fbpx Skip to content

Az iOS 11-ben debütáló ARKit hatalmas lehetőségeket nyújt a fejlesztők számára, hogy felejthetetlen alkalmazásokat készíthessenek számunkra. Az App Store-t már elöntötték a jobbnál jobb kiterjesztett valóság alkalmazások. Most egy egy hasznos tánctanító alkalmazást, a Dance Reality-t nézzük meg közelebbről.

Dance Reality – tánctanulás a kiterjesztett valósággal borítókép

Élesen él a fejemben a szalagavató előtti időszak, amikor is muszáj volt valamiféle tánctudást magamra szedni. Ezt úgy sikerült a próbákon túl megoldani, hogy egyik osztálytársam édesapjának volt egy remek könyve, amiben egyszerű rajzokkal és leírásokkal el lehetett sajátítani a legnépszerűbb táncok legfontosabb lépéseit. Utolsó órák után rendszerint előkerült a könyv, sőt, volt aki otthonra is elkérte, de erre mostantól nem lesz szükség, elég csak egy alkalmazás.

Dance Reality – tánctanulás a kiterjeszett valósággal képernyőfotó Dance Reality – tánctanulás a kiterjeszett valósággal képernyőfotó

A Dance Reality indítása után, mint minden AR alkalmazás esetén, először engedélyeznünk kell, hogy hozzáférjen a kamerához, majd pedig a helyiséget kell leszkennelnünk, hogy tudja az alkalmazás, hol a “tánctér”. Fontos, hogy egy olyan helyen csináljuk, ahol bőven elférünk, hogy akár párral együtt tudjunk gyakorolni és a virtuális lábnyomoknak is elég helye legyen. A telefon kameráját a padlóra irányítva máris láthatjuk a piros férfi és a kék női cipők nyomát, amelyekre rá kell állnunk, hogy elkezdődhessen az oktatás. Az alkalmazás nem csak mutatja, de mondja is a ritmust, ami akár szabályozható, így a “botlábúak” először lassan elsajátíthatják az adott lépést, majd mikor már jól megy, akkor pedig gyakorolhatják azon a sebességen is, amiben majd élesben is táncolniuk kell. Aki számára a lábnyomok követése elsőre nem lenne egyértelmű, azoknak YouTube videók is segítenek.

Igaz, a Dance Reality nem rendelkezik annyi tánc leírásával és lépéseivel, mint a legendás könyv, de így is számos lépés sajátítható el belőle az angol keringőhöz, salsához, szambához és még néhány másik táncstílushoz. Némelyik stílus plusz pénzbe kerül, de hogy egy lányt jól megtáncoltathassunk, bőven megéri a befeketetést. Az olyan “botlábúak” számára is, mint én, élvezetes lehet az alkalmazás. Töltsétek le még ma!

[appstore id=”1277367395″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. AR cuccok csak iP8-tól felfele működnek normálisan? Párat lekaptam, ezek közül ami egyáltalán hajlandó elindulni, rettenet amit produkál iP6on 🙂

  2. Aham, akkor ez a baj 🙂 No majd X-en jól fog futni.

  3. SE-tokeletsen megy mind.

  4. i6 en is probaltam. Nekem is mukodtek jol.

  5. 6S Plus-on is megy, de az akkut 1 mp/1%-kal eszi… ????????????

  6. Ez egy baromság, egy újabb terület, ahová az okostelefon bepofátlankodott… nem elég hogy úton, útfélen mindenki a telefonját nyomkodja, most már itt se a partnereddel foglalkozz, inkább a telefont szorongasd a segge helyett.. közben lehet messengerezni is.. 🙂 Aki táncolni akar tanulni, az menjen foglalkozásra, nem mellesleg ott lehet csajozni, stb..


Add a Comment