fbpx Skip to content

Az iPhone kamerái minden évben díjakat zsebelnek be, nem véletlenül, nagyon jó hardverek vannak ezekben a készülékekben. A Google viszont most odacsapott az asztalra és egy olyan készüléket tett le, amibe még mi sem tudtunk belekötni. Már ha a kameráról van szó.

Az Android rendszert és magát a hardvert nem is firtatnám, felesleges, nem is erről szól a cikk. Inkább a kamera az, ami meglepett engem, és nem vártam, hogy ekkora különbség lesz az iPhone-hoz képest. A DxOMark teszteken is sikeresen teljesített a készülék, ott konkrétan el is vitte az első helyet a 98 pontjával, ezzel megelőzve az iPhone-t, de persze nem minden szempont alapján.

Google Pixel 2 eredmények

iPhone 8 Plus eredmények

(Felül a Pixel 2, alul pedig az iPhone 8 Plus eredményei.)

Látható, hogy bizony sok tekintetben jobb a kamerája a Google készüléknek, de például a Portré módban az iPhone 8 Plus jobban remekelt. Persze ez a dupla kamerának köszönhető, míg a Google Pixel 2 ezt egy optikával oldja meg. Nézzétek meg az alábbi videót, jól látszik, mennyivel van előrébb a Pixel 2.

Szerintem az Apple még javíthatna szoftveresen ezen a kamerán, nagyon sokszor jobban teljesít Pixel 2-es, arról nem beszélve, hogy a videónál mennyivel jobb a stabilizálás és mennyivel élesebb a kép is.

Több tesztet is átnéztem, mielőtt a fenti videót beszúrtam, lényegében az összesnél jobban teljesít az Google Pixel 2, főleg dinamikában. Nyilván vannak kirívó esetek, mint a fenti kép, mindkét fél részéről, de összességében a Google terméke jelenleg valóban jobb.

(Ugyanitt keresünk tesztre Google Pixel 2-t, ha valakinek van esetleg, akkor írjon nekünk a [email protected]!)

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Én csak azt nem értem, h miért irtok olyan marhaságot, h “lealázta” az iPhone kameráját. Itt 3 pont különbségről beszélünk könyörgöm! A lealázás a 90/50 mondjuk, nem a 99/96.

  2. Szerintem nem is a 8 plus-al kellene összehasonlítani, hanem a sima 8-al, mivel méretban azzal van egy kategoriában!
    És azt viszont csúnyán alázza kamera képességben!

  3. Hát azt kell, hogy mondjam elismerésem az Adminnak azért mert ezen az oldalon elismerni hogy azért van olyan telefon ami veri az ifost az tiszteletre méltó dolog.
    Egyébként azért csendben megjegyezném, hogy nagyon sok összehasonlító tesztet néztem és szerintem most a legjobb kamerával rendelkező telefon az a mate 10 pro, sőt van olyan telefon összehasonlító teszt ahol az iPhone 8 plus a pixel 2 és a mate 10 pro van összehasonlítva, egyértelműen látszik a különbség. Fent van a YouTube-on de nem tudom pontosan mi a neve keresem de nem találom de tényleg ez a három telefon van összehasonlítva …

  4. Szerintem itt az oldalon sosem lett olyan leírva, hogy az iphone hibátlan és mindenben a legjobb, így nem is értem a cikk iránti meglepetést, hiszen arról is jelent meg anno mikor az i4 antennájával voltak gondok (nem kicsik, mert valóban hibás volt a tervezése, de legalább nem gyújtósnak lehetett csak használni, hanem telefonnak is igaz kellett rá vmi kis műanyag védő)
    Sőt ennek kapcsán a rosszalló cikk is megjelent itt, amiben Jobs szájából hangzott el állítólag, hogy fogják másképp.
    Viszont az én véleményem is az, hogy ez nem akkora alázás egy okostelefon részére, mivel azért nem fényképező gép, mint amikor láthatjuk videókon rendre évente a “jobb hardveres” magtárakat az aktuális iphone mellett azonos feladatok elvégzése közben elvérezni/lemaradni percekkel. Az gondolom inkább nevezhető lenne lealázásnak és az sem igazán így szokott itt megjelenni, meg ugye a samut sem szoktuk “szarszung”-ként emlegetni pl amikor gyujtóst adtak el a népnek több 100e-ért, főleg mert az is használható az eredeti feladata helyett más hasznos dologra, pl nehéz körülmények közötti tűzgyujtásra.

  5. Amúgy tokmind1 hogy fogalmaztok, a képek nem attól a 3 ponttól lesznek jobbak vagy rosszabbak, hanem attól valaki tud e amúgy fotózni. Látja e a témákat van e forma-, vagy térérzéke. Tudja e mennyi fény kell egy képhez. Hasonló kamerák között meg nincs (vagy alig van) különbség. Mióta van iPhone 7 plusz, nem cipelem csak ritkán a dslr-t. Nem hiányzik (pedig az tényleg alázná a telefonom, meg bárkiét – persze, bizonyos feladatokban). Telefonnal senki nem lesz éjszakai Máté Bence, ezt azért tudomásul kell venni.

  6. @info:
    “van olyan telefon ami veri az ifost ”

    Mármint úgy érted hogy 100 tulajdonság közül 1-ben biztosan jobb Google. Annyira röhejes, amikor találnak egy(!) dolgot(vagy 2-3, tökmindegy) amiben jobb egy másik készülék, és egyből iPhone verőnek titulálnak valamit. Olyan, mintha két kocsit egymás mellé raknék, és azt mondanám, hogy X autó összességében jobb mint Y autó, pusztán azért mert egyedül csak a végsebességet megnéztem, és abban történetesen jobb.

  7. @gg197: Megnézted a videót amit admin neked linkelt? Értetted is? 😀
    Nem három pont. Nézd meg külön-külön mire mennyit kapott…

    Autofocus
    Pixel 2 —> 98 pont
    iPhone 8 —-> 74 pont

    Color
    Pixel 2 : 86

    Ez nem 3 pont különbség.

    iPhone :78@Gunar:

    Csak neked:

    “…az aktuális iphone mellett azonos feladatok elvégzése közben elvérezni/lemaradni percekkel.”
    iPhone 8 Plus vs Note 8…nem lövöm le a poént… 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=8kpD3XCp49o

    Ha csak az eredmény érdekel:

    https://youtu.be/8kpD3XCp49o?t=197

  8. Összehasonlító videó első másodperce alapján leszűrhető, hogy egy rakás szar az iP9 kamerája.. fákból csak egy mosott homálytenger látszik, míg a másikon az utolsó falevél is. Mát a korábbi istenítő videók alatt is írtam hogy nulla amit ez tud, de ott is le lettem hurrogva….

  9. @dnp: iP8 természetesen… csak nem lehet javítani

  10. Foggalmad sincs dnp , hogy mit írsz le akkor , amikor azt írod, hogy rakás szar az iPhone 8 plus kamerája. Mi se írjuk le, hogy a telefonod, amit használsz egy rakás szar! Foglalkozzal inkább az androidos dolgaiddal és ne itt lofráljál

  11. Mi az, ami egy csúszkával bármelyik külso app, vagy akár beépített editor segítségével állítható? Exposure, kontraszt, szaturáció. Mi az, ami nem? Az iphone által kreált valódi bokeh a pixel szoftveresen odahányt paintben körbevágott vackához képest. Innentől senki ne mondja, hogy a pixel jobb képet készít…

  12. @jimypresident: Nekem előbb volt iphoneom mint neked kicsicsíra…

  13. @hbalu: Azt ne felejtsd el ahogy iPhone bokeh képessége kb ezen a szinten volt amikor először kiadták… aztán fejlődött, ahogy ez is fog.

    Tud ám ilyen szépen is hányni:

    https://research.googleblog.com/2017/10/portrait-mode-on-pixel-2-and-pixel-2-xl.html

    Amúgy meg kár is azon vitatkozni hogy melyik csinál jobb képet vagy sem, mert ha még a pixel jobb képet is csinál mint az iPhone akkor sem nem fogsz rohanni és azt venni. Azt meg hogy van jobb is mint az iPhone azt le kell nyelni és elismerni, valamint tovább használni a készüléket, amit nem csak a kameráért szeretsz hanem úgy összességében, azért mert az egy iPhone. 🙂

  14. @Jadeye: Ja igen emlékszem. 🙂

  15. @AppleFan: Mi ebben a poén???
    Az hogy a megnyitásoknál 3mp volt az előnye majd az iphone-t kezelő kéz ha jobban odafigyelsz kicsit lassult, de még ha el is fogadjuk ez nem vereség mert az első ilyen amiben pár mp-cel gyorsabb vmi mint az iphone aktuális modellje, de kíváncsian várom majd az X mit művel, mert addigra talán az appok készítői ki tudják valósan használni az új hardvert ami az új telókban van, mivel sztem eddig azon dolgoztak csak hogy fusson normálisan a 11 alatt és ami meg nem volt 64bit-es az végre az legyen. Szóval az eddigi több percek sok év után elsőre dupla hardver mellett pár mp, hát erre a teljesítményre nem lehet senki büszke, de mindegy.

  16. @dnp:
    Húú, ez azért kicsit ovodásra sikerült. Ne vedd bántásnak, csak minek ide lemenni erre a szintre? 🙂
    Meg különben is az én apukám jobb volt matekból! 😀 (matematikus volt)

  17. Régi olvasó vagyok de mostanra eljutottam oda, hogy nem értem, a szifon.com hasábjain mi zajlik?
    Nem értem, hogy mi volt a cél ezzel a cikkel? Netán a pártatlan tájékoztatás szándéka hogy mi, zömében az Apple termékeit használó rendszeres olvasók ne haljunk meg hülyén és ne vádoljon bennünket senki elfogultsággal? Ezzel a felütéssel cikket indítani ezeken a hasábokon, hogy “lealázta” enyhén szólva is szerencsétlen dolog, mert ahogy elnézem a másik szekértábor olvasói is rendszeresen kommentelnek és jónéhánynak mosdatlan a szája. Persze ne csodálkozzunk olyan beszóláson, hogy “ifos” amikor a másik platform kamerája alázza az iPhone 8 kameráját. Nagyon jól tudjuk, hogy a nyers számok és a képernyőn nézett összehasonlító fotók amiket “független” tesztelők, netán laboratóriumok produkálnak, meszze nem objektívek és részei annak a marketingháborúnak, ami a tecnhikai eszközök – és nem csak telefonok – piaci versenyében zajlik. Lealázta? Nos én még az életemben nem vettem iPone helyett másik telefont azért, mert annak a másiknak jobb volt a kamerája. Egy adott pillanat gyors megörökítésére bármelyik iPhone kiválóan alkalmas, aki meg fotózni szeretne, annak javasolom a tükörreflexes fényképezőgépet.

  18. Bakker 😀 Hát könnyesre nevettem magam komolyan. Lassúlt az iPhone-t kezelő kéz. 😀 Mert elfáradt, hát te sem bírnád a 100.speed teszt után. 😀 Szerintem ez Youtube on top comment is lehetne.

  19. @AppleFan: Örülök hogy megnevettettelek de tényleg lassabban nyom a pali, ha meg nem akkor is most komolyan a pár mp ami miatt ezt belinkelted? Ez nem eredmény a mag/ram-tártól, hanem szégyen hogy csak ennyit tud a még sztem nem igazán a hardverre optimalizált appokkal dolgozó iphone mellett. Nem viccből frissülnek a komolyabbak heti szinten mióta kint az új teló, van min tesztelni.

  20. “…az aktuális iphone mellett azonos feladatok elvégzése közben elvérezni/lemaradni percekkel.”

    Csak erre linkeltem,de amúgy leszarom a másodperceket. iPhone köztudottan sokkal jobban optimalizált a hardware és software részen. 🙂
    “Ez nem eredmény a mag/ram-tártól, hanem szégyen hogy csak ennyit tud…”
    Ez teljesen igaz. Szánalom hogy 6-8GB ram egy egy telefonba bakker, nekem van 8gb a pc-m be…

  21. @Gunar: Ja a linkelt vido oldaláról ugye a youtube feldobott még pár igen érdekes tesztet pl. az X vs Note8, X vs S8, stb ami érdekes az X mindben csak dummy és sorolgatják a számokat, MINEK, Sőt továbblépve még az S9-ről is láttam videót vmi olyan érzésem volt hogy arról meg az X köszön vissza, csak mert vki írta itt hogy az apple koppint a samuról, he-he! A legjobb a Samsung X (kb 2 év mólva jön a S10 és a most kiadás előtt álló iphone X összehasonlítása volt, hát ennyit a youtube-on megjelenő videókról, amennyi kamu ott van az csúcs! Lobogtatja a kezében az X-et ami dummy és hasonlítgatja semmit a másik kezében a vmelyik samu-val, a sok balfék meg eszi , ja vannak ugyan működő X-ek is a bevágott hivatalosan kiadott reklám videókból, mekkora vicc kategória!

  22. Azért az apple helyében én odatolnék tavasszal egy SX-et (SE utód) a többiek képébe természetesem már jól működő kijelző alatti ujjlenyomat szenzorral 5″-lal ami simán ráfér (méricskéltem kicsit), le is rúgná a konkurencia egóját az eladásait meg főként a porba. Plusz kitartana egy jó koncepcio mellett, azt újragondolva.

  23. de kurva gáz az a pixel xl kép a fehér ruhás csajjal…
    teszt ide vagy oda az iphone jobb azért

  24. “Nem csak a kijelzője ég be, de furcsa hangokat is adnak az új Pixel 2-k” (Forrás: iSTYLE) NO COMMENT!


Add a Comment