fbpx Skip to content

Mindenki más böngészőre esküszik, van aki Safarit, Chrome-ot, Firefox-ot, vagy éppen más böngészőt használ. A Szifon.com-ot a legtöbben a Chrome segítségével olvassátok, ezután jön a Safari és végül a Firefox.

Mac App Store Safari kiegészítők

Az újabb Safari-verziók már egy ideje nem érhetőek el Windows-ra, azonban az Apple az utóbbi időben elég komolyan vette a fejlesztését, és mára már a Mac-esek körében az egyik legnépszerűbb böngésző. Többek között azért is érdemes a többiek helyett használni, mert jóval tovább (akár 1 órával) bírja a gép akkumulátoron, kevesebbet fogyaszt, mint például a Chrome, vagy a többi. Kiegészítők terén azonban kétség kívül a Chrome a “király”. Az Apple nemrég kezdte el továbbfejleszteni ezt a funkciót és már a Mac App Store-ban is elérhetőek a Safari kiegészítők.

Az utóbbi években én három kiegészítőt használok. Az első az Adblock, mellyel természetesen a felugró vagy egyéb reklámokat tiltom le, amik zavaróak. A második a Pocket, mellyel elmentem a cikkeket offline, hogy később elolvashassam őket, akár telefonról. A harmadik pedig a Tampermonkey, mely szükséges az FB Purity-hoz, hogy a Facebookot is testre szabjam.

Korábban már írtunk a PiPifier-ről, ami ugyancsak elérhető a Mac App Store-ban, és ennek a segítségével a kép a képben funkciót bővíthetjük ki, és a Safariban lejátszott videókat tehetjük ki külön “ablakba”, amelyet átméretezhetünk, és a képernyő négy sarkába húzva helyezhetjük el a megfelelő helyen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. De a legjobb lenne, ha végre játszana 4k YouTube videókat és akkor nem kellene Chrome-t használnom…

  2. @talamasca: korábban működött a 4K Safariban is, csak a YouTube változtatott. 🙁

  3. @Jadeye: Így van. Ez igaz. De ez nekem “dealbreaker” az iMacen. Az iPhone és iPad esetén semmi bajom a Safarival.


Add a Comment