fbpx Skip to content

Elég szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis eddigi iPhone-jaim közül egynek se sikerült betörnöm a kijelzőjét, holott már hét különböző modellt is használtam. Persze nem úsztam meg szervizelés vagy garanciális csere nélkül az eddigi éveket, de a kijelzőcsere eddig szerencsére még kimaradt, gyorsan lekopogom, mert nemrég az iPhone 7-esem esett 30 métert, de egy jó toknak és üvegfóliának hála épségben megúszta.

Egyértelműen a legnépszerűbb, vagyis hát az nem a legjobb szó erre, de a legtöbbet keresett szervizelésünk a kijelző csere. Egy rosszul működő gomb nélkül még bőven el lehet lenni, de egy ripityára tört kijelző már nagyon sokat tud rontani egy készülék használhatóságán. Nem látszik rendesen a kijelző egy része, nem érzékel pár helyen, vagy telefonálás közben szúrja, rosszabb esetben akár meg is vágja az arcunkat a törött üveg. Nem érdemes sokáig így használni a telefont, inkább hozzátok be hozzánk a szervizbe.

Az iPhone 6s volt az Apple első olyan telefonja, amiben már az Apple Watch-ban bemutatott nyomásérzékeny kijelző helyet kapott. Hosszú éveken át nyomkodtuk erősebben már a 3D Touch előtt is a telefonunk kijelzőjét, gondolván, ezzel nagyobb nyomatékot adunk a szándékunknak vagy épp egy játékban épp pont ettől száguld majd gyorsabban a kocsink. És egyszercsak ez valósággá vált, volt értelme erősebben nyomni a kijelzőt és tényleg olyan gyorsan ment a járművünk, amilyen erősen nyomtuk az üveget. Sokak számára varázslatnak tűnhet vagy épp humbugnak, hogy nem is számít az erő, egyszerűen csak hosszan kell nyomni a képernyőt, de ez nem igaz.

Az Apple évről-évre tesz azért, hogy a készülékei egyre strapabíróbbak legyenek, de sajnos még az iPhone 6s se törésálló, így nagy bánatunkra ez a remek nyomásérzékeny előlap is be tud törni. Az első sokk után nem kell megijedni, menthető még a készülék, elég csak behozni hozzánk az iSamuraiba és mi seperec alatt újjá varázsoljuk.

Az iPhone 6s volt az Apple első telefonja, ami elindult vízállóság felé, viszont a bemutatója során a cég erről még nem beszélt, ez megmaradt az iPhone 7 újdonságának. A készülék szétszerelését némileg lassítja az a tény, hogy a kijelző pereme és az alumínium ház érintkezésénél egy gumis ragasztó tömítés található, aminek az a célja, hogy hermetikusan lezárja a telefont. Ez a plusz tömítés elegendő ahhoz, hogy a készülék ne adja meg magát azonnal, ha beleesik a vízbe, de szétszedést kicsit bonyolítja, ugyanis a ragasztás miatt nehezebben enged el az előlap, műanyag pengető segítségével kell elválasztanunk a két elemet egymástól. A rossz panel kiszerelése ennél a modellnél se változott, hiszen a telefon kinyitása után először le kell csatlakoztatni az akksit, majd a néhány csavar eltávolítása után az előlap csatlakozóit védő shield is mehet kifelé, végül pedig maga az előlap. Természetesen az új panelre át kell szerelni még a Home gombot, előlapi kamerát és társait, de mielőtt elkezdenénk beszerelni az új, végre nem törött előlapot, még gondoskodnunk kell a tömítés pótlásáról is.

A következő két hétben (november 5-ig) kedvezményes áron cseréljük az iPhone 6s készülékek pókhálósra tört előlapját, a részletekért kattints ide. A javítás 1 órát vesz igénybe és a szokásos 6 hónap garancia most sem marad el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment