fbpx Skip to content

Szeretem, amikor az Apple olyan technológiákat használ, ami nem a megszokott. Ilyen például az Apple Watch párosításnál használt speciális kép, amit az iPhone-nal “beszkennelve” párosodik az óra a telefonnal. Egyszerű, logikus és kényelmes megoldás.

HomePod Siri

Az Apple ugyanehhez a funkcióhoz nyúlt, mikor a HomePodot tervezte, azonban itt a párosításhoz hangokat, tónusokat használ a készülék. A HomePod szoftveréből derült ki, hogy a párosításhoz közel kell tartani az iPhone-t, vagy az iPadet, hogy speciális hangok segítségével párosítsuk. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, a Google már évekkel ezelőtt elkezdte ezt használni a Chromecast esetén. A kérdés inkább az, hogy a Google-höz hasonlóan számunka nem hallható hangokat használ majd az Apple terméke, vagy valami szép “zenét” hallunk majd.

HomePod párosítás hangokkal

A HomePod beállítási folyamatáról már írtunk korábban ebben a cikkben. Hasonló, mint az AirPods-é, illetve az Apple TV is megkapja ezt a metódust az iOS 11-ben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. “párosodik az óra a telefonnal” 🙂 lol

  2. @dnp: Mi ebben a vicces? Óvodát mellőzzük kérlek!

  3. @Ch4rge: Pont az… Jó hogy nem meghágja vagy valami hasonló. Összekapcsolódik és csóklom, de ez??

  4. @dnp: vicces szó magyarul, de az, hogy kapcsolódik egymáshoz, összekapcsolódik két eszköz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy párosítva is vannak.

  5. Párosítva és nem párosodva 🙂 Pont ez az

  6. “beszkennelve” párosul* az óra a telefonnal. ez valóban magyarosabb lenne


Add a Comment