fbpx Skip to content

A Telekom az ügyfelei számára elkezdte bekapcsolni a VoLTE technológiát, ami számos előnnyel jár, ha használjuk.

Az iOS-ben ez alapértelmezetten be van kapcsolva, de ha szeretnénk ellenőrizni, akkor a Beállítások, Mobilhálózat, Mobiladat-lehetőségek, 4G bekapcsolása alatt találjuk meg a Hang és Adat opciót. Ha erre van állítva, akkor menni fog. A VoLTE technológiát az iPhone SE, 6, 6s, 7, és az iPhone 8 valamint a Plus készülékek támogatják. Miért is jó ez nekünk?

VoLTE, avagy 4G telefonhívás és adatforgalom egyszerre

Egyrészt az újabb technológiának hála kevesebbet fogyaszt a készülék. Az LTE chip kevesebb energiát vesz fel, ezen felül pedig jobb hangminőséget is kapunk, ami meg is lepett az első híváskor. Valóban sokkal jobb minőségben hallottam a másikat, illetve a Telekom szerint lerövidül a kapcsolódási idő is. Ezt én személy szerint nem vettem észre.

Természetesen a legnagyobb gyakorlati haszna a 4G-s mobilinternet elérésének van, miközben telefonálunk. Már nem vált át a készülék 3G-s hálózatra, hanem a gyorsabb, nagyobb sávszélességet biztosító 4G-s hálózatot használja telefonálás közben. A Telekom SMS-ben tájékoztatja azokat az ügyfeleit, akiknél már bekapcsolták ezt a szolgáltatást. Bővebben ide kattintva tudtok olvasni a szolgáltatásról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. És a VODA?

  2. @expa: Nem tudom, én Telekomos vagyok, lehet ott is van, vagy korábban már volt.

  3. Nagyon izgi..

  4. Elég gyenge ez a 4G, még a profilkép is pixeles. 🙂

  5. Pont két évvel van lemaradva Magyarország 🙁

  6. Telenor vajon, hogy all a temaban?

  7. @Hacsi: Mivel ha jól tudom még mindig él a szerződésük a telekommal a közös toronyhasználatról, hát nem hiszem hogy sok lenne a különbség. Ha még nincsen akkor hamarosan lesz, sztem.

  8. Az Apple Watch 3 LTE bevezetésének feltétele a VoLTE ?

  9. @mzperx: Ott az eSIM a bibi ha jól tudom.

  10. És persze az 5S is tudja ott van hang-adat 🙂

  11. Most beszéltem velük és sajnos az üzleti csomagokban lévőknek majd később jön el az idejük. Bár nekem most sincsen semmi bajom a minőséggel. Igaz a hölgy akivel beszéltem nem volt a helyzet magaslatán a szakmai kérdésekben, pl a series3-LTE -ről is ahogy kivettem a szavaiból talán először tőlem hallott, a benne lévő eSIM-et pedig azt sem tudta eszik vagy isszák, de nem is feltétlenül ezért van ott. Azért próbált minden kérdésemre válaszolni amennyire tőle telt.
    @Delorean1981: Pedig az 5S nincsen a telekom listán sem hogy azok is tudják, de lehet.

  12. @admin A gyorsabb kapcsolas akkor figyelheto meg ha masik VoLTE-st vagy vezetekes szamot hivsz. Probald ki tenyleg eszrevehetoen sokkal gyorsabb.

  13. @admin: THX!

  14. @Rasket: Köszi a tippet! 🙂

  15. Ha nekem VoLTE képes a telefonom, de akit hívok annsk nem, akkor hogyan indítjaa hívást a készülékem? i7

  16. Volte-n, a telefonod nem tudja hogy a masik telo jelenleg milyen halozathoz csatlakozik.

  17. Pár hónapja volt cikk az egyik nagyobb hírportálon, akkor kértem, hogy kapcsolják be nekem. Azóta tapasztalatok:
    -nem jobb, nem rosszabb. Nem vettem észre nagy változást
    -van net hívás közben

    Ez a szolgáltatás csak közted és a torony között kapcsolat típusát módosítja. Tehát ha él a szolgáltatás, akkor mindig VoLTE hálózaton fogsz telefonálni (ha a közeli torony támogatja), függetlenül a hívott féltől. Ha a hívó fél sima 3G vagy bármilyen más GSM hálózaton éri el a tornyot, akkor átalakítják a hálózaton belül. A jobb hangminőség csak akkor jelentkezik, ha a hívott fél is VoLTE hálózaton telefonál. Szerintem én még nem találkoztam ilyennel.

  18. Nalam mintha ez a funkcio egy ideje mukodne, Telenoros vagyok vallalati flottaban, Kecskemeten nem vesz el a 4G-m telefonalas kozben, es a hangminoseg is kivalo, szinte olyan mintha facetime callon. 🙂

  19. Szintén vállalati flottás csomagban vagyok és még sose láttam 4G-n a hívást 😀 (Telenor)

  20. Telenornak még nincs. Iphone 6-tól támogatott.

  21. I7 telekom. Hangadat be kapcsolva de semmi ugyanúgy gprs en telefonalok.ios 11.0.2

  22. @tomika24: és kaptál már értesítést a Telekomtól, hogy nálad is engedélyezték ezt?

  23. Kaptam igen az ios 10alatt ment is


Add a Comment