fbpx Skip to content

Végre hazánkban is elérhető is elérhetővé vált az HBO GO alkalmazás az Apple TV-re, amit már minden negyedik generációs vagy újabb esetén le lehet tölteni az App Store-ból!

Megjelent azt HBO GO Apple TV-re Magyarországon is

Emlékeztek még a negyedik generációs Apple TV bemutatójára? Nagy csinnadrattával bemutatták az alkalmazásokat is futtató modellt és az egyik fő alkalmazás az HBO-é volt, ami miatt akár érdemes komolyan elgondolkozni egy Apple TV vásárlásán. Csakhogy volt egy kis bökkenő: a magyar App Store-ban nem volt elérhető az app és a magyar HBO fiókkal pedig nem lehetett belépni a másikba. A várakozásnak szerencsére vége, hiszen most már itthon is elérhetővé vált a sokak által hiányolt alkalmazás és végre élvezhetjük az HBO GO adta lehetőségeket az Apple TV-nken.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Samsung UHD TV-men alapból megtalálható az HBO GO alkalmazás, ezért eddig nem zavart különösebben az Apple TV-s változat hiánya, igaz, én csak az ötödik generáció bemutatásával, a 4K-s modellel váltam felhasználójává a kis fekete doboznak. Egy dologtól féltem, hogy egyszer csak esetleg el fog tűnni a TV-mről az app, ugyanis pár havonta kiírja a készülék, hogy egy–egy appot már nem támogat és pár nap múlva már nem lesz használható, ami nem épp a legmókásabb dolog egy okostévétől.

HBO GO Apple TV országválasztó

Eddig ha valaki olyan tévén szerette volna nézni az HBO GO-ban található filmeket és sorozatokat, aminek nem volt dedikált alkalmazása erre, az vagy a TVGO appon keresztül tehette meg ezt, vagy pedig a mobil alkalmazás és az AirPlay adta lehetőségekkel kellett, hogy éljen. Sajnos a mobil app sokszor csinált olyat, hogy nem volt hajlandó elindítani egy-egy tartalmat, amitől eléggé kiszámíthatatlan volt a szolgáltatás és egyszerűbb volt akár számítógépen nézni, vagy Mac-ről tükrözni a tévére, de én a mai napig se vagyok nagy híve annak, hogy két eszköz fusson azért, hogy az egyiken élvezhessem a filmemet.

HBO GO Filmek menüpont

Az HBO fiókkal való bejelentkezés hasonlóan megy, mint eddig, vagyis egy aktivációs kóddal tudjuk az adott eszközt párosítani a fiókunkhoz, ugyanis nem ám annyi készülékkel használható az előfizetés amennyivel szeretnénk, hanem csak öttel, ezért figyeljünk arra, hogy hol és milyen eszközön jelentkezünk be. Természetesen az eszközök bármikor kivehetőek a listából és a helyükre másik is betehető, de ezt csak havonta néhány alkalommal lehet megtenni. A bejelentkezés után elérhetjük a szolgáltatás teljes tartalmát, szépen kategorizálva, ahogyan azt az HBO-tól már megszokhattuk.

HBO GO sorozat adatlap

A Kezdőlapon találjuk az összes premier filmet és sorozatot és a nekünk ajánlott tartalmakat, a Filmek és Sorozatok fülön bátran böngészhetünk aszerint, hogy épp mit szeretnénk nézni, de persze a kereső is a segítségünkre van. Minden filmnél és sorozatnál már az indítás előtt látható, hogy milyen nyelven érhető el hozzá a hang és a felirat, illetve rövid leírást, szereposztást, játékidőt, iMDb értékelést, és számos egyéb, hasznos információt találhatunk itt. Sorozatok esetén az évadok külön böngészhetőek és szerencsére tudja a szolgáltatás, hogy hol hagytuk abba az évadot és bármikor tudjuk onnan folytatni, persze csak ha egyetlen ember használja a fiókot, mert itt nincs olyan mint a Netflixnél, hogy egy előfizetéshez akár négy felhasználói profil is tartozhasson. Aki szereti mások döntését segíteni, az akár egyből értékelheti is a megtekintett tartalmat.

Összességében az alkalmazás gyors, jól működik és sokkal kényelmesebben használható, mint egy okos TV-n. Nem értem, mi tartott eddig az HBO-nak, hogy a külföldön már régóta elérhető alkalmazását miért csak most sikerült Apple TV-re is kiadnia, ha egyszer az alap szolgáltatás már régóta elérhető hazánkban is. De az mindenképp dicséretes, hogy ez végre megtörtént. Arra viszont egyelőre várnunk kell, hogy Netflixhez hasonlóan az HBO tartalmak 4K-ban is elérhetőek legyenek.

Te használod az HBO GO-t?

[appstore id=”1099737113″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. A keynote-on az HBO Now alkalmazást mutatták be, ami az Egyesült Államokban működik az első perctől, nálunk az HBO Go megy és már régóta letölthető, de az Apple Tv változata most készült el. De a többi kerek.

  2. Egyik kis probléma van HBO go app ami felirat elég nagy betű van nincs betű méret, szükségem felirattal mert Hallásérült vagyok.

  3. @aiminet: az Apple TV beállításaiban az Általános, Kisegítő lehetőségek alatt van opció a feliratok stílusának beállítására, elvileg annak az HBO GO esetén is állítania kell, de nem tudom kipróbálni, mert nincs HBO GO előfizetésem.

  4. Van még a világon bárki aki előfizet hbo-ra? 😀

  5. Jadeye, én megadom az én belépésemet, ha tesztelnéd, így tudsz segíteni.
    Azt nézd meg email jelszó páros-e ott a belépés, vagy a 8 jegyű tv kód. Nem tudsz visszaélni vele, mert az admin felületemből tudom törölni az eszközöket

  6. Onderon, UPC-nél a tarifámat egy ezressel dobta meg, annyit megér, háttérzajnak kiváló

  7. Laikus kérdés:melyik jobb minőség,TV Go appal v.Apple TV?

  8. István! Tv Go app is az HBO GO-t használja. Minősége a tv-től függ. HBO van HD-ban, HBO2, HBO3 csak sima, de a minőségére nem lehet panasz.

  9. Sziasztok,
    Nektek megy AppleTV-n a cucc? Nekem a műsor elindítása után (szerzői jogi közlemény) szimplán kilép az app.
    tvOS 11.2 beta

  10. @Ferenc1: nem fogom letölteni, mert ha átlépek a magyar Store-ba, az leveszi a TV appot, kikapcsolja a Sirit, és hiába lépek vissza utána az amerikaiba, nem kapcsolhatóak vissza ezek, újra kellett húzzam az Apple TV-t.

    @lalamper: a tvOS 11.2 béta, amin bármi előfordulhat.

  11. @aiminet: az apple tv appot meg nem lattam, de ios-en a beallitasok / alkalmazasbeallitasok kozott szerepel a felirat meretenek allitasa is!

  12. A UK Store ban nem érhető el. De most ezen keresztűl nem lehet előfizetni? Ahhoz kell egy élő szerződés?

  13. @trigmegistos: a cikk arról szól, hogy Magyarországon elérhető. nem esett szó Angliáról. nem lehet benne előfizetni, meglévő fiókkal tudsz belépni.

  14. Nekem mobil előfizetéshez jár ingyen, de nem nagy cucc. Kb semmi nincs fenn, ami érdekelne…

  15. sziasztok ! nem mai téma ez de most találtam ezt a témát ami most érdekel és bajban vagyok . van egy 2.generációs apple tvm és nem tudom , hogy lehet rá letölteni az HBO GO-t ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném . elérhetőségem [email protected]

  16. @mrisz: Sehogy sajnos.

  17. elvileg azt irjak

  18. @mrisz: ez nem a magyar HBO GO valószínűleg, és azért nem jelenik meg.


Add a Comment