iKiegészítők – akciós MFi Lightning-kábelek

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple 2012 őszén, az iPhone 5 bemutatásával együtt leváltotta az akkorra már elavultnak számító 30-tűs dock csatlakozóját. Az új Lightning névre hallgató csatlakozó mai napig az Apple eszközök szerves részét képezi.

Számos előny mellett van egy nagy hátulütője ennek a csatlakozónak és a vele kompatibilis kábeleknek. Ahhoz, hogy a készülékben biztosan ne okozzon kárt töltés közben a kábel, vagy esetleg egyáltalán töltse, egy speciális chippel és az ehhez járó Apple tanúsítvánnyal kell rendelkeznie bármilyen Lightning-kiegészítőnek.

Made for iPhone/iPad/iPod (MFi) matricát kap minden egyes termék, amely megfelel az Apple elvárásainak, így biztosak lehetünk benne, ha ilyen jelzéssel rendekező kiegészítők vásárolunk és nem gyári Apple-t, akkor se lesz semmi baja a készülékünknek. Biztos mindenkinek az ismerettségi körében van legalább egy olyan ember, aki vagy állandóan elhagyja a Lightning-kábelét vagy az valamiért eszméletlen gyorsan az enyészeté lesz. Az Apple saját kábelei sokak szerint nem elég időtállóak, és hát persze az áruk se éppen barátságos, ezért a felhasználók nagy része ilyenkor mondja azt, hogy ő bizony nem fizet 9 ezret egy gyári kábelért, ami ráadásul nem is bírja túl sokáig és vesz helyette inkább egy gyanúsan olcsó kábelt. Csakhogy az a kábel, amelyik nem rendelkezik MFi tanúsítvánnyal, az bizony hosszútávon bizonyítottan nem tesz jót a készülék akkumulátorának és töltésvezérlőjének. Nem éri meg ezen spórolni. Ráadásul ameddig garanciális a készülékünk, addig a hozzá kapott kábel is az, így az első olyan jelnél, hogy a kábel borítása megsérül, érdemes azonnal elvinni egy hivatalos szervizpartnerhez, hogy kicseréltessük.

Szerencsére az, hogy egy kiegészítő rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal, nem jelenti azt, hogy “Apple árban” is van, ahogyan az iKiegészítők.hu-n kapható Apleok kábel is csak töredéke az Apple kábelének. Hónapok óta egy ilyen kábel a táskám állandó kelléke, és azt kell, hogy mondjam, tökéletesen bírja a mindennapos igénybevételt. Ráadásul ezen a héten, egészen a vasárnap éjfélig leadott rendelések esetén akciós áron vásárolhattok biztosan működő, tanúsítvánnyal rendelkező Lightning-kábelt. Az 1 méteres változat 1990 Ft-os áron, a 3 méteres pedig 2990 Ft-os áron kapható.

Megvásárolni ide kattintva tudjátok.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. A gyári egy ótvar szar. 5-6 hónapos korában már jön is le róla a külső borítás és ez így van már minden gyári apple kábellel 10 éve… nem tudom miért nem tesznek valamit ez ellen almáék.

  2. Én ki is cseréltettem kétszer. Az asztalon van, soha nem viszem magammal sehova (arra a célra van másik ami nem gyári), mégis a külső borítás elkezd foszlani maximum 8 hónap után. Még azt sem lehet mondani hogy sokat van hajlítgatva/mozgatva, mert vagy a laptoba van bedugva vagy a töltőbe, ami 20 centire van a géptől… egyszerűen gyenge minőségű a külső borítása.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!