fbpx Skip to content

Sajnos nekem nem jött be az Apple HomeKit-ökoszisztémája. Már egy ideje az Amazon rendszerét, az Echo-t használom erre, amiről bővebben itt írtam: Amazon Echo: a nap, amikor lecseréltem a Sirit Alexára.

Siri hangszóró

A HomeKit egy remek rendszer, de az Apple megköveteli, hogy ehhez a saját chipjét használja a gyártó, ezáltal drágább lesz a termék és persze vehetünk újat belőle, ha éppen egy régebbi generációsunk van. Természetesen vannak alternatív megoldások, és ezzel a gyártó is megkerülhetné az Apple chipjét, de nyilván ez nem megoldás egyik félnek sem. A HomeKit segítségével tudjuk a Sirit is használni ahhoz, hogy irányíthassunk egy adott eszközt. Úgy tűnik, hogy az Apple dolgozik egy olyan kiegészítőn, ami hasonlóan működik, mint az Amazon Echo.

A Siri hangszóró szerepe ugyanaz lenne, mint most a telefonunkon lévő Hey Siri funkció. A lakás bármely pontján kimondanánk ezt a két szót, akkor a kiegészítő bekapcsolná a Sirit és mindenféle utasítást adhatnánk neki. Ez lehet az okosotthon irányítása, vagy úgy, ahogy a Sirinél, indíthatunk vele telefonhívást, vagy éppen kérdezhetünk tőle valamit.

A fenti tweet alapján a WWDC-n ezt be is mutathatja az Apple, és ez egy beépített hangszóróval rendelkező készülék lehet, ami persze AirPlay támogatást is kap. Mivel az Apple korábban felvásárolta a Beats-et, valószínűleg azt a technológiát használja majd a cég. Tehát röviden egy olyan hangszóróra számíthatunk, amibe bele építik a Sirit, illetve egyéb Apple szolgáltatásokat.

Ez is egy Apple TV-hez hasonló kiegészítő lehet, ami néhány háztartásban jól jöhet, de valószínűleg az ára miatt nem fog annyira elterjedni. Ne maradj le a WWDC17-ről, kattints ide, hogy hozzáadhasd a naptáradhoz!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment