fbpx Skip to content

Az iOS 11-ben több új kisegítő lehetőséget is kapunk. Korábban már írtunk az egyfajta “dark mode”-ról, most pedig egy olyan funkciót mutatunk be, amivel az iOS 11 automatikusan fogadja helyettünk a hívásokat.

iOS 11 automatikus hívás fogadás

Az automatikus hívásfogadás akkor lehet hasznos, ha valamilyen oknál fogva fizikailag nem érjük el a készüléket, nem tudjuk megnyomni a hívás fogadása gombot. Az iOS 11 az előre beállított idő múlva automatikusan felveszi helyettünk a telefont és beszélhetünk, ami elsősorban kihangosítóval vagy headsettel lehet hasznos.

A bekapcsolásához lépjünk be a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek alatt a Hanghívás-átirányítás alá. Ott kapcsoljuk be ezt a funkciót és állítsuk be, hogy hány másodperc múlva vegye fel nekünk hívást a készülék.

iOS 11 automatikus hívás fogadás iOS 11 automatikus hívás fogadás

Mivel ez is egy kisegítő lehetőség, így nyilván nem fog mindenki igényeinek megfelelni, de nem is ez a célja. Az így fogadott hívás ilyenkor az aktuálisan alapértelmezett hangszórón szólal meg, legyen az például egy headset.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Innováció! Kár, hogy már 15 éve is tudták ezt a telefonok, annyi különbséggel, hogy X csengés után felvette

  2. @Ferenc1: ahogyan láthatod, ez csak egy kisegítő lehetőség.

  3. Hali!

    Olvasgattam a GYIK részt az oldalon mielőtt megkérdezném, de nem találtam hasonlót, vagy elsiklottam felette. Egy kérdésem lenne. Elnézést kérek, ha buta a kérdés. Van egy iPhone iOS 10 és van egy iPad ami szintén, ugyanazzal az Apple ID-val használva. Az iPad-et frissítem az iOS 11-re, az iPhone-t meg hagyom iOS 10-en, lesz bármiféle anomália pl. iCloud vagy hasonlóakban? Azaz az iPhone-on fogok tapasztalni valamit? Tudom béta az iOS 11, a tabletnek ergo mindegy (sérülés, miegymás) csak így ki tudnám próbálni. Esetleg érdemes egy másik ID-val (akár előtte restore) próbálkozni?

    Köszönöm!

  4. @bacsk: elméletileg nem okozhat gondot, gyakorlatilag nem javasolt. ha két külön Apple ID-t használsz, akkor az semmiképp sem okozhat akkor gondot.

  5. Köszönöm!

  6. nálam az ipad ios 11 az iphone meg ios 10 eddig semmi problémát nem tapasztaltam kivéve annyit, hogy a jegyzet alkalmazás nem szinkronizálja azokat a jegyzeteket amibe egy fotóra írtam ios 11-el. Valószínű azért mert az ios 10 ezt még nem tudja.

  7. @szorian: Köszönöm szépen!


Add a Comment