fbpx Skip to content

A Rovio név egyet jelent az Angry Birds-zel, ami egészen addig jó is volt, amíg igazán pörögtek a madaras játékok, viszont a több éves hype véget ért és a fejlesztőknek új kihívások után kellett nézniük, hogy a cég igazán életképes maradjon.

Battle Bay borítókép

Amennyiben megnézzük a Rovio App Store oldalát, láthatjuk, hogy bizony összesen 3 olyan alkalmazásuk van, ami nem a madarakról és a köréjük épített világról szó. Érdekes módon van egy Shakira játék is, viszont most egy teljesen új címmel, a Battle Bay-jel jelentkeztek.

Battle Bay képernyőfotó

A Battle Bay egy harci csónakos online valósidejű PvP játék, amire azért nem sok példa van iOS-en, ezért mindenképp különleges játékról van szó. 5 fős csapatok küzdenek egymással, maximum 5 perces meccsek során. A játéknak csak egy célja van, hogy a te csapatod nyerjen, ami két féle képpen történhet. Az egyik esetben az idő lejárta előtt sikerül az összes ellenséges hajót likvidálni, a másik esetben pedig az a csapat nyer, aki több hajóval és ponttal rendelkezik az 5 perc lejárta után. Akkor sincs nagy baj, ha minket lőnek ki először, ugyanis ha a csapatunk nyer, akkor mi is kapunk némi pontot, de persze érdemes a játék végéig kihúzni.

A játék lényege a fejlesztéseken és a taktikán múlik. A hajó, a fegyverzet és a pilóták is fejleszthetőek, képezhetőek. A játék elején még eszméletlen lomha és kis sebzésű lélekvesztővel kell szelnünk a habokat, de ahogy egyre több csatát nyerünk meg, annál jobb és jobb lesz mindenünk. Persze a mostani játékokhoz hűen itt sincs minden ingyen, vagyis vagy várunk, vagy fizetünk modell érvényesül a leginkább, de van egyfajta előfizetési modell is, amit lehet jobban megér egy hétre kifizetni, mint máshogy költeni a pénzünket.

Battle Bay képernyőfotó

Szerencsére a Battle Bay-ben kellően változatos hajók, szereplők és fegyverek állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy akár minden játékosnak a csata során más-más hajója legyen. A karakterek fejlesztésével járó új képességek nemcsak ránk vannak hatással, hanem a csapattársainkra is, ami szerintem elég hasznos kis dolog. Érdemes körültekintően összeállítani a hajónkat, mert lehet, gyors, de semmi élete vagy sebzése nem lesz, ami arra mondjuk jó lehet, hogy ha ügyesek vagyunk, folyamatosan menekülve próbáljuk túlélni az 5 percet, de az se jó, ha óriási sebzés mellett alig vánszorog a jármű. Annyira sokszínű a kínálat, hogy nem is lenne rá módom, hogy az összes fegyvert, szereplőt és hajót is leírjam nektek, ezért ezt mindenkinek magának kell majd kitapasztalni, hogy számára mi az a kombináció, ami mellett egy jó taktikával verhetetlen marad.

Battle Bay képernyőfotó

Mindenféle kihívás teljesítésével gyorsabban tudjuk összeszedni a szükséges alapanyagokat a verhetetlen kombóhoz, ezért érdemes a napi és heti kihívásokat is külön figyelni. Aki kicsit komolyabban is szeretne a Battle Bay-jel játszani, annak érdemes lesz csatlakozni egy klánhoz vagy akár sajátot létrehozni, aminek elég magas játékbeli pénz értéke van, de így legalább egy összeszokott csapattal lehet együtt játszani és ki lehet osztani, hogy kinek mi a szerepe, ki lesz például a gyors előrehatoló, felderítő, és ki mondjuk a lassú, de nagy hatótávú és sebzésű hátvéd.

8 különböző arénában zajlik a csata, melyeknek mindegyike kinézetben és kialakításban is eltérő. Sajnos az MFi kontrollereket egyelőre nem támogatja a Battle Bay, pedig mennyire jó lenne, ha a Steelseries Nimbus-ommal tudnám irányítani a csatahajómat. A grafika szép, a robbanás effektek látványosak és az is eléggé megnyerő, ahogyan hullámzik a víz és emiatt folyamatosan változik a pálya, figyelnünk kell arra, mikor tudunk tüzelni, mikor lesz tiszta a célpont.

Jó látni, hogy a Rovio végre túllépett az Angry Birds-ön és nagyon élvezetes, új játékkal rukkoltak elő. Én jobban örültem volna neki, ha néhány eurós árért egy teljes játékot kapunk és nem egy freemium alkotást, de hát sajnos ez éri meg jobban a fejlesztőknek és aki meg nem akar a játékban költeni, az helyette kénytelen lesz várni, de azt hiszem, ezt már megszoktuk.

Neked hogy tetszik a Battle Bay?

[appstore id=”1046450453″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nem teljesen értem, hogy ez miért új játék nekem majdnem 1 éve megvan. Rendesen hivatalosan a svéd app store-ból töltöttem le. Az 1 év alatt volt egy csomó update is. Ritkán játszom, ezért csak 28-as szinten vagyok, de még így is 1912 battles van a hátam mögött. A Kezelő felület változott valamennyit, na de ezért még nem lett új játék. Pedig az Appstore is úgy reklámozza, hogy új.

  2. @hunwolf: Lehet eddig csak 1-1 régióban volt elérhető, és most vált világszerte letölthetővé.

  3. Nagyon jó koncepció, csak hát a szokásos freemium, ráadásul teljesen átláthatatlan, agyonbonyolított szar.
    Ha már PvP és esetleg MOBA, akkor javaslom a Vainglory-t.


Add a Comment