Speciális hangokkal párosítható majd a HomePod

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeretem, amikor az Apple olyan technológiákat használ, ami nem a megszokott. Ilyen például az Apple Watch párosításnál használt speciális kép, amit az iPhone-nal “beszkennelve” párosodik az óra a telefonnal. Egyszerű, logikus és kényelmes megoldás.

HomePod Siri

Az Apple ugyanehhez a funkcióhoz nyúlt, mikor a HomePodot tervezte, azonban itt a párosításhoz hangokat, tónusokat használ a készülék. A HomePod szoftveréből derült ki, hogy a párosításhoz közel kell tartani az iPhone-t, vagy az iPadet, hogy speciális hangok segítségével párosítsuk. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, a Google már évekkel ezelőtt elkezdte ezt használni a Chromecast esetén. A kérdés inkább az, hogy a Google-höz hasonlóan számunka nem hallható hangokat használ majd az Apple terméke, vagy valami szép “zenét” hallunk majd.

HomePod párosítás hangokkal

A HomePod beállítási folyamatáról már írtunk korábban ebben a cikkben. Hasonló, mint az AirPods-é, illetve az Apple TV is megkapja ezt a metódust az iOS 11-ben.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!