fbpx Skip to content

Az Apple 2012 őszén, az iPhone 5 bemutatásával együtt leváltotta az akkorra már elavultnak számító 30-tűs dock csatlakozóját. Az új Lightning névre hallgató csatlakozó mai napig az Apple eszközök szerves részét képezi.

Számos előny mellett van egy nagy hátulütője ennek a csatlakozónak és a vele kompatibilis kábeleknek. Ahhoz, hogy a készülékben biztosan ne okozzon kárt töltés közben a kábel, vagy esetleg egyáltalán töltse, egy speciális chippel és az ehhez járó Apple tanúsítvánnyal kell rendelkeznie bármilyen Lightning-kiegészítőnek.

Made for iPhone/iPad/iPod (MFi) matricát kap minden egyes termék, amely megfelel az Apple elvárásainak, így biztosak lehetünk benne, ha ilyen jelzéssel rendekező kiegészítők vásárolunk és nem gyári Apple-t, akkor se lesz semmi baja a készülékünknek. Biztos mindenkinek az ismerettségi körében van legalább egy olyan ember, aki vagy állandóan elhagyja a Lightning-kábelét vagy az valamiért eszméletlen gyorsan az enyészeté lesz. Az Apple saját kábelei sokak szerint nem elég időtállóak, és hát persze az áruk se éppen barátságos, ezért a felhasználók nagy része ilyenkor mondja azt, hogy ő bizony nem fizet 9 ezret egy gyári kábelért, ami ráadásul nem is bírja túl sokáig és vesz helyette inkább egy gyanúsan olcsó kábelt. Csakhogy az a kábel, amelyik nem rendelkezik MFi tanúsítvánnyal, az bizony hosszútávon bizonyítottan nem tesz jót a készülék akkumulátorának és töltésvezérlőjének. Nem éri meg ezen spórolni. Ráadásul ameddig garanciális a készülékünk, addig a hozzá kapott kábel is az, így az első olyan jelnél, hogy a kábel borítása megsérül, érdemes azonnal elvinni egy hivatalos szervizpartnerhez, hogy kicseréltessük.

Szerencsére az, hogy egy kiegészítő rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal, nem jelenti azt, hogy “Apple árban” is van, ahogyan az iKiegészítők.hu-n kapható Apleok kábel is csak töredéke az Apple kábelének. Hónapok óta egy ilyen kábel a táskám állandó kelléke, és azt kell, hogy mondjam, tökéletesen bírja a mindennapos igénybevételt. Ráadásul ezen a héten, egészen a vasárnap éjfélig leadott rendelések esetén akciós áron vásárolhattok biztosan működő, tanúsítvánnyal rendelkező Lightning-kábelt. Az 1 méteres változat 1990 Ft-os áron, a 3 méteres pedig 2990 Ft-os áron kapható.

Megvásárolni ide kattintva tudjátok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. A gyári egy ótvar szar. 5-6 hónapos korában már jön is le róla a külső borítás és ez így van már minden gyári apple kábellel 10 éve… nem tudom miért nem tesznek valamit ez ellen almáék.

  2. Mert akkor nem vennél újat.

  3. @tribi, @xamuba: “Ráadásul ameddig garanciális a készülékünk, addig a hozzá kapott kábel is az, így az első olyan jelnél, hogy a kábel borítása megsérül, érdemes azonnal elvinni egy hivatalos szervizpartnerhez, hogy kicseréltessük.”

  4. Nekem 3 éve van meg a teló és olyan a kábel mint újkorában. Tudni kell vigyázni rá…

  5. @expa: 1db kábelt használunk a párommal most már 4éve és mintha új lenne.

  6. Én ki is cseréltettem kétszer. Az asztalon van, soha nem viszem magammal sehova (arra a célra van másik ami nem gyári), mégis a külső borítás elkezd foszlani maximum 8 hónap után. Még azt sem lehet mondani hogy sokat van hajlítgatva/mozgatva, mert vagy a laptoba van bedugva vagy a töltőbe, ami 20 centire van a géptől… egyszerűen gyenge minőségű a külső borítása.


Add a Comment