltöm, kipróbálom, mivel a sorozat nagyon bejött! 🙂

  2. Nagyon nagy! Mintha sega mega drive 2-n tolnám. Érdemes leszedni! Nekem a kedven IOS játékom lett. ????


Add a Comment