fbpx Skip to content

A napokban az Apple két “hogyan használd” videót osztott meg YouTube-csatornáján az iPhone 8 Plus Portrémegvilágítás módjáról, amelyről a MacRumors is beszámolt. Ugye az iPhone 7 Plus megjelenésekor jött az úgynevezett Portré mód, amiben már akkor gyönyörű arcképfotókat készíthettünk.

iPhone 8 Plus és iPhone X új Portrémegvilágítások

Az Apple úgy gondolta, hogy továbbfejleszti ezt, így az iPhone 8 Plus egy úgynevezett Portrémegvilágítási funkcióval lett gazdagabb, de természetesen ez a funkció az iPhone X-ben is elérhető lesz. Ezt már mi is teszt alá vetettük, amelyet egy korábbi cikkünkben olvashattok el. Mindkét videó részletesen, de mégis röviden mutatja be, hogyan is kell használni a Portrémegvilágítást.

Az első felvétel arra összpontosít, hogy hogyan készítsünk fotót a Portrémegvilágítás funkció használatával, míg a második videó azt mutatja be, hogy hogyan lehet utólag szerkeszteni, másik Portrémegvilágítást választani az elkészült portrénak. A videók azt is hangsúlyozzák, hogy gyönyörű portrékat készíthetünk egyszerűen, pár lépésben.

https://youtu.be/-Cb222zDCTU

https://youtu.be/dh0QNCqBkMI

A Portrémegvilágítást úgy tervezte meg a vállalat, hogy a képek stúdió minőséget adjanak vissza, ez köszönhető többek között a továbbfejlesztett dupla kamerának.

Öt féle Portrémegvilágítás közül választhatunk

  • Natural Light (természetes fény)
  • Studio Light (stúdiólámpa) – az arcra világít
  • Contour Light (kontúrfény) – drámai árnyékok hozzáadásával
  • Stage Light (színpadi lámpa)
  • Stage Light Mono (színpadi lámpa – monó avagy fekete-fehér kép)

A képek tehát utólag is szerkeszhetőek, tehát fotózás után bátran váltogathatunk a megvilágítások között. A színpadi megvilágítás színes és mono funkciójánál egy körbe kell helyezni a portréalanyt, amelynél érdemes odafigyelni, hiszen könnyen csinálhatunk előnytelen, hibás képet is. Ilyen például egy szemüveges alany. Előfordul, hogy a telefon bizonyos esetekben rosszul vágja körül a szemüveget. Jómagam is többször próbálkoztam, mire sikerült közel hibátlan fotót csinálnom, de könnyen bele lehet jönni. 🙂

A Portrémegvilágítást hamarosan az iPhone X-ben is élvezhetjük, ugyanis péntektől, október 27-től előrendelhető, november 3-tól pedig megvásárolható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Azért a valóságban nem ilyen jó az a mód. És sokat használom és ötből csak három esetben szép. Ezeket a képeket az Apple mérnökei válogatták.

  2. Jól sejtem, hogy iPhone 7 plus-ban sosem lesz benne a portré megvilágítás funkció? Akár utólag az edit részben?


Add a Comment