fbpx Skip to content

Igazából nem lepődtünk meg, mikor csütörtökön az Apple kiküldte a meghívókat a szeptember 12-i eseményhez, és még az is várható volt, hogy most már az új főhadiszálláson lévő előadóteremben mutatja be a cég az új iPhone-t.

Steve Jobs theater - iPhone 8 bemutató terem

Az előadóteremről egyébként egész sokat tudunk, csak azt nem, hogy hogyan is néz ki belülről. A korábbi drón videókból már sejteni lehetett az épület felső részét, világítását, de ugye az épület alatt található helyiségről még csak egy bemozdult, rossz minőségű fotó sem került elő. Ettől függetlenül elevenítsük fel, hogy hol fogja bemutatni az Apple az iPhone 8-at.

Steve 2017. február 24-én, pénteken lett volna 62 éves. Az Apple-t és a világot érintő emléke és maradandó befolyása előtt tisztelegve az Apple Parkban található előadóterem a Steve Jobs Theater nevet kapta. Az 1000 fő befogadására alkalmas előadóterem bejárata egy 6 méter magas, 50 méter átmérőjű üveg henger, ami a fém és szénszálas szerkezetű tetőt tartja. A Steve Jobs Theater egy domb tetején található – ez a domb az egyike az Apple Parkon belül található legmagasabb pontoknak – és gyönyörű kilátás nyílik róla a környező parkra és a főépületre.

Steve Jobs Theater - iPhone 8 bemutató terme

A külföldi újságíró kollégák úgy gondolják, hogy az üveghengeren belül lehet majd megcsodálni az esemény után a termékeket – amiről szerintünk gyönyörű fotókat készíthetnek majd. Természetes fényben ritkán láthatjuk az új készülékeket a bemutatásuk után, az Apple mindig egy szobába rakta őket. Érdekes lehet ez az új elrendezés, ha tényleg így lesz.

(A kép bal oldalán láthatjuk az épület alatt lévő előadótermet, jobbra pedig a felső, üveggel körülvett bemutatótermet.)

Belső képek, még építés alatt – júniusi fotók

Steve Jobs és Tim Cook

“Steve víziója az Apple-ről sokkal továbbra nyúlik, mint amennyi időt velünk töltött. Az Apple Parkot az innováció otthonának szánta az eljövendő generációk számára.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

“A munkahelyek és a park úgy lettek kialakítva, hogy inspirálják a csapatunkat, valamint a környezetet. Sikerült elérnünk, hogy az Apple Park főépülete a világ leginkább energia-hatékony épületei közé kerülhessen, és a campus-t teljességgel megújuló energiaforrások látják el energiával.”

“Steve-et felvillanyozta és inspirálta a kaliforniai táj a maga fényeivel és széles elterülésével. A kedvenc helye volt a gondolkodásra. Az Apple Park hátborzongatóan jól ragadta meg az ő szellemét.” – mondta Laurene Powell Jobs. “Biztos vagyok benne, hogy élvezte volna ezt a ragyogóan megtervezett campus-t – ahogyan azt az Apple munkatársai biztosan megteszik majd.”

Az iPhone eseményre idén szeptember 12-én kerül sor, ahol bemutatják az új iPhone-okat, a pletykák szerint az iPhone 8-at, az iPhone 7s és 7s Plus-t – bár a legújabb hírekben már az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone Edition nevek is felbukkantak. Míg az iPhone 8-ról rengeteg dolgot megtudtunk már, addig az “s” szériáról szinte semmit. Az eddigi információk szerint az utóbbiak pusztán egy ráncfelvarrást kapnak a meglévő design mellé: ilyen például a jobb processzor, és kamera, valamint a vezeték nélküli töltés, illetve új, üveg hátlap.

Szeptember 12-én este 7 órától élőben közvetítjük itt a Szifon.com-on az új iPhone bemutatását. Töltsd le a naptáreseményt ide kattintva, hogy ne maradj le róla: Apple iPhone 8 esemény – Szifon.com!

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Mélységesen sajnálom, hogy ezt ő nem élte meg. Biztos vagyok benne, hogy olyan maradandót alkotott ami még vagy 100 évig meghatározza az Apple cég jövőjét.


Add a Comment