fbpx Skip to content

Tegnap reggel óta rengetegen jelezték már felénk, és a nem sokkal később a Facebook oldalunkon közzétett kép alatt is sokan szóltak hozzá, hogy az App Store mindössze csak annyit ír, hogy “Nem sikerült kapcsolódni az App Store-hoz”, de ezen kívül nem töltődik be semmi.

A tegnapi megosztásunknál már leírtuk, hogy mi az, ami ezt megoldja, és ismét működőképes lesz tőle az App Store, de most akkor nézzük meg mindezt még egyszer, hogy azok számára is elérhető legyen az információ, akik nem találkoztak ezzel a hírrel és megoldással tegnap óta.

Nem sikerült kapcsolódni az App Store-hoz

A hiba okát az Apple eddig nem közölte. Annyit lehet tudni róla, hogy a magyar régiós App Store esetén van probléma, amit az Apple már kiemelt prioritással kezel, de nem tudni, mennyi időn belül javíthatják ki. Áthidaló félmegoldás van.

Mit tehetek, ha nem tölt be az App Store?

Ahogyan azt már tegnap délelőtt is írtuk, pánikra semmi ok, mindössze ki kell lépni az áruházakból a Beállítások, iTunes és App Store alatt, majd visszalépni. A készülék összes beállítását törölni teljesen felesleges!

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az áruházakból való kilépésnek két mellékhatása is van. Az első, hogy a felület angol nyelvűre vált tőle, ami jelenleg nem orvosolható. A második, hogy akinek az Apple Music-ból származó zenék vannak, az az áruházból való kilépéssel törlődik a készülékről, visszalépés után pedig újból le kell azokat töltenie.

Megcsináltam, és angol lett az App Store!

Igen, ahogy fentebb is írtuk, ez egy ismert dolog, ez ugyanis a probléma másik része, amin szintén dolgoznak az Apple munkatársai. Erre jelenleg nincs megoldás, várni kell, míg megjavul.

Megcsináltam, és eltűntek a zenéim!

Igen, ez a másik mellékhatása – ugyanis az áruházakból való kilépés nem csak az App Store-ból, hanem egyúttal az iTunes Store-ból is kiléptet minket. Mivel az Apple Music pedig az iTunes-szal van kapcsolatban, így a kilépés a zenéink eltűnését eredményezi. Visszalépés után a hozzászólások alapján egyszerűen vissza kell kapcsolni az iCloud zenekönyvtárat a Beállítások, Zene, iCloud zenekönyvtár alatt, és elvben minden visszatöltődik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

53 Comments

  1. Amennyiben csak app frissítése a cél akkor nem feltétlenül kell csinálni bármit, csak gyorsnak kell lenni még két kézzel is, mert ha rábökünk a jobb alsó sarokban a kis ikonra ahol jelzi mennyi frissítésünk van akkor néhány pillanatra megjelenik a kép és ott ha eléggé gyorsan rá tudunk bökni a frissítés ikonra az el fog indulni és végzi is a dolgát.
    Egyénfüggő hányadikra sikerül, de műxik és talán hamarosan javítja az Apple ezt a hibát.

  2. Amúgy bekaphatja az Apple, hogy egy nyamvadt értesítésre sem futja a hibával kapcsolatban. Nagy öröm 70 giga zenét albumonként újra letölteni. Mert ezt sem lehet egyben. Természetesen…

  3. Basszus, az szivas :/

  4. Nekem iPad 4-en Ios 9.02-n simán engedi frissíteni, letölteni nem, Iphone SE ios 10.3.2-n viszont csak felvillanak a frissíthető programok

  5. @TigerCat: Nem teljesen értem ezt a mindenáron offline kell tartani a cucainkat logikát. Nekem is van fenn 5-7 giga zene a telón, de csak olyanok, amiket gyakran hallgatok, viszont nincsenek fenn Spotify-on, amúgy minden reggel kitalálom, mit akarok hallgatni és leszedem, vagy online hallgatam.

    21. század…

  6. Ha angolul használtad a telefonod vagy a tableted, nem lesz gondod. Sajnos utólag már hiba állítod át a nyelvet angolra, az már nem segít.

  7. @saabi: mondjuk jobban belegondolva, ez utóbbi állításban nem vagyok biztos, mivel a nyelv átállítása után nem indítottam újra az App Store alkalmazást.

  8. Az app frissítést nem oldja meg a frissítések automatikus letöltése opció bekapcsolása?

  9. @saabi: az App Store nyelve független az iOS nyelvétől, az Apple ID-d esetén beállított nyelv a mérvadó. (illetve ebben az esetben nyilván ez most épp nem így van, de ez egy hiba.)

  10. Érdekes ez csak a régebbi IOS en van? A 11 betan normálisan megy

  11. @gunar: 11 betan en sem tapasztaltam.

  12. @totopad: Apple Music és Match előfizető vagyok, de a mobilnet keretem nem végtelen (pont ma vettem még hozzá, mert sajnos nem lett elég), így igen, ha hozzáadok egy új listát, vagy albumot, az automatikusan letöltődik a készülékemre. iPhone 7, 256GB-os verzió. Direkt emiatt vettem a legnagyobbat. Emiatt nem kell leszólni. Lehetnek eltérő igények.

  13. @gunar: nem mindenki érintett, feleségem 10.3.3 iphone7-es készülékén is minden rendben van. Viszont nekem iMacen és iPhone7-en is angol, magyar régió ellenére. Én tegnap jeleztem az amerikai support felé, ők sajnos nem látnak rá a dologra. Reggel viszont a magyar apple support felé is jeleztem, és tudnak róla. Viszont az ügyintéző elmondta, hogy nagyon kevesen jelentik be a problémát.

  14. @TigerCat:
    Vannak pendriveok amiket közvetlenül lehet a szifonokba is dugni, sztem olcsóbban jöttél volna ki, ha kisebb a telód tárhelye és veszel hozzá egy ilyen külső tárat amiről bármikor vissza is töltheted amit aznap hallgatni szeretnél. De persze ez csak az én meglátásom és ahogyan én csinálnám. De lehet még alternatíva, hogy tartasz egy otthoni tárolót NAS v Time Capsule amit bárhonnan free wifiről elérhetsz és onnan lerántod ami kell és nem is kell hozzá megint csak nagy tárhely, de mindkettő előnye, hogy nem járhatsz vele így mint a mostani megoldással. Nekem NAS-on van ami kell és mivel rendszerint olyan célhelyeim vannak ahol gyors a net és mindet tudja a szifonom, hát ha kell vmi megoldom a DS File appal. (Synology)@TigerCat:

  15. @Csaba Benesch: Nem is írtam azt hogy mindenki, de pl a párom 5S-én még 10.x figyel és azon az első kommentben leírtak szerint tudtam csak frissíteni az appokat ma.

  16. @gunar: nálunk a működéssel szerencsére nincs probléma, csak annyi , hogy a magyar lokalizáció ellenére minden angolul van.

  17. Csatlakoznék hogy valóban be kaphatja az Apple mert az elmúlt időszakban elég sok probléma volt velük annak ellenére hogy mennyi pénzt fizet nekik az ember.

  18. Én tegnap du. szembesültem a problémával.
    Számomra az a megdöbbentő, hogy ha az Apple addigra már tudott a hibáról, miért nem küldött vmi értesítést?

  19. @novisz: a magyar ügyfélszolgálat szerint az amerikaiak csak ma kaptak tudomást róla (mivel ez a probléma egyedül csak a magyarokat érinti), pont azért mert kevesen jelentik be a problémát telefonon. Szóval aki még nem tette az megteheti a magyar apple támogatásnál.

  20. @Csaba Benesch:
    Jó! Én is csak ma láttam mert ugye nálam az SE-n 11 beta van azon jó minden, a párom meg ma nyomta a kezembe hogy +mi a szitu. Erre csináltam amit fent leírtam és most mivel újabb app nem kell az Apple javíthatja nyugodtan.

  21. De a Music se megy!!!!!!

  22. Ha csak a magyar áruházat érinti, akkor biztos próbálgatják a magyar Sirit ????

  23. Ki lépni és be! Ennyi és kész!
    Köszönöm!

  24. Sziasztok! Már működik…

  25. @Morgan: eddig is ment, vagy is az emberek két problémával találkozhattak. 1. nem megy az Appstore, egy ki és egy bejelentkezés a problémát megoldja.
    2. megy az AppStore semmi probléma nincs, viszont hiába van a magyar lokalizáció ha közben meg minden angolul van.

  26. @novisz:
    Azért erre ne vegyél mérget, csak tesztelt ellenméreg birtokában! 😀

  27. Bár amióta a siri elindult már talán olyan kínai nyelvjárásokat is tud hogy ahol azt beszélik még áram sincsen, nem hogy mobil hálózat, de azt biztosan könnyebb volt mint magyart csinálni, főleg hogy tutra lenne erre hazai segítség is nekik.

  28. @gunar: több mint egy milliárd kínai van. nagyságrendekkel többen vannak, mint a közel tízmillió magyar.

  29. Én nem tudom, hogy ez hogy van, hogy egyiknél működik, a másiknál nem.
    Nálam minden további nélkül bármikor elérhető (most is) az App Store, nem írta egyszer sem, hogy nem elérhető. Lehet vele keresgélni, nézegetni, letölteni, meg amit csak akarsz.
    Nálam annyi változás történt, hogy pár napja kiléptem (amit nem kellett volna) az App Storból és vissza.
    Na azóta egy huncut magyar szó nincs benne, kizárólag angolul tud.
    Egyébként is csak úgy elvétve bírta a magyart.
    És SE telefonról van szó.

  30. Ja, és publikus iOS 11 béta 9-en van ez.

  31. Akkora probléma az angol nyelv? Ha nem lenne szöveg, csak ikonok, akkor is tudná bárki mire kell nyomni.
    A zenék meg… Hát ez van.

  32. Kutyát nem érdekel, majd meg javul…

  33. Nekem a készülék ki majd be kapcsolása néhány órára megoldja a gondot negatív mellékhatások nélkül (5S)

  34. Eddig jó volt, de mostmár az iOS 11 Beta alatt is köhög. A frissítések még lejönnek gond nélkül, de keresni már nem lehet.

  35. és már harmadik napja köhög az AppStore. Apple nem nagyon kapkodja el a dolgot.

  36. Nekem 11 beta alatt a hét elején szenvedett kicsit. Keresni lehetett, de Mai nap nem töltött be. Betudtam a bétának.
    Aztán egyik reggelre megjavult, és működik. A kommentek hatására vettem észre, hogy angol lett.

  37. Helló
    Nekem magától megjavult. Viszont a páromé nem… Vagyis már beenged appstore-ba,de a számlázási adatokat nem fogadja el. Átírtam újra,de úgy sem… IÍgy semmit nem tud letölteni,de a fizetős appok sem frissülnek.
    Valakinek hasonló probléma?

  38. @maldivra: magyar apple támogató ügyfélszolgálat szerint várni kell szeptember 12-ig, mert addig már nem nagyon fognak semmit sem csinálni. Már harmadik napja problémák vannak a magyar AppStore-al, ki nem tud csatlakozni, kinek meg angol….

  39. Persze,van pénz a számlán. Az adatokat is átírta a rendszer. Párom neve Nikolett de a mentett kártya adatokhoz Nicol volt írva meglepetésünkre. Irányítószám sem stimmelt. Ezeket javitottuk de így sem fogadja el a rendszer az adatokat.

  40. Nem kicsit ciki,köszönjük apple!!

  41. @Lolka: egyre inkább úgy fest, hogy az Apple ezzel a problémával már szeptember 12.-e előtt nem nagyon fog foglalkozni.

  42. 10.3.3-as verzióval 5S-en valóban ezt írja az App Store: “Nem sikerült kapcsolódni az App Store-hoz”
    Az App Storból való ki-, és újrabejelentkezés megoldotta a problémát, így már azonnal működik az App Store, de minden angolul van.

  43. Ezt frankon nem hiszem el hogy a mai napig nem voltak kepesek megoldani ezt a hibat

  44. Amúgy egy ötletes megoldás a zenékre, hátha jól jön valakinek:

    iTunes-ban csinálsz egy új intelligens lejátszási listát, aminél megadod, hogy a kiadási év NEM 9857. Ezzel létrejön egy olyan lejátszási lista, ami tartalmazza minden zenédet -> elég rányomni ezen a lejátszási listán a letöltésre, miután a fenti workoround megvolt.

  45. Beszéltem a Apple Supportal, a probléma a publikus iOS11-el meg fog oldódni. Annyit mondtak ez tekintsem nem hivatalosnak, de előbb nem lesz megoldva, szóval egy hét még hogy angolul jelenik meg az AppStore.

  46. Ezt akárhogy nézem egy elég ciki dolog.A gondom az, hogy egyre több ilyen van, főleg apple watch terén.Nem tudom mit hisznek, de számomra lehangoló és kiábrándító. Csomó pénzt fizettem apple cuccokért és kijelenthetem hogy az életben nem fog jönni olyan cuccuk amiért mégegyszer százezreket fizetek.Megoldódik majd a 11 el.Ok.Magyar apple supportot 2 alkalommal hívtam, a legbölcsebb tanácsuk az volt indítsam újra, párosítsam újra.Mindegy.

  47. Nálam megjavult 🙂 most már be lehet lépni 🙂

  48. Pedig semmit nem csináltam!

  49. Másnál is angol még mindig az AppStore?

  50. Nalam felig magyar felig angol, jol sikerult a javitas..


Add a Comment