fbpx Skip to content

Két új terméket is bemutattak a napokban, amik számomra érdekesek, és gondoltam, veletek is megosztom.

Nest Cam IQ

Az első a Nest új kamerája, az IQ, amely 4K-s szenzorral és arcfelismeréssel rendelkezik, a második pedig az Elgato új terméke, ami egy digitális okos hőmérő. Utóbbi nem nagy szám, de talán mégis a HomeKit és kijelző miatt.

Nest Cam IQ

A Nest évekkel ezelőtt felvásárolta a Dropcamet, amiből én is használok egyet itthon. Imádom a Nest kameráját, rendkívül éles és jó minőségű képet kapok, nagyon megbízható a szolgáltatás, igaz, hazánkban picit trükkösen lehet csak használni az előfizetést. Én ennél jobb kamerával és szolgáltatással még nem találkoztam, pedig azért sok otthoni kamera megfordult már a kezemben. A mai nap a Nest bemutatta az IQ névre keresztelt, új kameráját.

Én nem vártam, hogy még egy kamerát bemutat a cég, de úgy látszik, van erre kereslet. Érdekesség azonban a Google arcfelismerés integrálása, ami nem csak az arcokat ismeri fel, hanem különböző dolgokat is, például azt is, ha a kutya vagy valamilyen állat mászkál. Lényegében a felbontás nem változott, ugyanúgy 1080p-s felvételekre képes, azonban 4K-s szenzort kapott, így a minőség már 4x jobb. Sőt, a 4K-s szenzor miatt kényelmesebben zoomolhatunk a videón, nem fog annyira “károsodni” a felvétel.

Nest Cam IQ

Kapott egy erősebb hangszórót és mikrofont is, bár szerintem ezzel az elődjénél sem volt probléma. 299 dollárért lehet előrendelni, de sajnos hazánk továbbra sem támogatott ország.

Elgato Eve Degree HomeKit

Az Elgato már járt nálam korábban, de nem írtam róla, mert a termékei HomeKitesek voltak ugyan, de sajnos drágák és akkoriban még nem működtek együtt az Apple TV-vel. Azóta ezt már megoldotta a cég, így már az Apple TV vagy egy iPad segítségével távolról is elérhetjük ezeket a termékeket. Alapjában véve egyáltalán nem rosszak, de nem kiemelkedőek és a HomeKit miatt azért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

Az Eve Degree okos asztali hőmérő nem csak az iOS alkalmazásban mutatja a hőmérsékletet és a páratartalmat, hanem kijelzővel is rendelkezik. Nálam itthon a hőmérő funkciót a Netatmo időjárás állomás tölti be, nagyon meg vagyok vele elégedve, de tény, hogy örülnék egy digitális kijelzőnek is. Ezért is tetszett meg az Eve Degree, mivel csak ránézek az asztalon lévő kis dobozra és máris tudom, hogy hány fok van, mekkora a páratartalom és a légnyomás, de ezen felül számos funkcióval is bír a HomeKitnek köszönhetően.

Ahogy a fenti videóban is látható, ez az eszköz elemről működik, így semmilyen kábel nem zavar minket, és még a falra is kényelmesen felszerelhetjük. Ez még egy plusz pont neki! Egyedül a CO₂ mérése hiányzik nekem, és sajnálom, hogy ezt nem tudja, de ettől függetlenül egy remek asztali okos hőmérő. Az ára 69 dollár, egyelőre ez sem érhető el hazánkban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ezt a kamerát hozzá lehet adni a synology nas-hoz ne tudja valaki?

  2. A netatmo nagyon jó cucc, és jó lenne ha végre összekapnák magukat és egy firmware frissítéssel megkaphatná a HomeKit-et.

  3. @Kovács Péter: A HomeKit-hez hardveres Apple chip kell, így nem fog semmilyen szoftver frissítés érkezni, ami ezt támogatja. Majd új hardver később.

  4. @admin: ezt nem tudtam, azt hittem csak szoftveres környezeten múlik. Barom Apple, így sokkal nehezebben terjed majd, ha egyáltalán…

  5. @Kovács Péter: Nem sajnos 🙁 Elvileg elég lenne egy szoftver frissítés is, de az Apple megköveteli a chippet.


Add a Comment