Egyedi funkciókat kaphat az iPhone 8 az iOS 11-ben (videók)

Ujjlenyomat-olvasó nélküli, virtuális Home gombbal jelenhet meg az iPhone 8, és ezáltal néhány jelenlegi, iOS funkciót bizony gesztussá kell alakítani. Erről találtak a fejlesztők az iOS 11 korai bétáiban néhány videót is.

iPhone 8 koncepció

Ilyen például a multitasking, azaz a háttérben futó alkalmazások közötti váltás. Ezeket az iOS 11 óta nem tudjuk előhívni Force Touch segítségével, tehát hogy bal oldalt erőteljesebben rányomunk a kijelzőre. A Home gombot kell duplán megnyomni, hogy előjöjjön ez a menüpont. Nyilván ez a virtuális gombon furcsa lenne, így az alábbi videóban látható módon oldhatja meg az Apple ezen funkció használatát az iPhone 8-on.

A második videón pedig nem a szokásos Kamera jön be, ha balra elhúzzuk a zárolt kijelzőt, hanem a Vezérlőközpont, amiről ebben a cikkben írtunk bővebben: iOS 11 – megújul a Vezérlőközpont: képernyőfelvétel és mobil adatforgalom kapcsoló!

Ugyan a videók nagyon kis méretűek, és jelenleg már nem érhetőek el az iOS 11 bétáiban, jól látható rajtuk, hogy az Apple egy olyan készüléken dolgozik, ahol nincs Home gomb és valószínűleg ujjlenyomat-olvasó sem.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Alig várom hogy jókat röhögjek a vezetés közben telefonozokon, hogy az arcukkal oldják fel az iPhone lyukat. 😀 A videón látható megoldások tetszenek. Jó lesz ez.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!