fbpx Skip to content

Tegnap kiderült, hogy az Apple új modell számokat iktatott az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisába, ami azt jelenti, hogy a WWDC-n tényleg számíthatunk hardver frissítésre is.

Eurázsiai modell számok

Rögtön 5 új, a MacBookhoz kapcsolódó modell látható: A1289, A1347, A1418, A1419 és A1481. Ezek 12, 13 és 15 colos gépek lehetnek, és ugyan eltérnek a jelenlegi szériától, de a fenti táblázatban látható a macOS 10.12 verziószám. Az is látható, hogy új vezeték nélküli billentyűzet és iPad modell számok is bekerültek az adatbázisba, így akár ezeket is bemutathatja az Apple a WWDC-n.

Külföldi weboldalaknak több helyről is megerősítették, hogy már a gyártási fázisban van a Siri hangszóró, amiről korábban mi is írtunk ebben a cikkben. Ez azt jelenti, hogy még több esély van arra, hogy a WWDC-n az Apple ezt a termékét is bemutatja. A vezeték nélküli billentyűzet is érdekes lehet, ami A1843 modell számot kapta. Lehetséges, hogy az Apple egy Touch Barral ellátott új billentyűzetet mutat be?

Touch Bar vezeték-nélküli billentyűzet koncepció

Egyszóval szépen sorban gyülekeznek a hardveres hírek is. Szoftver terén egyébként jelenleg semmit sem tudunk az iOS 11-ről, a watchOS 4-ről, a tvOS 11-ről és a macOS 10.13-ról sem. Ezen a fronton még dobhat valami nagyobbat az Apple a hardverek mellett.

Az idei WWDC-t élőben közvetítjük jövő hét hétfőn este 7 órától, ide kattintva hozzáadhatod a naptáradhoz, hogy ne maradj le róla!

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Biztos, hogy ezek uj modellek? A1289 = sajtreszelos Mac Pro, A1347 = MacMini, A1418 = iMac 21.5″, A1419 = iMac 27″, A1481 = kuka Mac Pro. Nem tudom, hogy korabban volt-e arra pelda, hogy egy mar letezo azonositoszamot egy masik tipusu modellen ujrafelhasznaltak. Ha pedig nem volt ilyen, akkor nagyon-nagyon furcsa, hogy erkezne uj sajtreszelos Mac Pro.

  2. @Czo: Ha a dizájn nem változik csak a belső, akkor marad a model szám elvileg.

  3. @ef-dani: Nade a hirek arrol szoltak, hogy valami extrem uj modularis valami lesz. Ha most kukazzak a kukat es beleraknak a Broadwell alapu Xeonokat, akkor mindenki meglepodne.

  4. @Czo: Igazából senki nem mondta, hogy ezek új gépek. Csak annyit, hogy új modelszámokat iktattak. De ezek már rég létező modelszámok, tehát csak az elképzelhető, hogy ezek eddig nem szerepeltek az adatbázisban.


Add a Comment