fbpx Skip to content

A Drag and Drop egy olyan funkció, amit napi szinten használunk, amikor egy-egy mappát vagy fájlt ide-oda pakolgatunk a számítógépünkön.

Drag and drop az iOS-ben

Ez tulajdonképpen nem érhető el iOS-re, és nem is igazán értjük, hogy az Apple miért nem készített eddig fejlesztőknek API-t. Természetesen van alapja, hogy miért nem érhető el ez a funkció, ez pedig a Sandbox. Ez azt jelenti, hogy a mi biztonságunk érdekében az alkalmazások nem képesek egymással közvetlenül kommunikálni, csak kizárólag az iOS rendszerrel közösen. Ezt hidalta át most a Readdle cég, és frissítette az alkalmazásait, amikben működik a Drag and Drop funkció!

Ahogy a videóban is láthatjuk, az alkalmazások között ide-oda pakolhatunk fájlokat, ehhez pusztán a multitaskingot használja a cég, ami persze csak az újabb iPadeknél érhető el. Jelenleg az alábbi 4 alkalmazás támogatja egymás között ezt a funkciót:

[appstore id=”997102246″]

[appstore id=”364901807″]

[appstore id=”743974925″]

[appstore id=”333710667″]

Hamarosan itt a WWDC 17, ami azt jelenti, hogy az Apple bemutatja az iOS 11-et. A Drag and Drop funkciót is szívesen látnánk az iOS-ben, így akár az összes alkalmazás használhatná a jövőben.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Pont így kéne működnie az iPad bejelentése óta! Nagyon remélem, hogy az iOS 11-ben lesz hozzá API.


Add a Comment