fbpx Skip to content

A kiterjesztett valóság a szépségszektorban is jelen van, amellyel főként a nőknek kedveznek. Az utóbbi időben több rúzs, illetve smink demó került ki ModiFace, az AR-specialista kezei közül, most pedig a 9to5mac egy újabb demó alkalmazását mutatta be, amely lehetővé teszi, hogy kipróbáljunk magunkon különböző hajszíneket virtuálisan.

Újabb ARKit alkalmazások

Összesen 220.000 hajszínkép mutatására képes az alkalmazás, amely valós idejű videót jelenít meg, így tényleg olyan, mintha a valóságban épp olyan színű lenne a hajunk.

A felpróbált hajszín természetesen több szögből is megtekinthető az alkalmazás segítségével, így könnyen eldönthetjük, hogy jól áll-e vagy éppenséggel nem illik hozzánk például a szőke haj, de akár extrém színeket is tesztelhetünk virtuálisan. Az alábbi videón jól látszik, hogy az app milyen jól követi a mozgást, a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a pontos hajkövetés funkciójára:

Az új, mélytanulási architektúra együttműködő neurális hálózatokat használ fel a hajszálak észlelésére minden egyes videóban, a haj színének fotorealisztikus módon történő beállítására. A megvalósítás érdekében a legfrissebb gépi tanulási előrelépéseket is felhasználja az iOS 11-en, beleértve a Core ML-t is, hogy a lehető leggyorsabb és legteljesebb videó-átalakítási élményt nyújtsa.

Zach Liberman egy kevésbé praktikus, de ugyanolyan lenyűgöző alkalmazást alkotott meg, aminek a lényege a hangon alapul. Ahogy a tweet-videókban is látszik, a hang vizuális formát ölt, így a hangunkkal képi megjelenést hozhatunk létre. Kiváló unaloműző és szórakoztató app, amit Zach létrehozott, akár a gyerekek is elszórakozhatnak vele.

Az ARKittel tehát lélegzetelállító, kiterjesztett valóság-alapú alkalmazásokat hozhatnak létre a fejlesztők, a Core ML pedig lehetővé teszi, hogy a fejlesztők a gépi tanulást használva egyre intelligensebbé váló appokat alkossanak. Korábban már volt szó több, majd az iOS 11-en futó demó ARKit alkalmazásról, így olyan AR appról is írtunk, amely mérőszalagként funkcionál. A kiterjesztett valóság egyértelműen a jövő zenéje, az ARKit pedig az egyik legnagyobb újdonsága az iOS 11-nek. Biztosan vagyunk abban, hogy a technológia új távlatokat nyit meg a jövőre nézve.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment