fbpx Skip to content

A HomePod azon Apple termékek egyike, amiről egyelőre jóformán semmit sem tudunk, legalábbis hangzás terén. Még a szeptemberi Apple esemény alatt mutatta be a cég, akkor néhányan meg is hallgathatták, de tulajdonképpen csak technikai információkat tudunk a kiszivárgott szoftvereknek köszönhetően.

HomePod Siri

A HomePod az Apple Amazon Echo-ja, avagy a Google Home-ja. Egy hangfalról beszélünk, ami tartalmazza a cég személyi asszisztensét, Sirit. Az Apple most decemberben szállította volna az első példányokat az Egyesült Államokban, Angliában, és Ausztráliában, azonban a cég sajtóközleménye szerint ez nem fog bekövetkezni, szükségük van még néhány hétre, hogy 2018 elején egy tökéletes terméket tegyenek le az asztalra.

Alig várjuk, hogy az emberek megismerhessék a HomePod nyújtotta élményt, amely termék az Apple új, vezeték nélküli otthoni hangszórója, viszont még szükségünk van néhány hétre ahhoz, hogy készen álljon a vásárlóink számára. A szállítást 2018 elején kezdjük meg az Egyesült Államokban, Angliában, és Ausztráliában. – írja az Apple a közleményében.

A 172 milliméter magas és 142 milliméter széles HomePod egyetlen vezetékével csak az elektromos hálózathoz képes csatlakozni. Tehát nincs rajta optikai bemenet, jack csatlakozó, semmilyen olyan dolog, ami megtalálható például a vetélytársaknál. Nem képes Bluetooth kapcsolatra sem, így Apple készülék híján nehezen küldünk rá zenét. Hengeres kialakítású készülékházát szövet borítja, amit külföldi portálok már viccesen macska kaparófának neveznek. A tetején érintőpanel található, ezzel tudjuk állítani a hangerőt, illetve megállíthatjuk vagy tovább léptethetjük a zenét.

HomePod 

Ahogy a fenti képen láthatjuk, a tetején helyezkedik el az A8-as processzor, mely tulajdonképpen a “Hey Siri”-t üzemelteti. Alatta rögtön a mély-közép sugárzóval találkozhatunk, és folytatván az utunkat 6 darab mikrofon, majd pedig 7 magas, közép-magas hangszóró helyezkedik el alul. Két színben, feketében és fehérben lesz kapható 2018 elején. Bővebben ebben a cikkben tudtok róla olvasni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ez végre fog beszélni Magyarul ?

  2. @cabrio01: Nem. Ameddig a Siri nem tud magyarul, ez sem.

  3. Akkor felejtös.

  4. AirPower megjelenéséről lehet tudni valamit?


Add a Comment