fbpx Skip to content

Úgy gondoltam, hogy az Angry Birds-ről már nagyjából sosem kell több cikket írnom, hiszen a széria már eléggé kiégett. Jópár éve nem jött már olyan rész, ami lázba tudott volna hozni, holott régen én hatalmas nagy rajongója voltam ezeknek a mérges-tollas jószágoknak. Most viszont az Angry Birds Evolutionnel újra olyat tettek le a Rovio-s srácok az asztalra, ami bőven megér egy cikket.

Angry Birds Evolution borítókép

Az új játéknak sikerült bennem azt elérnie, mint anno a klasszikus részek: simán eljátszottam vele egy órát, anélkül, hogy úgy éreztem volna, hogy egy újabb bőr lehúzása csak a szériáról és a következő meccs után egyből ki is lépek és letörlöm. Az Angry Birds Evolution egy körökre osztott RPG harci játék, amiben egy arénában kell a malacok ellen harcolnunk.

A Rovio is belátta, hogy bizony sokáig már nem lesz elég, ha csak madaras játékokat készítenek, ezért nem olyan rég ki is adták a Battle Bay című játékukat, amiben mindenféle vicces csatahajóval kell csoportba verődni és megsemmisíteni az ellenséges hajókat az öbölben. Nem sokat tétlenkedtek a fejlesztők és visszatértek az aranytojást tojó tyúkjukhoz, az Angry Birds szériához és lehúzták róla egy ezredik bőrt is, de ezt végre úgy tették meg, hogy elismerően csettinthetünk utána.

Angry Birds Evolution képernyőfotó

A fejlesztők állítása szerint ez az alkotás inkább a felnőtteket célozza meg mocskos humorával, közéleti poénjaival, popkulturális utalásaival. Nem azt mondom, hogy ez lett a legfinomabb Angry Birds alkotás, de szerintem azért a kisebbek is élvezni fogják, bár a madarak kinézete már sok esetben nem épp az az aranyos, amit megszoktunk, sokkal ijesztőbbé és táposabbá váltak, sokuk nem is nagyon szimpatikus. A jól megszokott karakterek is annyira átalakultak, hogy alig lehet rájuk ismerni és emellett pedig közel 100 új madár jelent meg, persze itt most nem arra kell gondolni, hogy ez 100 különböző típust is jelent, sokkal inkább azt, hogy az eddig megszokott színű (piros, sárga, kék, fehér, fekete, stb.) és képességű madarak többféle kinézetben vannak jelen az Evolutionben.

Angry Birds Evolution képernyőfotó

A játék lényege, hogy a lehető legerősebb madárrajt állítsd össze és szembeszállj velük a gonosz, zöld disznók ellen, akiknek persze megint a tojásokra fáj a foguk. Amint látható, az alapkoncepció most sem különbözik az eredeti ötlettől, de a játékmód már annál inkább. Most nem oldalról látjuk a pályát és nem az a cél, hogy az épületek lerombolásával likvidáljuk a malacokat, hanem hogy egy aréna szerű harctérről kiüssük őket úgy, hogy az életüket lenullázzuk. Ez egy körökre osztott játék, amiben először mindig a madarak támadnak, aztán a disznók. A pályán lévő karakterek feje felett egy szám jelzi azt, hogy mikor lesz elérhető madarak esetén a szupertámadás, disznók esetén pedig hány kör múlva támadnak vissza.

Angry Birds Evolution képernyőfotó

A madarak képességei nagyon hasonlítanak a klasszikus részekből ismertekhez, de bőven ki is egészültek, főleg a szupertámadás esetén. Érdemes taktikázni, hogy milyen malac ellen milyen madarat vetünk be és milyen sorrendben, mert lehet, hogy egy gengébb mardár is nagyobb sebzést visz be, ha mondjuk egy helyen van az összes kurtafarkú, mint egy erősebb madár egy disznót megcélozva. A madárrajunk összes harciértéke az egyik legfontosabb dolog, mert ez nagyban meghatározza, hogy a csatából győztesen kerülünk-e ki, ezért amikor lehet, fejlesszük a madarainkat gyengébb madarakkal való fúzióval, és ha lesz egy erősebb tollas barátunk, akkor cseréljük nyugodtan be egy gyengébb helyére.

Angry Birds Evolution képernyőfotó

Az Angry Birds Evolutionben többféle játékmód található. Az egyik a már említett egyszerű, arénás mód, amikor is a gép ellen játszunk. Ezen túl van olyan is, amikor egy másik játékos madaraival társulva szállhatunk szembe a sertésekkel, és olyan is, ahol más madarak ellen kell küzdenünk úgy, hogy disznókat kell átlökdösnünk a másik térfelére és akit előbb lesaraznak a disznók, az veszít. Van egy egészen hosszú történetszál is, amit persze végig kell játszanunk ahhoz, hogy az összes hely elérhető legyen a rajban és kellően változatos és erős madaraink legyenek, de eközben legalább kiismerhetjük eléggé, hogy mik is vannak a játékban. Ez a kis leírás messze nem adja vissza a játék teljes kínálatát, de szerintem kedvcsinálónak bőven elegendő.

Ahogyan már megszokhattuk, az Angry Birds Evolution is ingyenesen tölthető le, de természtesen rogyásig van tömve különböző, alkalmazáson belül megvásárolható tartalommal. Van olyan előfizetési opció is, ami csak 699 Ft-ba kerül, de az éves, igazán combos csomag már 12 790 Ft-ot kóstál, ami azért egy picit túlzás egy ilyen kaliberű játékért, de hát ők tudják. Rajtam nem fognak meggazdagodni. Ezt leszámítva egy nagyon üdítő meglepetés volt számomra ez a játék, kellően újító volt, de mégis az alapok miatt a klasszius részekhez hű maradt, ezért aki anno szerette szerintem most is el fog tudni vele játszani jó ideg. Töltsétek le most!

[appstore id=”1104911270″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nem lenne rossz de sajnos elégé forrosítja az iphone 7 készülékemet

  2. SE-n nagyon jó!
    Használ akksiidőt rendesen, dem forrósodik.

  3. *nem forrósodik.


Add a Comment