fbpx Skip to content

2017 sztár alkalmazásai egyértelműen az ARKitet támogató alkotások lesznek. Már most is rengeteg van belőlük, de napi szinten jelennek meg újabbak. Ma egy drónos játékot, DroneTopolis AR-t próbáljuk ki.

Manapság óriási népszerűségnek örvend a drónozás, nincs az a rendezvény, amiről ne készülne ilyen jellegű felvétel, de persze hobbi pilóták is szép számmal vannak még, hogy ha a drón törvény nem is annyira átlátható elsőre. Drónt vezetni nem egyszerű és persze nem is olcsó mulatság és egy AR alkalmazás nem is fogja visszaadni az igazi élményt, de biztosan élvezetes betekintést nyújt ebbe a világba is.

Az DroneTopolis AR fejlesztése először egy egyszerű drónversenyzős alkalmazásnak indult, de az ARKit bemutatása után az egész ötletet kidobták a kukába. A kiterjesztett valóságnak köszönhetően egy olyan élményt és látványt tudtak adni a felsználóknak, amit eddig senki más és így született meg cikkünk alanya. A fejlesztés során profi drónpilótákkal konzultáltak, hogy a légijárművek viselkedése és irányítása a lehető legközelebb álljon egy valós eszköz kezeléséhez, de persze azért nem célja az appnak, hogy drónpilótákat képezzen. A jövőben természetesen készülhet akár olyan hasonló alkalmazás, aminek kifejezetten az lesz a célja, hogy valós drónok virtuális modelljeivel gyakoroljunk anélkül, hogy ki kellene fizetnünk értük egy zsák pénzt és koctáztatni, hogy törés nélkül tanuljuk meg vezetni azt.

Ez az alkalmazás inkább csak egy játék, egy jópofa szórakoztató eszköz. A játék célja, hogy a telefonunk kamerájával és a kijelzőn található gombok segítségével a drónunkat karikákon vezessük át, ahogyan azt szinte az összes repülős játékból már ismerhetjük, csak épp itt nem a virtuális térben, hanem városunk utcáin tehetjük meg ezt. Próbálkozásiankat fel is vehetjük videóra, de akár élőben is streamelhetjük, ami azért elég jól hangzik. A drónok irányítása elsőre igényel némi odafigyelést, de viszonylag elég hamar bele lehet tanulni és könnyedén tudjuk venni a levegőben lévő akadályokat és akkor sincs baj, ha elvétjük, hiszen ez csak egy virtuális drón, nem kerül több százezer forintba, csak 699 Ft-ba.

[appstore id=”1280548570″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nagyon rá voltam készülve az AR kit-es cuccokra, csak arra nem készültem, hogy a telefont folymatosan zsinóron húzzam magam után… ti. a fullra töltött 6s Plus-t olyan mp.-enként 2%-kal meríti. Kvázi 5 perc alatt lemerül a telefon kb. Így mi a csudát ér az egész? Mondjuk az IKEA app-nál egy hosszabbítóval mászkáljak?
    Szóval zseniális ötlet (maga az AR Kit) ám felejtős technikai lehetőség… és megoldás sincs ajánlva rá igazából. Ejnye Apple… 🙁
    (megjegyzés: megelőlegezem, hogy a 8-as szérián és pláne a X-es szérián a chipek jobban vannak / lesznek optimalizálva az AR-hez… a remény hal meg utoljára… admin, Jadeye, ez menniyben igaz? Kipróbálnátok esetleg? Mondjuk egy “Zombie gunship” c játék mennyi idő alatt öli le a 8-as (v. 8 Plus) akksiját 10%-ra 100%-ról? (mint írtam, nekem ez olyan 5 perc kb., de amúgy is a 11-es fél nap alatt elintézi ugyanazt az akkut, ugyanazon a telefonon, ugyanzokkal a felhasználói szokásokkal ami a 10-esnél 1 napot simán elbírt…)
    Előre is köszi a választ! 🙂

  2. @grofzero: Szia! Nálam van jelenleg 8, megnézem neked ezt a zombisat, elvileg igen arra vannak optimalizálva, szóval akkumulátor időben jobban kéne bírniuk.

  3. Nekem a zombis kb 10 perc alatt húzta le 20 %-ra 100-ról.Úgyhogy töröltem mert ehez külön kell egy agregátort cipelnem magammal amivel hülyén néznék ki a városba…????????Rettenet szívja ez tény..

  4. Jah bocsi i7.

  5. Jah és kb foghatatlan meleg a telefon úgy 1 perc játék után ami tuti nem tesz jót a belsőségeknek sem …


Add a Comment