Ilyen lenne az iPhone X előlapjának designja más Apple termékeken

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

November 3. óta kapható hivatalosan az iPhone X, viszont ahogyan az várható volt, már az előrendelésnél készlethiány keletkezett, így sokan nem is tudták megrendelni a készüléket, és jelenleg is 3-4 hetet ír az Apple a szállíthatóságra.

A 9to5mac közzétett egy cikket, amelyben a Curved.de látványtervét láthatjuk. Az ihletet egyértelműen az iPhone X adta: kávamentes iMac, MacBook, iPad és Apple Watch. Nem elképzelhetetlen, hiszen az iPhone X promószövege is erre utal: “Köszöntsd a jövőt.”

Korábban már jelentek meg render képek a kávamentes iPhone SE-ről, amely meglehetősen hasonlított az iPhone X designjához. A Curved.de úgy gondolta, hogy a jövőben az összes terméknél megjelenik majd az a bevágás, amelyet az Apple az iPhone X esetében is alkalmazott. Ez a bizonyos bevágás tartalmazza az előlapi kamera mellett a Face ID működéséhez szükséges TrueDepth rendszert is.

A már említett bevágás megosztotta az embereket: sokak szerint hasznos, hiszen a legfontosabb szenzorok itt helyezkednek el, mások szerint zavaró, hiszen többek között az alkalmazások tervezésében és fejlesztésében akadályozhat. Az sem kizárt, hogy a vállalat a későbbiekben a kijelzőbe építi ezeket a szenzorokat, ha így lesz, akkor esélyes, hogy ez a bemetszés el fog tűnni. Mindesetre ez a koncepció azt mutatja, hogy akár az összes Apple termék tartalmazhatja a Face ID technológiát és arcfelismeréssel oldhatjuk majd fel a készülékek zárolását.

A KGI Securities korábban azt állította, hogy jövőre az iPad Pro is megkapja a Face ID-t, így elképzelhető, hogy az Apple ebben az esetben is alkalmazza azt a bizonyos bevágást, valamint nem kizárt, hogy később a Mac-eket is így oldhatjuk fel. Az alábbi renderképeken levő iPad Pro-t egyébként kicsit érdekes és nehézkes lenne használni, ugyanis káva nélkül nem nagyon lehet rajta találni fogást, sokaknál felmerülhet az a kérdés, hogy így hogy lehet például két kézzel megfogni a készüléket. Nos, a jövőben minden ki fog derülni, kiváncsian várjuk. 🙂

Nektek hogy tetszik ez a koncepció?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ha az SE tényleg ilyen lesz akkor tuti megveszem. Az iPhone X a 6/5S…-hoz hasonlóan tepsik. Akkora nagy dög nem kell viszont ha az SE olyan lenne az nagyon jó lenne. Az iPad viszont azzal nagyon el lenne csúfítva. A macbookoknak pedig semmibértelme a fullos kijelzőnek.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!