fbpx Skip to content

Abban már egészen biztosak lehetünk, hogy az iPhone 8 arcleolvasóval érkezik, a kérdés még mindig az, hogy ezzel a funkcióval hogyan használhatjuk majd az Apple Pay-t, mennyire lesz gyors, vagy biztonságos.

iPhone 8 3D kamera modul és szenzor

Ahogy az Apple-t ismerjük, ha valamit megcsinálnak, azt tökéletesre tervezik és nem végeznek félmunkát. Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy a Face ID, avagy az arcleolvasó néhány száz milliszekundum alatt képes beolvasni az arcunkat, tehát gyorsabb, vagy olyan gyors lehet, mint a Touch ID. Ez egyébként logikus is, az Apple miért rakna egy lassabb funkciót az új készülékbe. A fenti képen pedig elvileg egy iPhone 8 kamera modult és szenzort láthatunk.

Kérdés, hogy az Apple hogyan oldotta meg a Face ID-t, milyen szenzorok kellenek hozzá, és ezek hogyan működnek együtt. Ezeket valószínűleg csak szeptemberben tudjuk majd meg az Apple eseményén, addig is csak találgathatunk. A HomePod kiszivárgott szoftvere miatt rengeteg dolgot megtudtunk már ezzel kapcsolatban. Például azt is, hogy nem kell, hogy teljesen szemben legyen a készülék, akár az asztalról is felismer minket, illetve, hogy infravörös szenzorok is segítenek az azonosításban. Utóbbi akkor lehet hasznos, ha nincs elég fény, vagy mondjuk épp vaksötétben szeretnénk feloldani a készüléket.

Az elmúlt héten az is kiderült, hogy ilyen szintű arcleolvasó nincs másik gyártó kezében, akár két év is eltelhet, mire kifejlesztik ezt. Reméljük, az Apple megint “ledob egy atombombát” és olyat tesz az asztalra ezzel, amivel teljes mértékben lehagyja a mezőnyt.

[poll id=”221″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Már látom ahogy demózni fogják…
    Nem kell megnyomni semmit csak felveszed a telefont az asztalról, és ha nem csak a zárolt képernyőt akarod megnézni, értesítéseket, vagy csak az időt, akkor csak fel tolod azt, és fel is van oldva a készülék.

  2. Nekem csak az lesz jópofa ha valaki kölcsönkérte a telefont de nem akarom hogy feloldja akkor csak felém fordítja egy pillanatra és már fel is oldotta az arcommal. remélem ezt a funkciót ki lehet majd kapcsolni és jó lenne ha lenne helyette újjlenyomat olvasó is.

  3. @stei: a Touch ID is kikapcsolható (pontosabban ha nem állítasz be ujjlenyomatot, akkor ugye nincs is mit elfogadjon), tehát nyilván ezt sem kötelező majd használni, az arcfelismerésnél meg nyilván az Apple is gondolt arra, hogy valaki feléd fordítja, és nem fog csak úgy feloldani.

  4. “néhány száz milliszekundum” 😀

    Szerintem a pár tized másodperc is elég lett volna, de tudom akkor nem lett volna elég tudományos egy ájfón cikkhez 🙂

    (más : ali-n már ájfón nyóc-hoz lehet tokot venni)

  5. “Ahogy az Apple-t ismerjük, ha valamit megcsinálnak, azt tökéletesre tervezik és nem végeznek félmunkát.”

    Jaj… “you’re holding the phone the wrong way” 😀

    Amúgy én már samsung iris scanner-es dolgán is csóváltam a fejem, sztem baromság fejen próbálkozni.

    “…az arcfelismerésnél meg nyilván az Apple is gondolt arra, hogy valaki feléd fordítja, és nem fog csak úgy feloldani.”
    Na erre én is kíváncsi leszek hogy fogják ezt orvosolni.

  6. Én már így is megszívtam a 7plusra váltást, mert ha motorozok baromi körülményes a motoros fokban feloldani a telefont….
    Remek
    Ezek után a sisakot is levehetem ha telefonálni akarok…..
    🙂

  7. Fok=tok

  8. Azt hogy csinálja hogy nem én fogom a telefont? Lehet lesz a bekapcsoló gomban az ujjlenyomat és csak akkor müködik az arc ha az én ujjam van rajta. És közben hangazonosítàst is kell adjak. Szerintem simán elfért volna a home gomb a helyén. Max átlátszó és mellette nem feketeség hanem a dock ikonok. Minden más alkalmazásnál meg fekete. És akkor maradhatott volna minden de mégis nagyobb kijelző. Felfelé nagyithatják.

  9. @szlac: Szerintem a jelkódos feloldási lehetőség továbbra is adott lesz, ahogy most is.
    Telefonáláshoz meg használhatod Siri-t is, ahhoz nem kell feloldani a telefont sem.

  10. Kiváncsi leszek hogy szürkületben vagy sötétben hogyan fogja felismerni. Válaszolok is… sehogy!!????

  11. @themes: infravörös érzékelővel?

  12. Azert ha a szeretom, Bambi, az erdei nimfa epp hianyol es a masik 3 baratnom ell mellettem ul, aztan feltekenykedesbol megnyomja a gombot az asztalon hevero mobilomon ami a fejem egybol latja is, hat…nagy slamasztikaban leszek

  13. @pergabb: Írj az epölnek, hogy problémád adódhat a háremeddel, biztos fognak valami megoldást találni rá.


Add a Comment