A Mac App Store-ba költöznek a Safari kiegészítők

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenki más böngészőre esküszik, van aki Safarit, Chrome-ot, Firefox-ot, vagy éppen más böngészőt használ. A Szifon.com-ot a legtöbben a Chrome segítségével olvassátok, ezután jön a Safari és végül a Firefox.

Mac App Store Safari kiegészítők

Az újabb Safari-verziók már egy ideje nem érhetőek el Windows-ra, azonban az Apple az utóbbi időben elég komolyan vette a fejlesztését, és mára már a Mac-esek körében az egyik legnépszerűbb böngésző. Többek között azért is érdemes a többiek helyett használni, mert jóval tovább (akár 1 órával) bírja a gép akkumulátoron, kevesebbet fogyaszt, mint például a Chrome, vagy a többi. Kiegészítők terén azonban kétség kívül a Chrome a “király”. Az Apple nemrég kezdte el továbbfejleszteni ezt a funkciót és már a Mac App Store-ban is elérhetőek a Safari kiegészítők.

Az utóbbi években én három kiegészítőt használok. Az első az Adblock, mellyel természetesen a felugró vagy egyéb reklámokat tiltom le, amik zavaróak. A második a Pocket, mellyel elmentem a cikkeket offline, hogy később elolvashassam őket, akár telefonról. A harmadik pedig a Tampermonkey, mely szükséges az FB Purity-hoz, hogy a Facebookot is testre szabjam.

Korábban már írtunk a PiPifier-ről, ami ugyancsak elérhető a Mac App Store-ban, és ennek a segítségével a kép a képben funkciót bővíthetjük ki, és a Safariban lejátszott videókat tehetjük ki külön “ablakba”, amelyet átméretezhetünk, és a képernyő négy sarkába húzva helyezhetjük el a megfelelő helyen.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!