fbpx Skip to content

Az Apple 2005-ben mutatta be az iPod shuffle-t, majd pár hónappal később a nano-t, július 27-én pedig csendben eltávolította őket a weboldaláról, ezzel mintegy szolidan jelezve, hogy kivonja őket a forgalomból, írta meg a 9to5mac. A korábbi iPod modellekre mutató linkek is már az Apple Music oldalára irányítanak át.

iPod nano és iPod shuffle

Az Apple megváltoztatta az iPod fő terméklapjának ikonját is a weboldalon, hogy az tükrözze az iPod touch-ot, ami az egyetlen megmaradt iPod.

A weboldalról való eltűnésükkor még nem teljesen volt világos, hogy a kiskereskedelmi üzletekből is eltávolítja az Apple ezeket az iPodokat, azonban az Apple megerősítette, hogy valóban megszűnik e két termék.

iPod touch ikon

Az iPodokat egyébként legutóbb 2015-ben frissítette a cég, többek között új színeket kapott a termékvonal, de tudásban sokkal többet nem fejlődött egyik termék sem.

Ezzel szemben az iPod touch frissült, az Apple csak ebben az iPod-ban látja a potenciált. Mostantól 32GB-os és 128GB-os verzióban vásárolható meg, a 16 és 64GB-os modellt a cég levette a palettáról.

Az árak is csökkentek: a 32GB-os iPod touch-ért így már csak 80 290 Ft-ot, míg a 128 GB-os verzióért pedig 118 890 Ft-ot kell fizetnünk. A iPod touch modellek árai korábban ezek voltak:

• 16 GB: 79 900 Ft
• 32 GB: 99 900 Ft
• 64GB: 119 900 Ft
• 128 GB: 149 900 Ft

iPod touch

Az új modellek egyelőre csak az Apple online áruházában vásárolhatók meg ezüst, arany, asztroszürke, rózsaszín, kék és piros színekben, A8 chippel és 8 megapixeles iSight kamerával, ami azt jelenti, hogy az iOS 11 még elérhető lesz rájuk, de például az ARKit-támogatás nem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hatalmas kar a Shuffle-ert! A legjobb edzospartner. Remeltem, hogy osszekombozzak az Airpods-sal. Slager lett volna….

  2. @teguran: Erre most ott a watch. Elég egy bt füles meg az óra. Shuffle így tényleg felesleges.

  3. Jó lenne már ha az iPod touch-okat is feissítenék! Megkapnák az A10-et a 2. Gen touch id-t, plusz a nyomogatos kijelzőt és a 7-es kameráját… Akkor biztos vennék egyet megint…

  4. @U.P.: Ez igaz. De ne felejtsuk el az arakat es hogy mennyire Praktikus Volt a Shuffle. 4 eve hasznalom sportolosra es gyakorlatilag “mindentallo”. A watchon ott a kijelzo, processzor, p.mero, stb. Sokkal hamarabb fog elavulni es tonkremenni is… 🙁 (10x-es aron)


Add a Comment