Ilyen lenne az iPhone X előlapjának designja más Apple termékeken

November 3. óta kapható hivatalosan az iPhone X, viszont ahogyan az várható volt, már az előrendelésnél készlethiány keletkezett, így sokan nem is tudták megrendelni a készüléket, és jelenleg is 3-4 hetet ír az Apple a szállíthatóságra.

A 9to5mac közzétett egy cikket, amelyben a Curved.de látványtervét láthatjuk. Az ihletet egyértelműen az iPhone X adta: kávamentes iMac, MacBook, iPad és Apple Watch. Nem elképzelhetetlen, hiszen az iPhone X promószövege is erre utal: “Köszöntsd a jövőt.”

Korábban már jelentek meg render képek a kávamentes iPhone SE-ről, amely meglehetősen hasonlított az iPhone X designjához. A Curved.de úgy gondolta, hogy a jövőben az összes terméknél megjelenik majd az a bevágás, amelyet az Apple az iPhone X esetében is alkalmazott. Ez a bizonyos bevágás tartalmazza az előlapi kamera mellett a Face ID működéséhez szükséges TrueDepth rendszert is.

A már említett bevágás megosztotta az embereket: sokak szerint hasznos, hiszen a legfontosabb szenzorok itt helyezkednek el, mások szerint zavaró, hiszen többek között az alkalmazások tervezésében és fejlesztésében akadályozhat. Az sem kizárt, hogy a vállalat a későbbiekben a kijelzőbe építi ezeket a szenzorokat, ha így lesz, akkor esélyes, hogy ez a bemetszés el fog tűnni. Mindesetre ez a koncepció azt mutatja, hogy akár az összes Apple termék tartalmazhatja a Face ID technológiát és arcfelismeréssel oldhatjuk majd fel a készülékek zárolását.

A KGI Securities korábban azt állította, hogy jövőre az iPad Pro is megkapja a Face ID-t, így elképzelhető, hogy az Apple ebben az esetben is alkalmazza azt a bizonyos bevágást, valamint nem kizárt, hogy később a Mac-eket is így oldhatjuk fel. Az alábbi renderképeken levő iPad Pro-t egyébként kicsit érdekes és nehézkes lenne használni, ugyanis káva nélkül nem nagyon lehet rajta találni fogást, sokaknál felmerülhet az a kérdés, hogy így hogy lehet például két kézzel megfogni a készüléket. Nos, a jövőben minden ki fog derülni, kiváncsian várjuk. 🙂

Nektek hogy tetszik ez a koncepció?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ha az SE tényleg ilyen lesz akkor tuti megveszem. Az iPhone X a 6/5S…-hoz hasonlóan tepsik. Akkora nagy dög nem kell viszont ha az SE olyan lenne az nagyon jó lenne. Az iPad viszont azzal nagyon el lenne csúfítva. A macbookoknak pedig semmibértelme a fullos kijelzőnek.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!