fbpx Skip to content

Végre nyugi van számomra egy kicsit a nyáron, nem kell sehova menni forgatni, a fesztiválos munkák is szünetelnek a Szigetig, így végre van egy kis időm cikket írni és játékokat kipróbálni nektek. A nagy hőségben ember legyen a talpán, aki kimerészkedik a déli órákban és én pont egy ilyen alkalommal találtam rá a mai játékunkra, a Crash Clubra.

Crash Club borítókép

Néhány hónapja összeállítottunk egy jó kis listát a legjobb 10 autósjátékról, amit esetleges érdemes most újra átfutni. A Crash Club egy kicsit eltér ennek a listának a szereplőitől, inkább a pluszban felsorolt Carmageddon és Crazy Taxi világához hasonlít, ugyanis itt se a megtett körök számítanak, hanem a fegyverekkel likvidált ellenfelek.

A Crash Club lényege, hogy a városban szabadon autózgatva kis csillag érméket összegyűjtsünk az elején, majd találjuk egy autószervizt, ahol ezekből az érmékből fegyvereket, turbót, pajzsot, láthatalanságot és egyebeket vehessünk. A vásárlás végeztével nem egyszerűen kihajtunk a szervizből, hanem kilőnek a város egy másik részére, ezzel elkerülve azt, hogy aki szervizbe menekül, azt a többiek a kijövetelekor esetleg csúnyán levadásszák. Amint felszereltük az autónkat, kezdődhet is a többiek levadászása, ami eleinte nem egyszerű, hiszen a játék elején a leglassabb és legkönnyebben sebződő autót kapjuk meg, míg a játékosok nagy részének már bőven jobb verdája van. Természetesen a játék előrehaladtával nekünk is lehetnek menőbb autóink, akár sport és rendőr autó is, mindeféle extra képességekkel, de autót venni sok-sok gyémántba kerül.

Az irányítás számomra elsőre kicsit fura volt, ugyanis nem a kijelző két oldalát nyomkodva lehet jobbra, illetve balra kanyarodni, hanem húzó mozdulatokkal, ami harc közben kicsit zavaró tud lenni. A támadás viszonylag egyszerűen zajlik, elég csak az ellenfél autójára koppintani és a fegyverünk már tüzel is, persze csak addig, amíg van benne töltény/töltés. A nitrót egy felfelé húzással tudjuk aktiválni, de persze itt is fontos, hogy csak addig megy, amíg van benne palack. A fékezés pedig egy lefelé húzással történik. Akinek nem jönne be ez a huzogatós irányítás az átállíthatja gombos megoldásra is. Plusz pont a fejlesztőknek, hogy a Crash Clubbal álló és fekvő formátumban is lehet játszani kedvünk vagy épp a szituáció szerint váltogatva.

A Crash Club ingyenesen tölthető le, de természetesen tele van mindenféle alkalmazáson belüli vásárlással vagy épp reklámmal, mondjuk ezeknek a megtekintéséért kapunk pénzt, de persze valós forintok költésével lehet csak igazán gyorsan haladni. Akit a tempó annyira nem érdekel, az persze mindeféle plusz pénz költése nélkül is élvezetesen tud ezzel a játékkal játszani. Az ötlet nyilván nem eredeti, de szerintem kellő módon tudták a bevált receptet megcsavarni ahhoz, hogy egy emlékezetes és szórakoztató játékot kapjunk a végén. Töltsétek le most!

[appstore id=”1173412328″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment