fbpx Skip to content

Az Apple az elmúlt időben elég rendesen felkavarta az iPad piac állóvizét. Pár évvel ezelőtt még könnyű dolga volt annak, aki iPadet akart venni, csak azt kellett eldöntenie, milyen méretűt szeretne (7,8 vagy 9,7″), illetve, hogy a legújabb vagy a kifutó modellt. Ma ez már nem ilyen egyszerű, hiszen a legkisebb változatot, a minit nem érdemes most megvenni, mert két éve nem frissült és lehet már nem is fog, aztán ott az “olcsósított”, kicsit kompromisszumos, 9,7″-es iPad, majd ugyanilyen méretben a kifutó volt Pro és akkor persze ott vannak az új csúcsgépek is a 10,5″ és 12,9″-es változatban.

iSamurai – iPad 3/4 kedvezményes érintő üveg csere borítókép

Nemcsak a kijelzők mérete nőtt az utóbbi években, hanem azoknak a speciális paraméterei is, ezért elég komoly kiadást jelent, ha véletlenül sikerül betörnünk az üvegét. Korábban, ha bertört az üveg, nem volt akkora baj, hiszen külön lehetett az üveget és az LCD-t cserélni, de ennek már hosszú évek óta vége. Ha mégis beütne a baj, nem kell megijedni, elég csak elhozni hozzánk a sérült iPadet és mi újjá varázsoljuk.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek esetében (például iPad 3/4) ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülék háztól vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

iPad érintő üveg csere kép

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkerekítő segítségével hozzuk gyári állapotúra amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihuzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

Ezen a héten az iPad 3 és 4 tulajdonosoknak szeretnék kedvezni azzal, hogy a betört érintő üvegeket kedvezményes áron cseréljük. A munkafolyamat több időt vesz igénybe, mint egy iPhone esetében, ezért 2-3 órával érdemes számolni, de a szerviz terheltségétől függően ez akár 24 óra is lehet, és természetesen a szokásos 6 hónap garancia most sem marad el. A részletekért kattints ide!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment