fbpx Skip to content

Korábban már írtunk arról, hogy a 3D-s kamerarendszer képes lesz arcfelismerésre az iPhone 8-ban, amely így kiválthatja a készülék zárolásának Touch ID-s vagy jelkódos feloldását.

iPhone 8 és Mac arcfelismerési funkció

A Patently Apple most egy új szabadalmi bejelentésről adott hírt, ami arra utal, hogy az Apple ezt a funkciót a Mac-ekbe is beépítené. A szabadalom leírja, hogy a Mac alvó módban képes lesz az arcok felismerése, tehát ez feltételezhetően a Power Nap funkcióhoz hozzáadott újdonság lesz.

A Power Nap haszna az, hogy amikor a Mac alvó módban van, több hasznos háttértevékenységet is el tud végezni, mint például szoftverfrissítések végrehajtása, új üzenetek fogadása a Mailben, vagy mondjuk az Emlékeztetők app szinkronizálja a többi készüléken végrehajtott módosításokat, ezzel folyamatosan naprakész információkkal vár minket a gép, amikor újból elkezdünk rajta dolgozni.

A Power Nap nyújtotta lehetőségekről az Apple ezen támogatási dokumentuma ír részletesen: A Mac Power Nap funkciójának működése.

Az arcfelismerő funkció magába foglalja a bőrtónus-felismerési, arcfelismerő és mozgásérzékelési paramétereket. A szabadalom számos variációt ír le, például figyelemmel követheti, hogy a felhasználó milyen távolságra van a Mac-től, valamint felszínes vagy mély alvási módot adhat meg attól függően, hogy várhatóan mikor szeretné ismét használni az eszközt.

Az arcfelismerési funkció fel is gyorsítja a zárolás feloldási folyamatot, valamint eldönthetjük, hogy az eszköz lépjen energiatakarékos módba, vagy legyen készenléti, illetve alvó módban. Ezen kívül a rendszer még kiléphet az alvó üzemmódból a felhasználó jelenlétének érzékelése alapján is.

A szabadalom nem hangzik rosszul, a kérdés csak az, hogy ebből mi fog megvalósulni. 🙂 Mindenesetre kíváncsian várjuk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Na es ha elmegyek nyaralni 3hetre, lebarnulok, felszedek 10kilot es szakallat novesztek? 😀

  2. @pergabb: ez olyan jó lesz, hogy akkor is 🙂


Add a Comment